Wiosna na fotkach zawitala... podobaja sie.
Wiosna na fotkach zawitala... podobaja sie.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
77.
Moim zdaniem ok.Pewnie ktoś napisze o tym że linia horyzontu nie powinna być w połowie zdjęcia ale moim zdaniem zasady są po to żeby je łamać.Tutaj pasuje taki podział.Mam nadzieje że zasada ta została złamana świadomie.Jeśli tak, to moim zdaniem fotka poprawna kompozycyjnie.
78.
Tutaj nie bardzo to wyszło.
Po pierwsze chyba delikatnie niedoświetlone.
W tym wypadku nie wiadomo na czym skupić wzrok.Za mało nieba żeby ono było głównym tematem,za mało rzeki...
79.
Ładnie,dobrze naświetlona biel kwiatów,bez przepaleń z widocznymi szczegółami.Przemyślany kadr.Jest dobrze.
Pozdrawiam
Paweł
76 mi się podoba![]()
Najbardziej mi się podoba 78 ale czy nie lepszy byłby kadr pionowy?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
miłe zdjecia, oby tak dalej![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Bardzo wszystkim dziekuję za komentarze.
Pozdrawiam Zorka
W większości wątków pojawiają sie zdjecia typowo wiosenne. Twoje są udane i ładne.
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233
76 mi sie podoba. Ciekawe niebo. I tak powiem to - za duzo trawy, na ktorej nic sie nie dzieje. Znaczy cos sie dzieje (jakies cienie sa), ale to za malo zeby ja tak eksponowac
Przy kwiatkach dziwna obrobka jakas, ale ciekawie, jakby ostre slonce spod ciemnych chmur deszczowych
Tom
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ostatnio edytowane przez zorka ; 26.04.10 o 14:42 Powód: zorka
Pozdrawiam Zorka
Wiesz co... jak teraz tak patrze, to w sumie to moze wina tej pseudomatrycy w moim netbookuJakos dziwnie mocno kontrastowe to zdjecie mi wygladalo. W sumie dobrze, ze zareagowalas - nie powinienem komentowac foty pod wzgledem kolorow, a juz tym bardziej kontrastu, jasnosci ogladajac ja tylko na nedznej matrycy. Wroce do domu na swoje PVA to sie ustosunkuje konkretnie
Co do kwiatkow. Swietna ostrosc i doskonale widoczna faktura powierzchni na platkach. Jakkolwiek nie wiem czy nie przeostrzone (zalaczam plik z zaznaczonymi obszarami). Te czarne obwodki nie wygladaja zbyt naturalnie i chyba to mi przeszkadzalo, a matryca netbooka to tylko jeszcze uwypuklila.
Thomas
Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 26.04.10 o 15:11
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.