Strona 19 z 41 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 406

Wątek: Wątek Zorki

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Z kwiatkow moznaby zrobic fajna serie z kadrowaniem na kwadrat.
    Kotek mily ale za malo z gory (to na bank) i z doly troszke tez. No i jak ktos juz pisal szkoda, ze gapi sie na prawo. Wiem, ze to zwierzak i trudno czasem cos zlapac, ale dla takiej sytuacji to lepiej byloby zrobic wolne miejsce na prawo od obiektu. Teraz to jest tak.. patrze, patrze z lewej, pusto, pusto, o kotek, na co kotek patrzy? O.. na nic :P

Tom
    Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 9.04.10 o 10:51
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Nowa Wieś Warszawska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wiejo Zobacz posta
    Odbicie drzew na 68 jakoś mało przekonuje bo trochę dużo w kadrze i drzew, i wypłyceń na lustrze wody a wszystko w brązowawej tonacji. Do zdjęcia można podejść wybierając jedno wypłycenie czy też wysepkę, jako pierwszą umieścić w mocnym punkcie kadru a za nią na lustrzanej powierzchni odbicia. Myślę, że to trochę poprawiło by czytelność zdjęcia. Na 69 piękny dywan kwiatków ale na pierwszym planie nieostry i prześwietlony co spsuło efekt. 70 ładny kolorowy plener. Fotografując to miejsce podszedłbym bardziej w prawo aby złapac w obiektywie cienie drzew na zielonej trawie a tym samym zniwelował wystającą gałąź w lewej górnej części kadru.
    Dzięki Wiejo, nigdy takich odbić nie roiłam i sama nie wiedziałam jak je zrobić. Jetem wdzięczna za podpowiedzi również odnośnie 69 i 70. Pojdę tam jeszcze raz i tak spróbuję. Muszę tylko poczekać na światełko.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Z kwiatkow moznaby zrobic fajna serie z kadrowaniem na kwadrat.
    Kotek mily ale za malo z gory (to na bank) i z doly troszke tez. No i jak ktos juz pisal szkoda, ze gapi sie na prawo. Wiem, ze to zwierzak i trudno czasem cos zlapac, ale dla takiej sytuacji to lepiej byloby zrobic wolne miejsce na prawo od obiektu. Teraz to jest tak.. patrze, patrze z lewej, pusto, pusto, o kotek, na co kotek patrzy? O.. na nic :P

Tom
    Wiem, że ładniej by było, żeby patrzył w drugą stronę. To straszny wiercipięta. Długo na niego polowałam. Z drugiej strony niestety jest ściana. A zapatrzył się na wkraczajęcą moją sunie z tamtej właśnie strony. Miałam bardzo mało czasu. Ale dzięki za podpowiedzi. Będę próbowała.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez bartek86 Zobacz posta
    Kotek najlepszy z tych zdjęć, reszta to zabawa przysłoną chyba?
    Witaj. Ostatnie zdjecia tz. kotka zrobiłam stałką starym obiektywem Zenit (niestety bez możliwości AF).
    Kwiatki dodatkowo z pierścieniem pośrednim.
    Poszperałam w starych zdjęcia i znalazłam mojego drugiego (sunię) i trzeciego pupilka (kociczę, mam jeszcze papugę Nimfę i rybki - ale ich nie uwieczniłam). Zdjęcia zrobione późną jesienią.
    74
    75
    Ostatnio edytowane przez zorka ; 9.04.10 o 15:04 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Pozdrawiam Zorka

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Koteczki bardzo fajne, a drugi ma wyjątkowo ładne futerko

Kwiatki:
    72 - niestety ostrość uciekła z tego głównego kwiatka.
    73 - tutaj też nieostrość z przodu niezbyt wpływa na odbiór zdjęcia. Lepiej by było, gdybyś to przód złapała w GO. A obiekt bardzo ładny.
    74 - strasznie ostre słońce i może trzeba było skrócić trochę czas naświetlania.
    Pozdrawiam, Jola

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Kotek fajny...
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar Tomashhh
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    sliczne zwierzaki przy zdjeciu psiaka brak mi kontrastu ( ze zdjeciem kociaka tez bym cos pogmyral, ale konceptu narazie nie mam ), wiec zaproponuje Ci zorka cos takiego co Ty na to?
    Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dawid
    Mieszka w
    Pomorze :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    kot z 75 bardzo fajny

| OlyJedi Awatar acidmk
    Mieszka w
    Mokotów
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Za przedmówcami...kotek jest de best
    POzdrawiam
    Acidmk
    Mój wątek, moja Sicilia na forum oraz w necie LaBellaSicilia.pl oraz moje www

| OlyJedi
    Mieszka w
    Nowa Wieś Warszawska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tomashhh Zobacz posta
    sliczne zwierzaki przy zdjeciu psiaka brak mi kontrastu ( ze zdjeciem kociaka tez bym cos pogmyral, ale konceptu narazie nie mam ), wiec zaproponuje Ci zorka cos takiego co Ty na to?
    Bardzo mi sie podoba. Ty to masz talent. Dzieki - takie "przerabinie" przez Ciebie zdjęcia jest super sprawą. Póżniej mogę popróbować sama. Bardzo dziekuję i polecam sie na przyszłość.
    Pozdrawiam Zorka

| OlyJedi Awatar Tomashhh
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    milo mi bardzo, ze Ci sie podoba i takie "przerabianie" jest bardzo proste zorka, masz przxeciez jakis prog. graf. do chociazby podstawowej obrobki zdjec i jest w nim napewno suwaczek od regulacji kontrastu, wiec pocwicz a co do mojego talentu... to czy ja go mam w tym temacie, to nie wiem... ucze sie, caly czas i moze kiedys bede zdolniacha wrzuce jeszcze jedna wersje tego zdjecia i jak znajdziesz czas, to powiedz mi co Ty na to
    Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi

| OlyJedi
    Mieszka w
    Nowa Wieś Warszawska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Witajcie. Trochę mnie tu nie było. Co powiecie na moje poniższe zdjęcia. Będę wdzięczna za konstruktywną krytykę.
    76
    77
    78
    Pozdrawiam Zorka