Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: aparat dla zony

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    NO to niech ŻONA wybierze sonbie aparat - wszystkie kompakciki i tak dadzą +/- to samo.

Może OLy z serii mjuMini? albo IXus canona
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viper80
    obecnie mam canona a610 a przymierzam sie do lustra i wlasnie z tego powodu chce kupic aparat zonie, bo z a610 juz ma problem
    dla zony szukam czegos prostego bez manuala (pstryk i jest fotka)
    kiedys tanie kompakty olympusa byly dobre (c360, c480 itp), a teraz olympus w pogoni za konkurencja robi szmelc niestety
    Tutaj sugerujesz, ze zona nie radzi sobie z aparatem, bo jest on za trudny dla niej, potrzebuje czegos prostszego. No to Ci odpowiedzielismy na to...

nie kompletnie nic zlego w a610, mi sie nawet podoba, ale zona ma alergie na niego zreszta kazdy canon jej sie nie podoba. wyobrazasz sobie jak bedzie wygladal ten canon noszony w damskiej torebce
    Tu natomiast piszesz, ze bedzie zle wygladal w damskiej torebce... Czyli w tym problem. Nie mogles tak napisac od razu? Byloby prosciej i mniej nic nie wnoszacych postow. Jesli taki jest problem, to rzeczywiscie bierz to co ladniejsze. Z drugiej strony w takim razie zastanawianie sie miedzy FE-120 i FE-170 pod katem parametrow mija sie z celem. Trzeba wybierac pod katem wygladu...

Na koniec jeszcze prosba. Pisz prosze duze litery, kropki w odpowiednich i jakos tak skladniej, bo straszny balagan jest w twoich postach i kiepsko sie to czyta. To tylko taka prosba...
    Pzdr[/quote]
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    nie kompletnie nic zlego w a610, mi sie nawet podoba, ale zona ma alergie na niego zreszta kazdy canon jej sie nie podoba. wyobrazasz sobie jak bedzie wygladal ten canon noszony w damskiej torebce
    W takim razie należy dobrać aparat do torebki - kolor obudowy może być więc istotnym szczegółem Niestety za 500żl super designu ani parametrów nie otrzymasz. Apraty "ładne" zazwyczaj sa jednak droższe i musiałbyś pogodzić się z wydatkiem rzędu 1kPLN. Może Fuji F-30?
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wlasnie pytanie bylo ktory z olympusow wybrac a nie co zamiast nich uzywac.
    Nie pisalem, ze bedzie zle wygladal w damskiej torebce, pytanie bylo jak bedzie wygladal ?
    Po tygodniu noszenia w damskiej torebce bedzie wygladal tak jak po roku mojego uzywania.

Wystarczy czytac ze zrozumieniem i bedzie mniej nic nie wnoszacych postow.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Nie pisalem, ze bedzie zle wygladal w damskiej torebce, pytanie bylo jak bedzie wygladal ?
    Po tygodniu noszenia w damskiej torebce bedzie wygladal tak jak po roku mojego uzywania.

Istnieje coś takiego jak futerał.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zadajac pytanie, ktory z olympusow wybrac chcialem wybrac mniejsze zło i w sumie dostalem odp w pierwszym poscie za co dzieki.
    Natomiast z nic nie wnoszacych postow dowiedzialem sie, ze canonem tez mozna pstryk i juz fotka oraz ze istnieje cos takiego jak futeral

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Z "ładnych" Olympusów - spójrz na nowinki:

1. Mju 760 - płaściutki, stabilizacja optyczna, duży wyświetlacz (2,5") z rozsądną rozdzielczością (230.000 px).

2. FE-250 - zalety podobne jak porzednika, fuzycznie większa matryca zaoferuje jednak niższy poziom szumów.

3. Mju 700 SW - opancerzony (wytrzymuje upadek z 1,5m), hermetyczny do 10m zanurzenia. Idealny na codzienne focenie.
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Wystarczy pisac tak, by nie sprawiac czytajacym problemow ze zrozumieniem tresci...
    Pzdr i mam nadzieje, ze juz Ci koledzy doradzili, co i jak.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    a gdzie w tym pytaniu jest problem ze zrozumieniem tresci
    "Witam,
    zamierzam kupic zonie aparat z sentymentu do olympusa pod uwage biore FE-170 lub FE-120 i zastanawiam się który wybrać ale wydaje mi sie, ze FE-120 ma lepsze parametry.
    moze ktos zna te modele i sie wypowie
    FE-120 - 500 zł nowy
    FE-170 - 450 zł nowy
    "

ile w calym temacie odpowiedzi dotyczylo mojego pytania ?
    wystarczylo napisac:
    bierz FE-120 poniewaz np. ma jasniejszy obiektyw itp

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Na koncu poprzedniej strony napisalem, cytujac, o co mi chodzi... Robimy OT'a, zostawmy to. Jesli uzyskales juz odpowiedz to ok, a jesli nie, to pytaj dalej, postaramy sie Ci jakos pomoc.
    Pzdr i zycze trafionego zakupu