Drugą (13) mogłeś pokazać szerzej, faktycznie ciekawa. Wydaje mi się, że WB ciut pojechał (trochę za zielono) ale może faktycznie tak było![]()
Drugą (13) mogłeś pokazać szerzej, faktycznie ciekawa. Wydaje mi się, że WB ciut pojechał (trochę za zielono) ale może faktycznie tak było![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Niebo ładne, ale takie cięcie po czubkach jest fatalne. Albo zostawiasz dół, albo tniesz cały i zostawiasz tylko niebo.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
dzieki piekne za komentarzeteraz troche starszych fotek, z lata, a i jedno wczorajsze. oczywiscie czekam na komentarze, sugestie, porady itp. itd. z gory dziekuje
i wybaczcie kochani ilosc zdjec w jednym poscie. to z listkiem i "zacinajacym" sniegiem w tle jest wczorajsze
Zdjęcie z fioletowym kwiatkiem zatrzymało mój wzrok na chwile. Reszta niestety nic nie wnosi. Np: drzewa w lesie - zwykłe drzewka, zwykły las. Na fotkach z kwiatkami przeszkadzają badyle w tle. Ogólnie zdjęcia przedstawiają widoki raczej pospolite.
Ostatnie mi się widzi zimowe klimatyczne.
Pozdrawiam !!
dzieki za odzewa co na to powiecie?
wszelkie uwagi, wskazowki mile widziane
![]()
Ostatnio edytowane przez Tomashhh ; 17.07.10 o 23:51
Jak dla mnie za ciemne i za ponure jak na dziecko, które się uśmiecha. Gdyby było smutne, obdarte i wyraźnie nieszczęśliwe to foto mogłoby obejść. Czy robiłeś z wbudowaną lampą? Bardzo odbiło się światło na czubku nosa, skóra w tych cieniach wygląda jakby była brudna.
No mi ogólnie nie podchodzi ale ja się nie znam![]()
Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..
Gdyby nie czoło całe zdjęcie było by ciemne.
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233
Za m_kola, światło z lampy zmasakrowało zdjęcie. Widać odbicia od skóry i kącików ust. Światło z lampy zrobiło też brzydki cień pod brodą. Staraj się używać światła zastanego np z okna. Jeśli już musisz to raczej lampa do doświetlenia i rozproszenia cieni. Wygląda, że albo pojechałeś z kontrastem albo wybrałeś niekorzystne przejście do B&W. Jeśli światło jest skopane to konwersja do B&W nic nie pomoże.
Prawdopodobnie podszedłeś za blisko bo ręka wygląda na przerysowaną.
ano niestety lampa tylko wbudowana byla w uzyciu, z kontrastem tez "pojechalem" sporo podczas obrobki, no i trza dalej cwiczyc, kombinowac, testowac etc.dzieki za odpowiedzi, czekam na ewentualne nastepne. moze jakas propozycja innej obrobki od kogos sie pojawi, zeby troszke mnie nakierowac?
dziekuje, czekam, pozdrawiam
wrzucam teraz zdjecie prosto z puszki, zmniejszone jedynie, ciutke wyostrzone i przyciete tu i owdzie i czekam na Wasze propozycje obrobki, zarowno kolor, jak i B&W. z gory dziekuje
![]()
Ostatnio edytowane przez Tomashhh ; 17.07.10 o 23:51