http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Konserwator ,też musi wyrazić zgodę na rodzaj wykładziny podłogowej w pokoju i kafelków w łazience?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Z widoków bardzo podobaja się zdjęcia 47, 49, 52. W kilku niebo jakś dziwny zafarb nabrało ale jest to wina obróbki. Pierwsze okno pomimo regularnej symetryczności kształtu i barwy nie przyciaga gdyż widoczny jest brak ostrości. Na drugim motyw swietny i aż się prosi aby to piękne okienko umieścic w mocnym punkcie a nie w centrum.
pozdrawiam Wiejo
dziekuje Wszystkim za odwiedziny, oceny, wrazenia itdmeczyly mnie te dwa ostatnie zdjecia i postanowilem je poprawic, mam nadzieje ze to mi sie udalo, ale to juz poddaje Waszej ocenie
sa troche odmienne kolorystycznie, kadrowo, kontrastowo od pierwotnych wersji, zniwelowalem tez (chyba) dyskorsje i tego typu wady obiektywu. no dobra, do rzeczy
czekam na Wasz odzew wszelaki i z gory dziekuje
wieczorem postaram sie wrzucic cos nowego
![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Sorry, że się wtrącam, ale trochę denerwuje mnie ta twoja "dyskorsja".
Myślę, że chodzi ci o:
"Dystorsja, dystorsja pola – wada optyczna układu optycznego polegająca na różnym powiększeniu obrazu w zależności od jego odległości od osi optycznej instrumentu."
pozdrawiam
55A kolorystycznie lepiej, barwy są bardziej zaakcentowane i podział kadru nimi jest przyjemniejszy dla oka. Białe ramy okien dalej sprawiają wrażenie trochę rozmytych. Na drugim w sumie lekkie przesuniecie okna z centrum kadru nie poprawiło zdecydowanie jego kompozycji a motyw naprawdę fajny.
pozdrawiam Wiejo
Przejrzałem cały wątek, rozwijasz się, kadry ładne, masz oko do nich. Oby tak dalej!
Pozdrawiam
Wiejo, Bzyku, dziekuje, Wszystkim zagladajacym i ogladajacym "tylko" rowniezwrzucam kolejna moja wypocine pt. Rozwód.tytul niewesoly, ale te okna skojazyly mi sie z malzonkami, ktorzy nie moga juz na siebie patrzec, odwracaja wzrok od siebie, sa wypaleni latami spedzonymi razem, nie maja juz sily i ochoty byc razem, bo "cos sie popsulo"... ludzie sie rozchodza, okna czasem tez
wszelkie wrazenia i odpowiedzi z Waszej strony bardzo mile widziane, czekam
![]()
Ostatnio edytowane przez Tomashhh ; 25.02.10 o 17:33
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Fotki okienne bliskie są memu sercu. Z ostatnich - zdecydowanie kolor, (chociaż jak na mój gust ciut za bardzo podciągnięty).