Coraz lepiejWystęplował bym tę rurkę na pierwszym
![]()
Coraz lepiejWystęplował bym tę rurkę na pierwszym
![]()
Okienko bardzo urokliwe![]()
55 ładnie wypatrzone. Zastanawiam się, czy nie za szeroko. Może wystarczyłoby 5 okien w 4/3 lub 3 okna w kwadracie?
56- tu mam więcej pytań/uwag
Czy "krzywość" desek taka była w rzeczywistości, czy nie wynika ze zniekształceń obiektywu (beczka) a kadr nie jest "przycięty" z góry?
Okno MZ, powinno być symetrycznie w połowie szerokości kadru i wtedy ciaśniej po bokach albo zdecydowanie z boku i wtedy z drugiej strony szerzej.
Pś Podałem Ci złą ścieżkę do prostowania perspektywy. Dobrze, że link do tutka był dobry
Myślałem o zniekształceniach geometrycznych, gdzie można poprawić zniekształcenia obiektywu (beczka/poduszka): Filtry > Zniekształcenia > Zniekształcenia geometryczne
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
juz Ci helmuth odp55 robione troche zbyt szeroko, zauwazylem to dopiero po przerzuceniu na kompa, kwadrat mozna tez z tego zrobic, sporo mozna wykombinowac z tego zdjecia
no a okienko to i owszem- beczka dyskorsyjna, ale tez sama krzywizna chalupki, bo naprawde jest wypaczona we wszystkie mozliwe strony, dlatego szeroko robilem, zeby potem miec z czego ciac i korygowac i wiem ze nie do konca sie udalo, ale jestem na dobrym tropie
a co do sciezki, ktora mi podales to nic sie nie boj, dalem rade
no i link uratowal mi tez sporo te zdjecia- instrukcje w linku
dzieki!
![]()
Ostatnio edytowane przez Tomashhh ; 22.02.10 o 23:05
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Też miałem taki przypadek beznadziejny![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
helmuth,ale chata
majstersztyk architektury
![]()
Ale stoi!
Już chyba z 500 lat![]()
no nie gadaj, juz tyle czasu??? a moze i tak, ale pewnie kolorkami dopiesciles chalupke ladnie, to nie widac ze taka wiekowano ale wazne jest to helmuth ze autoportret
![]()
Niemcy dbają o te starocie. W środku, może sobie zrobić co chce. Na zewnątrz ma być tak jak dawniej![]()
i oby chatka stala conajmniej 1000 lat jeszcze![]()