Moze ten bedzie najlepszy????Krytyka bardzo mile widziana![]()
Moze ten bedzie najlepszy????Krytyka bardzo mile widziana![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Moim zdaniem to ujęcie jest najlepsze. Ciekawa kompozycja, pierwszy plan dobrze wyeksponowany przez rozmycie tła. Polecam raz jeszcze polowanie na inne ptaki.
Full speed ahead!
Poprostu wróbelki cię kochają![]()
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
Lepiej napisz jak udalo ci sie podejsc do wrobli tak blisko (w koncu 40-150) az taki dluuugi nie jest)... Zziebłeś bardzo czy to może fart a może masz sposob ?
...był Olek jest A6000
Faktycznie 40-150 to jakby trochę mało.Gdyby był dłuższy powstałyby kolejne problemu:koniecznosc uzycia statywu albo więcej swiatła.Robię więc tm co mam i nie narzekam.Fotki te powstały bez zadnych przygotowan,czatowania godzinami w zasadzce itp,itd.Mieszkam w standardowym blokowisku w ktorym jest sporo zieleni i zywopłtów.To w nich a zwłaszcza w trzech z nich z lubością i z nieznanego mi powodu przesiaduje ich tam najwiecej.Forki zrobiłem w odstępie tygodnia w tych samych krzakach,kiedy przechodziłem obok nich idąc z żoną na parking.Oczywiscie ze nie czekały one na mnie.Częsc w popłochu uciekła ale zawsze kilka zostało....i to one zostały uwiecznione.Mozna więc powiedziec ,ze to moje takie ptasie street - foto
Wujkowi Maro dziękuję za sugestię.Miejsce w którym mieszkam jest zdominowane przez sroki,ktore chyba wyparły wroble.Jednak strzelenie fotki sroce .............to powazna sprawa.Są bardzo płochliwe,chyba inteligentniejsze od wróbli i czasami mam wrazenie ze "lecą sobie ze mną w kulki" Juz mi się wydaje ze ją mam a ona fruuuuuuuuuu
Odezwał sie we mnie uspiony instynkt mysliwego w koncu chyba uda mi się chociaz jedna z nich "ustrzelic".
Dzięki wszystkim za sympatyczne opinie i pozyteczne uwagi![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
No jak widać nie tylko u mnie wredne sroki wyparły małe wróbelki z gniazdtylko u mnie tak płochliwe nie są.
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
Voovoo, tak z ciekawości zapytam, bywasz na FP?