Lgrabun,Zamieszczone przez lgrabun
to wszystko sie zgadza, cyfrowke mam, nie w tym problem. Nie wziales pod uwage, ze jestem dzieckiem wyjatkowej troski pod wszystkimi wzgledami, fotograficznym szczegolnie.
pozdrawiam,
excel
Lgrabun,Zamieszczone przez lgrabun
to wszystko sie zgadza, cyfrowke mam, nie w tym problem. Nie wziales pod uwage, ze jestem dzieckiem wyjatkowej troski pod wszystkimi wzgledami, fotograficznym szczegolnie.
pozdrawiam,
excel
A któż takiej alergii nie ma, co zrobić. Jedynie wymyślić jakieś słowo zastępcze - do odwołania. Bo Photoshop - stanowczo za długie![]()
No to proszę oto opis:Zamieszczone przez excel
<początek>
1. Przymierzyć w kota, który się za chwilę otrząśnie patrząc na nas. Aparat z czasem ekspozycji długawym (tu był już zmierzch).
2. Nacisnąć spust migawki w odpowiednim momencie.
<koniec>
Zapomniałem. "Mieć farta".
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
mozna jeszcze poszukac wtyczki do ps'a, np cat spin...albo cos w tym stylu ...![]()
To ja bym sobie poradził bez takiej wtyczki. Tylko zakręcenie jedynie kawałków kota staje się jakimś tam problemem, a i zdjęcie "samo wyszło", bez sterydów.Zamieszczone przez k@czy
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
no domyslam sie, ale ja zartowalem![]()
![]()
![]()
RE, czy to kot-skladak?Zamieszczone przez RadioErewan
pozdrawiam,
excel
Do Twojego pytania: tez się kiedys nad tym zastanawiałem.Sądzę ze nie ma na takie pytanie jednoznacznej odpowiedzi.Puryści powiedzą ze jest to niedopuszczalne.Moim zdaniem,jesli jest to rezultat cudownego przypadku i dało to nadspodziewany artystyczny efekt to jestem za!Drugi wariant,ktory dopuszczam to swiadome uzycie takiej "niedoskonałosci" w celu osiągnięcia zamierzonego efektu.......o ile został on osiągniętyW przypadku Twojej fotki zaden z tych dwóch wymienionych wyzej przypadków nie zaistniał.Sądzę,że warto próbować.Pozdrawiam
![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Witaj excel,
Mnie fotka bardzo się podoba. Nie przeszkadza mi że głowa psa nie jest ostra, bardzo ostra. Wg mnie jest bardziej ostra niż pozostałę częsci ciała zwierzaka i to jest dobre, wystarczające. W końcu to jest zdjęcie ruchu. Kot na zdjęciu Radka kręci głową prawie wokół jej osi dlatego łatwiej było uchwycić ostre oko, poza tym leży sobie spokojnie. W przypadku Twojego psa sytuacja była zupełnie inna, chyba raczej trudniejsza. Niech ktoś spróbuje pstryknąć biegnącego w kierunku aparatu psa z ostrą głową. Medal mu za to. Sam też ma pieska (nie jednego) i wiem jakie to kłopotliwe. Dlatego właśnie Twoja fotka mi się podoba. Rozmycie tła wyszło super. Takie skośne, nietradycyjne. A tak poza tym to masz fajną psinkę
.
Ja się nie pogniewasz pozwolę sobie podpiąć się pod Twój wątek i pokaże Wam zdjęcie kosa. Cieszył się ptaszek z nadejścia wiosny i kompał się w topniejącym śniegu. Kiedyś dostałem podobne zdjęcie @ i myślałem że to rozmycie główki to poprostu PS. Tym czasem wyszło mi coś takiego.
E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2
Można też kota wsadzić do pralki wirnikowej typu Frania. Trzeba jednak pamiętać, że kota można prać, ale nie można wyżymać!!!!Zamieszczone przez RadioErewan