A już było tak fajnie. Nie sprowadzaj nas na ziemięZamieszczone przez dadu
![]()
Ja myślę jednak, że ten system jest już przygotowany pod lustrzanki.
A już było tak fajnie. Nie sprowadzaj nas na ziemięZamieszczone przez dadu
![]()
Ja myślę jednak, że ten system jest już przygotowany pod lustrzanki.
Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.
Żeby sprawa była jasna , stabilizacja będzie działać z obiektywami które posiadamy ale może nie spełniać naszych wysokich oczekiwań.Zamieszczone przez MaBri
My Olkowicze mamy wysokie wymagania.
Darek
Mnie nie sprowadził, chyba że ta stabilizacja, też jest bo ma być. jak to bywa w innych markach.
Natomiast jeżeli się sprawdzi i będzie dobrze działać przy takim obiektywie, a widać ze to nowy obiektyw, pierwszy od dawna, to w najgorszym razie w lustrach będzie za pół roku
Rozczarowały mnie te zdjęcia seryjne 15kl/sek, jest fajnie ale przy 1.2mpx. Takie coś olek miał już w roku 2000., ale obiekty tu się postarali x18 robi wrażenie +TCON17 daje x30 zoomu optycznego. Dla maniaków jest jeszcze x5.6 zoomu cufrowego
/*...................*/
/* ...........................*/
Body ją zna - podaje ją każde szkło zuiko bardzo dokładnie, jest potrzebna do systemu sterowania błyskiemZamieszczone przez dadu
![]()
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
Dokładnie dla lampy błyskowej to nie tożsamo co dla układu stabilizacji matrycy , nie ta rozdzielczość pomiaru. Lampa korzysta z tej informacji tylko dla ustawienia konta rozsyłu światła. Aparat korzysta dla ustawienia czasu ekspozycji w trybach automatycznych.Zamieszczone przez Magus
Darek
ale podawana jest co do mm, mając w obiektywei procek, a my mamy, można nowe oprogramowanie ewentualnie wgrać i po sprawie.
Jestem "ZA" całym sercem , ale te szczegóły znają tylko inżynierowie Olka.Zamieszczone przez Magus
Darek
No racja - pewnie sa przeszkody techniczne różne, może największym są patenty Minolty w przypadku stabilizacji matrycą?
Nie znamy wielu szczegółów konstrukcyjnych , czasami niektóre wydają się nie racjonalne tak jak np: biała migawka od strony lustra w aparatach E systemu. Analizując prace systemu w określonych sytuacjach , często przypadkiem , odkrywamy dlaczego jest to rozwiązane tak a nie inaczej i znajduje to głębokie uzasadnienie.Zamieszczone przez Magus
Prawo patentowe na pewno nie ułatwia życia konstruktorom.
Darek
Jednak jak widać Olek zaczyna prowadzać stabilizację. To chyba jest dzięki współpracy z Panasem. Czekamy na E-X i jego specyfikacje![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"