Cóż, ciekawa opcja by z tego mogła wyjść, ale najpierw sigma musiałaby wypuścić wszystkie swoje szkiełka z mocowaniem 4/3.Zamieszczone przez andytown
Cóż, ciekawa opcja by z tego mogła wyjść, ale najpierw sigma musiałaby wypuścić wszystkie swoje szkiełka z mocowaniem 4/3.Zamieszczone przez andytown
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
Magus - sprawa z 3CCD jest wysoce kusząca. Tylko rodzi się pytanie o koszta i (co ważniejsze) jak to upchnąć za lustrem...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
jak to jak? był piękny schemacik tu kiedyś wrzucony![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
nie mogę znaleźć, podlinkujesz nam?Zamieszczone przez grizz
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
Nie mam :/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
o matko człowiek sie odwróci na chwilę, a tu 100 postów
1. nie stwierdzajcie niczego kategorycznie: tego się nie da uzyskać, z takiej ilości pikseli nie może być lepszego obrazu, powyżej 10 mpiks. to bez sensu itd...
Ludzie takie gdybanie jest bez sensu, bo za rok okaże się że da się przesłonę przestawiać myślą i wszyscy będą mieli głupie miny.
2. Stabilizacja ma sens właśnie w 4/3 z tego powodu , że jest dość duże pole obrazowe i jest sie gdzie poruszać. Jak chcielibyście zrobić stabilizację z FF? Dlatego Canon stabilizuje obiektywy a Sony ma problem z pełną klatką bo stabilizacja matrycy w którą poszli nie sprawdzi się przy powiększeniu tejże. Oczywiście zgodnie z tym co pisałem powyżej nie mówię kategorycznie, bo pewnie można wymyślić jakieś dodatkowe stabilizowane soczewki przed matrycą itp.
3. bitwa na wysokie iso jest jak najbardziej rozpoczęta wskazuje na to fakt, że w nowym kompakcie Olka fe-250 przy zmniejszonej rozdzielczości jest dostępna czułość 10 000 iso (słownie: dziesięć tysięcy)
więc jak to mówił dziadek:
Jak by nie było będzie bardzo miło![]()
hehe pokaż fotkę z tym 10000ISO;pZamieszczone przez Lakuta
btw stareńki d100 miał iso6400
chyba nie traktujesz takich "nowosci" powaznieZamieszczone przez Lakuta
gary:
może On nie ale ja traktuję to ISO10000 bardzo poważnie. bardzo poważnie trzebaby się zastanowić nad ludźmi którzy postanowili wciskać klientom taką jawną sciemę. na wysokich iso obraz z tych małych matryc wygląda jak pociągnięty efektem "water color". po kiego grzyba takie coś?
1. Możliwe (nie widziałem zdjęć z ISO 10000) że różnicy między jakością ISO 800 i 10000 nie ma zbyt dużej, a sprzeda to lepiej produkt?Zamieszczone przez KaarooL
2. Klienci na małpki łykają te cuda. Hiperzoomy, których nigdy się nie użyje, mają jednak wzięcie. Olek poszedł w SP550 tropem wyznaczonym przez rynek. Z trzeciej strony E100RS to kultowa maszynka, do której zdaje się nawiązywać...
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto