Fotomic - przeceniasz stabilność naszej koalicji![]()
Fotomic - przeceniasz stabilność naszej koalicji![]()
Ciekawe jakie, nie pytam bo jak wiesz to i tak nie możesz napisać, że ma być 14-35 f2 to wiadomo, ale technologicznie co nowego może być w szkłach to nie mam pojęcia?!Zamieszczone przez RadioErewan
Może silniczki lepsze?
Ciekawe.
Jak wiadomo ogólnie czekam na nowe profi body, osobiście oczekuję B. DOBREJ JAKOŚCI obrazu i nie chciałbym by jakies nowe wodotryski przysłoniły funkcję pierwszorzędną DSLR'a czyli robienie świetnych zdjęć.
Wiadomo, ze z małego pixela obecnie jakiejś dynamiki kosmicznej nie da się uzyskać, ale wolałbym by olek skupił się na reprodukcji obrazu o jak najszerszym zakresie tonalnym a nie na nowych technologiach typu LV czy stabilizacja.
To raczej niemożliwe, ale gdybym mógł sobie zażyczyć jedną rzecz do E-systemu, do następcy E-1 to chciałbym matryce z FUJI S5pro.
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
Wymiana klasycznego napędu na ultradźwiękowy byłaby miła - szybciej i ciszej. Interesujące byłyby również wersje niektórych szkieł, które nie zmieniają swojej długości podczas zmiany ogniskowej i nie tracą przy tym ustawionej ostrości. Dłuższym tele ze stabilizacją optyczną też bym nie pogardziłZamieszczone przez Magus
Kto wie - w końcu Fujifilm oficjalnie wspiera 4/3: LINKZamieszczone przez Magus
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
tylko, że przez to szkło robi się większe :/Zamieszczone przez siwyjohn
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Oczywiście, ale za to np. dużo łatwiej go uszczelnić - coś za coś. Po prostu uważam, że w systemie musi panować różnorodność - każdy użytkownik ma własne preferencje i należy zapewnić dostateczny wybór różnych rozwiązań. Upadnie wtedy bastion głoszących tezę, że w 4/3 nie ma wyboru szkieł. Dzięki Sigmie chyli się on ku upadkowi, ale jeszcze nie przekroczył progu wytrzymałości muruZamieszczone przez grizz
![]()
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
Zamieszczone przez siwyjohn
Wiem, że wspiera (deklaracjami) ale nie zauważyłem realnego udziału fuji w naszym systemie.
Myślę, ze najcenniejszej rzeczu jaka mają, matrycy, nie oddadzą Olkowi, prędzej spodziewałbym się (ale się nie spodziewam) lustra fuji z mocowaniem 4/3 niż matrycy z fuji s5pro w E-X.
Cóż, pomarzyć jednak wolno.
Korpus Fuji byłby bardzo ciekawym elementem systemu 4/3, choć również szczerze wątpię w realność jego zaistnienia na rynku. Ale nigdy nic nie wiadomoZamieszczone przez Magus
Olek powninien według mnie zainwestować we własne badania w zakresie matryc.
Nie wiem czy Olkowi się opłaca samemu robić matryce, niektóre elementy taniej kupować - łatwiej wtedy zmienić technologię z CCD na LiveMOS a z LiveMOS na ?????
Najciekawszym pomysłem o jakim słyszałem był pomysł zainstalowania 3CCD w E-X - ktoś tu
na forum rzucił takim hasłemCiekawe czy dałoby się to połączyć ze stabilizacją
![]()
a ja bym się najszybciej spodziewał Sigmy S14 z mocowaniem olka - wydaje mi się ze sigma jest coraz bliżej zrozumienia ze nie utrzyma własnego mocowania
Outsourcing ma jedną podstawową wadę - jesteś wtedy na łasce i niełasce innych.Zamieszczone przez Magus
Wszystko jest możliwe, tylko pytanie czy warto. Tylko takie body nie dość, że byłoby dość sporych rozmiarów i słusznej wagi to jeszcze wzrosłyby znacząco koszta produkcji. A produkt trzeba sprzedać.Zamieszczone przez Magus