Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 101

Wątek: Stabilizacja Matrycy w E-systemie ??

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Fotomic - przeceniasz stabilność naszej koalicji
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    będą nowe produkty z nowymi technologiami, których jeszcze nie mieliśmy okazji pomacać.
    Ciekawe jakie, nie pytam bo jak wiesz to i tak nie możesz napisać, że ma być 14-35 f2 to wiadomo, ale technologicznie co nowego może być w szkłach to nie mam pojęcia?!
    Może silniczki lepsze?

Ciekawe.

Jak wiadomo ogólnie czekam na nowe profi body, osobiście oczekuję B. DOBREJ JAKOŚCI obrazu i nie chciałbym by jakies nowe wodotryski przysłoniły funkcję pierwszorzędną DSLR'a czyli robienie świetnych zdjęć.

Wiadomo, ze z małego pixela obecnie jakiejś dynamiki kosmicznej nie da się uzyskać, ale wolałbym by olek skupił się na reprodukcji obrazu o jak najszerszym zakresie tonalnym a nie na nowych technologiach typu LV czy stabilizacja.

To raczej niemożliwe, ale gdybym mógł sobie zażyczyć jedną rzecz do E-systemu, do następcy E-1 to chciałbym matryce z FUJI S5pro.
    Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magus
    ale technologicznie co nowego może być w szkłach to nie mam pojęcia?!
    Może silniczki lepsze?
    Wymiana klasycznego napędu na ultradźwiękowy byłaby miła - szybciej i ciszej. Interesujące byłyby również wersje niektórych szkieł, które nie zmieniają swojej długości podczas zmiany ogniskowej i nie tracą przy tym ustawionej ostrości. Dłuższym tele ze stabilizacją optyczną też bym nie pogardził

To raczej niemożliwe, ale gdybym mógł sobie zażyczyć jedną rzecz do E-systemu, do następcy E-1 to chciałbym matryce z FUJI S5pro.
    Kto wie - w końcu Fujifilm oficjalnie wspiera 4/3: LINK
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez siwyjohn
    Interesujące byłyby również wersje niektórych szkieł, które nie zmieniają swojej długości podczas zmiany ogniskowej
    tylko, że przez to szkło robi się większe :/
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Interesujące byłyby również wersje niektórych szkieł, które nie zmieniają swojej długości podczas zmiany ogniskowej
    tylko, że przez to szkło robi się większe :/
    Oczywiście, ale za to np. dużo łatwiej go uszczelnić - coś za coś. Po prostu uważam, że w systemie musi panować różnorodność - każdy użytkownik ma własne preferencje i należy zapewnić dostateczny wybór różnych rozwiązań. Upadnie wtedy bastion głoszących tezę, że w 4/3 nie ma wyboru szkieł. Dzięki Sigmie chyli się on ku upadkowi, ale jeszcze nie przekroczył progu wytrzymałości muru
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kto wie - w końcu Fujifilm oficjalnie wspiera 4/3: LINK

Wiem, że wspiera (deklaracjami) ale nie zauważyłem realnego udziału fuji w naszym systemie.
    Myślę, ze najcenniejszej rzeczu jaka mają, matrycy, nie oddadzą Olkowi, prędzej spodziewałbym się (ale się nie spodziewam) lustra fuji z mocowaniem 4/3 niż matrycy z fuji s5pro w E-X.

Cóż, pomarzyć jednak wolno.

Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Wiem, że wspiera (deklaracjami) ale nie zauważyłem realnego udziału fuji w naszym systemie. Myślę, ze najcenniejszej rzeczu jaka mają, matrycy, nie oddadzą Olkowi, prędzej spodziewałbym się (ale się nie spodziewam) lustra fuji z mocowaniem 4/3 niż matrycy z fuji s5pro w E-X.
    Korpus Fuji byłby bardzo ciekawym elementem systemu 4/3, choć również szczerze wątpię w realność jego zaistnienia na rynku. Ale nigdy nic nie wiadomo Olek powninien według mnie zainwestować we własne badania w zakresie matryc.

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nie wiem czy Olkowi się opłaca samemu robić matryce, niektóre elementy taniej kupować - łatwiej wtedy zmienić technologię z CCD na LiveMOS a z LiveMOS na ?????

Najciekawszym pomysłem o jakim słyszałem był pomysł zainstalowania 3CCD w E-X - ktoś tu
    na forum rzucił takim hasłem Ciekawe czy dałoby się to połączyć ze stabilizacją

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    a ja bym się najszybciej spodziewał Sigmy S14 z mocowaniem olka - wydaje mi się ze sigma jest coraz bliżej zrozumienia ze nie utrzyma własnego mocowania
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie wiem czy Olkowi się opłaca samemu robić matryce, niektóre elementy taniej kupować - łatwiej wtedy zmienić technologię z CCD na LiveMOS a z LiveMOS na ?????
    Outsourcing ma jedną podstawową wadę - jesteś wtedy na łasce i niełasce innych.

Najciekawszym pomysłem o jakim słyszałem był pomysł zainstalowania 3CCD w E-X - ktoś tu na forum rzucił takim hasłem Ciekawe czy dałoby się to połączyć ze stabilizacją
    Wszystko jest możliwe, tylko pytanie czy warto. Tylko takie body nie dość, że byłoby dość sporych rozmiarów i słusznej wagi to jeszcze wzrosłyby znacząco koszta produkcji. A produkt trzeba sprzedać.