Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 84

Wątek: oswietlenie studyjne

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    gdzieś chyba czytałem że Elinchrom wycofuje sie z tych tańszych zestawów bo nie chcą sobie psuć marki, widać one znacznie odbiegają jakościowo od ich topowych produktów.
    pozdrawiam
    Nie wiem czy w tym momencie coś co kosztuje 2400 zł to budżetowy zestaw, ale dla mnie mimo iż pracuję na zachodzie europy nie jest to coś co kupuję przy okazji wypadu do supermarketu po chipsy i piwo. Sam zastanawiam się nad o połowę tańszym Interfit-em

celebrity plus

Ja w przypadku takiego dylematu powiedziałbym, że nie warto dokładać. Lepiej zainwestować w trzecią lampę.
    I cyfra i analog...

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Kurde balans Ale cena spadła Wcześniej zestawik taki widziałem za około 2000 zł a teraz 1499 Mianowicie taki sprzęcior.

2 x Lampa CY200
    2 x Parasolka transparentna (biała) 90cm
    2 x Statyw W803
    2 x Softbox uniwersalny 60x90cm
    1 x Torba do zest. oświetleniowych SFB01
    1 x Pokrowiec na statywy i parasolki

Za 1499,-

Można Teraz się zastanowić RadioErewan Pisał mi żeby poczekał i w to zainwestował teraz to może się to spełni 1500 prędzej skombinuję niżeli 2000 koła.
    Tylko nie wiem czy dam rade skombinować. RadioErewan pisałeś że znasz jakiegoś szefa i zniżki dla klubowiczów mógłbyś załatwić np na takie lampki żeby może jeszcze 100 zł w dół poszło wtedy już bym był bardziej szczęśliwy i w stanie skombinować taką sumę dla mnie i tak ogromną ale co się nie robi dla hobby :P Mamuśka w domu i tak mnie już wyzywa że wydaję pieniądze na głupoty. A najlepsze jest to że nigdy pieniędzy z fotek nie zarobiłem "Chociaż nie raz zarobiłem 50 zł za parę zdjęć samochodu z obróbką na stronkę www dla kolegi który robił stronkę jakąś dla firmy jakiejś" Jak bym miał zarabiać na fotografii to bym chyba na chleb nie zarobił nawet :P Radku jak możesz daj odpowiedź co do tych lamp czy dałoby rade trochę taniej załatwić te CY200
    Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Hmm zauważyłem jeszcze jedną rzecz dosyć ważną zwróciłem uwagę na to teraz Że to jest lampa CY200 a nie CY200K Tak więc pytanie jeszcze jedno chyba do Ciebie Radku bo mam wrażenie że będziesz wiedział co mi odpowiedzieć. Czy różnica jest duża między tymi lampami jedno co zauważyłem to CY200K ma 1/8 mocy też można ustawić a CY200 tylko 1/4 minimalnie. Ale poza tym czy różnią się np wytrzymałością ? Chodzi mi po prostu o to czy CY200 to dobry wybór Ja nie potrzebuję jakiś super lamp z resztą nie mam na to pieniędzy za bardzo i dla mnie każdy grosz się liczy zwłaszcza dlatego że nie zarabiam na tym pieniędzy tylko robię to ponieważ lubię. I znowu się rozpisałem nie na temat. Przypomnę pytanie bo można zapomnieć po tych moich wypowiedziach chyba zbyt długich. Czy CY200 Jest w porządku ? Czy może pod żadnym pozorem nie pakować się w te lampy ??

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    no mi sie wydaje ze cena zawsze taka byla bo to jest wlasnie ta lampa bez literki K na koncu

Ja moge tylko powiedziec ze moja CY400K mnie wczoraj zaskoczyla. Mialem dwie sesje jedna po drugiej (od 10:00 do 22:00) i pratyknie lampa chodzila non-stop i pieknie dziala (z tym ze ten model ma juz chlodzenie wentylatorem, nie pasywne jak tansze CY200K)... no i tylko z 3 zdjecia mialy skopany balans bieli (i to mocno :P).

pozdrawiam
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ale chodzi mi o to czy CY200 to nie jest kaszana jakaś ?? Opłaca się to zakupić ?? Tzn są jakieś większe minusy tych lamp ?? Chciałbym wiedzieć jak najwięcej bo po tym zakupie będe biedował pewnie do końca roku już :P No może sobie obiektyw sprawię jeszcze standardowy 40-150 bo na razie jadę na samym 14-45. Wydaje mi się że te lampy dobre są ale wolę się upewnić.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Ja jeszcze zauwazylem, ze lampa CY200 ma napisane "lampa modelująca 60W", a CY200K "lampa modelująca żarówka 100W", co chyba tez jest roznica. Oprocz tego w opisie CY200K pisza o roznych akcesoriach do niej dodawanych, a przy CY200 pisza o mniejszej ilosci.

PS. djus, czy moglbys uzywac znakow interpunkcyjnych? Wiesz, takie tam, kropki, przecinki... Twoje wypowiedzi (szczegolnie dluuugie zdania), bardzo zle sie czyta bez przecinkow.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

CY200 a CY200K

v.s.
    CY200 a CY200K

pilot - zarowka nie halogen
    regulacja skokowa nie plynna dla blysku i pilota (plynna lepsza)
    sofboxy uniwersalne (chyba gorsze od dedykowanych)
    a co za tym idzie mocowanie - uniwersalne sie przykreca, dedykowane sie ladnie wsadza
    tryby pracy (z dzwiekiem itp.)

O ile dobrze pamietam to nawet RadioErewan pisal ze jesli chinczyk to od serii K czyli minimum CY200K. Zreszta nie bez powodu wybralem lampe z serii K, duzo akcesorii i dzialaja spoko A jesli cos jest z nimi nie tak to wiadomo o tym od dawna (czyli nie trzymanie balansu bieli itp. - no ale to ogolnie standard u chinszczyzny).

pozdro
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez djus
    Kurde balans Ale cena spadła Wcześniej zestawik taki widziałem za około 2000 zł a teraz 1499 Mianowicie taki sprzęcior.

2 x Lampa CY200
    2 x Statyw W803

Za 1499,-
    Rozważ jeszcze Elinchromy D-Lite 2 ->2x 200Ws z softboxami, statywami, torbami, etc.

http://www.pictureline.com/product.php?id=13826

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Hehe to nie na moją kieszeń. Chyba że wygram w totka to może. Ale wtedy już bym wydał ze 200.000 na sprzęt i wtedy nie cykałbym się o parę złotych. Ale jak na razie biedę klepie parę złotych robi mi różnicę

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Cytat Zamieszczone przez djus

2 x Lampa CY200
    2 x Statyw W803

Za 1499,-
    Rozważ jeszcze Elinchromy D-Lite 2 ->2x 200Ws z softboxami, statywami, torbami, etc.

http://www.pictureline.com/product.php?id=13826
    cena tego zestawu Elinchroma powala ale obawiam się że po ostatnich prezentacjach Hensela na "Dwumiesięczniku" obawiam się że to jest jednak zestaw któremu znacznie blizej do "chińczyków niż do prawdziwych Elinek
    Pozdrawiam
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5