a czemu odrazu zbulwersuje :P Twierdzenie "pakować się w chińszczyznę skoro za te same pieniadze można mieć Sun-Boxy" jest IMHO bledne. Bo moze lampy sa tanie ale do tego trzeba dokupic akcesoria (softboxy itp.) i wtedy cena robi sie konkretna.
Zreszta jestem bardzo negatywnie nastawiony do tej firmy po malej przygodzie jaka mnie spotkala:
Jaki czas temu bylem zdecydowany na niby cos lepszego. Znajomy mnie namowil na firme Sunbox. No i pare tygodni temu zamowilem... gosciu mnie zbywal ze jeszcze nie ma ze juz beda itp. Nawet zmienilem zamowienie na lampe o wiele drozsza i mocniejsza bo sprzedawca gwarantowal mi ze ta "wieksza" lampa to jutro bedzie i odrazu ja do mnie wysyla (tak wiec nawet postanowilem zaplacic wiecej niz na poczatku zakladalem byleby sprzet dotarl). Oczywiscie byla to bujda na rysorach (jakby nie mogl powiedzie ze bedzie cos za miesiac)... co ciekawe mojemu znajomemu ktory tez cos tez kupuje podal inny termin, a mnie oklamywal... wkurzylem sie i zrezygnowalem z tej firmy. Wyglada mi to na jednosoba firme, ktora ma gdzies klienta szczegolnie tego co kupuje (na poczatek) tylko jedna lampe, a nie kilka (no i przez internet czy telefon). No i po co komu 24mc gwarancji jak w sklepie wlacza sie ciagle fax, a goscia praktycznie nie ma. Nie mialem stycznosci ze sprzetem tej firmy i nie neguje ze jest kiepski raczej opisuje tylko sytuacje w jakiej mnie postanowiono - obiecanki i zapewnienia bez pokrycia. Przez takie cos stracilem zlecenia
moj krotki wniosek:
chinszczyzna zalewa caly swiat... tanio sprzet!
Sunbox - sumarycznie z akcesoriami typu softbox, strumiennice itp. - w cale nie tak tanio!!!