Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Konstruktywne uwagi do konkursu PEN HD Film

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie wiem, czy moja uwaga będzie konstruktywna, ale z uporem maniaka wolę forsować pogląd, że do kręcenia filmów służy kamera, a nie aparat.
    A do chodzenia po górach Babia Góra, a nie góra bez nazwy. I dzięki temu wszyscy tam lezą, a w pozostałych miejscach jest cicho i przyjemnie.

A tak serio - filmowanie aparatem wreszcie ruszyło skostniały od dziesięcioleci rynek kamer z przekleństwem kasetek i interlace. Zresztą za kilka lat kamerki pójdą do krainy walkmanów oczywiście przy wtórze chóru uporów maniaczych
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    A gdyby tak zrobić konkurs mało ziarnistych i ostrych zdjęć robionych wyłącznie na czułościach od ISO 800 wzwyż?
    Albo na zdjęcia w stylu retro, ziarniste i czarno-białe (taki system jak Micro 4/3 nie powinien się wstydzić swoich dalmierzowych inspiracji)...
    Albo na zdjęcia o dużej rozpiętości tonalnej (HDR lub nie) - to też popularne i na czasie, a już mniej oklepane niż "nakręć film odkurzaczem i obejrzyj go na lodówce lub pralce"
    Albo najlepiej zróbmy pieśniowiersz płaczony o tym, że gdyby tu w przyszłości przechodziła staruszka w przyszłości, sprawdzić czy nie ksiądz.

darkelf
    Gość
    Ponawiam pytanie bo chyba umknęło - czy na filmie może być modelka? Czy tematyka filmu jest dowolna?

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Jesli regulamin tego nie zabrania a modelka wyraża zgode na to abys ja opublikował to chyba nie ma przeciwskazań.

Tak mi się wydaje choć nie jestem organizatorem

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Ponawiam pytanie bo chyba umknęło - czy na filmie może być modelka? Czy tematyka filmu jest dowolna?
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Ale tylko Ola
    (dwanascie znakow)
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Dobas: nie wiem, czy masz jeszcze mozliwosc, ale jakbys dodal gdzies w tytule E-P1, to by troche poprawilo wyszukiwalnosc z jutuba. I dziwna rzecz- wczoraj obejrzalem ten filmik i licznik wskazywal 303 wyswietlenia. Dzisiaj zrobilem to ponownie w pracy i tez jest 303. Odswiezanie jest co jakis czas?

Poszukałem i proszę :

" I uploaded two videos of a famous singer on August 25th, they made 303 and 306 views, then FROZE and this is the fourth day at that frozen viewcount. When will you people actually start to LISTEN to what the user wants here? ..."

i jakiś wątek na forum YT. komuś się w ogóle nie odblokowało komuś po kilku dniach komuś po kilku miesiącach. zardzewialo jak nic :/

przejrzałam całą pomoc, aż w końcu znalazłam ten temat. jeden filmik zatrzymal sie na 303, dopiero po 2 miesiacach sie odblokował, a i tak nie nalicza dobrze. drugi zatrzymal sie na 264 i nie odblokował sie do teraz (3 miesiace :/) trzeci za kazdym razem, czyli od początku maja, mimo usuwania i ponownego wgrywania zatrzymuje sie na 315! b e z s e n s u ://
    mój licznik zatrzymał się i ani drgnie :/ nie wiem czy zatrzymanie licznika dotyczy kazdego filmu z forum wynika że niektórym odblokowywuje się szybciej innym wolniej a innym w ogóle

http://www.google.pl/support/forum/p...d4bc99dd&hl=pl

zatem przyszłościowo patrząc nie wiem czy taki mechanizm zliczania odsłon jest dobry / skuteczny

http://www.google.pl/support/forum/p...1177e3e1&hl=pl

http://www.google.pl/support/forum/p...eea82b05&hl=pl

http://www.google.pl/support/forum/p...737ccdb6&hl=pl

jak widać coś ten licznik nie bangla i najgorsze że nie ma z tym powtarzalności

eee w sieci jest sporo na ten temat

"frozen counter youtube"

ale jesli wierzyć temu :

http://answers.yahoo.com/question/in...6163012AAd6nDs
    i temu
    http://answers.yahoo.com/question/in...3111148AAKUVNa

This question was actually answered in the youtube help forums.
    It says that the view count sort of freezes around 300 because you're getting so many views. However, every view is still getting counted.
    Just wait it out. It will update to the correct number of views in a few days.

to luz. Nie wiem nie znam sie mam tylko 2 filmy na YT a zblokowało sie po pokazaniu na forum ....

nie ważne. jak sie nie odblokuje to 303 tez nie zły wynik. mój drugi film przez 2 lata zrobił 800

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    to zabawa, ludzie..... Ja się bawiłem świetnie podczas robienia i w sumie tyle...
    było sobie życie

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Nagroda nie jest zabawna, tylko poważna i ktoś może miec wobec tego zastrzeżenia.
    Ja się nie spotkałem z zacięciem licznika, ale zdecydowani elicznik nie liczy wielokrotnych wejść. Oczywiście jak to z Google, oni mają swoje ciastka i łączą wszystko ze wszystkim.
    Poczekamy do jutra i jak u Dobasa nie ruszy, będziemy sie martwić.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    no zabawa. ja nawet żem nie wiedział że coś nie halo póki K@czy nie napisał.

Nie wazne jak ma stac niech stoi co ma wisiec nie utonie i takie tam

eee nie ma sie co martwic chyba... ale jak czytam to sie tak dzieje że sie blokuje. na południu mrozy - może dlatego

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Nagroda nie jest zabawna, tylko poważna i ktoś może miec wobec tego zastrzeżenia.
    Ja się nie spotkałem z zacięciem licznika, ale zdecydowani elicznik nie liczy wielokrotnych wejść. Oczywiście jak to z Google, oni mają swoje ciastka i łączą wszystko ze wszystkim.
    Poczekamy do jutra i jak u Dobasa nie ruszy, będziemy sie martwić.

Pozdrawiam
    Trzeba więcej klikać, 5 razy z domu, 5 z pracy i tak co dziennie a o to właśnie nagroda.
    było sobie życie

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Ja tak zerknąłem na kilka filmików moich na YT, i mnie się nic nie blokowało.

Choć licznik "oficjalny" widoczny pod filmem skacze nieco inaczej, niż to, co widac po stronie użytkownika.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto