Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: packshot

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Zamiast wydawać stówę na namiot bezcieniowy można wykorzystać do tego pojemnik na bieliznę ze sklepu NOMI. Z wyglądu i wykonania niczym się nie różni od tych namiotów z linku. Mam takie coś, choć jeszcze nie robiłem nim zdjęć. Kosztuje chyba 9 zł. Namiocik ma podłużny kształt, nie jest zbyt wielki.

Jeden człowiek z CF był miły, kupił w swoim mieści (w Krakowie nie ma NOMI) i mi przysłał. Nie robię packshotów, ale za 9 zł., to grzech nie kupić. Może coś będę musiał ożenić na Allegro, wtedy jak znalazł.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Kurcze, tez bym sobie takie sprawil, ale wlasnie sprawdzilem i w Warszawie rowniez nie ma Nomi :/ Gdyby ktos szukal Nomi w celu zakupu tego namiotu to pod tym linkiem znajdziecie liste miast, w ktorych Nomi jest (najpierw pisza o Praktikerze, a nizej o Nomi) http://sn.tradepress.com.pl/print.asp?id=5575

Gdyby ktos kupowal to niech da znac, nie obraze sie, gdyby i mi zakupil
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Zmierzyłem. Namiocik ma wymiary 36x36x60cm. Więc do jakiś większych przedmiotów się nie nadaje. Ale przedmioty wielkości aparatu foto (a nawet ciut większe) można spokojnie w tym robić. Po złożeniu namiot jest płaściutki, więc można go wepchnąć za szafę. Rozkłada się jednym ruchem.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Zmierzyłem. Namiocik ma wymiary 36x36x60cm. Więc do jakiś większych przedmiotów się nie nadaje. Ale przedmioty wielkości aparatu foto można spokojnie w tym robić.
    Jak ktos chce sprzedac na allegro obiektyw, plyte, czy telefon to ten namiocik bedzie jak znalazl. Szczegolnie za 9 zl...
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

dinx6
    Gość
    36 cm to trochę za mało. chciałbym już kupić coś, co mnie przez jakiś czas nie będzie ograniczało. czyli co, nikt z allegro nie kupował?

dinx6
    Gość
    no dobra, poczytałem, ponurkowałem i wynalazłem, że może mnie ewentualnie interesować namiot bezcieniowy firmy Lastolite. twierdzą, że profi a w porównaniu z opcjami z allegro to mega profi. jest ktoś, kto potwierdzi rewelację o znacznie lepszym rozpraszaniu światła w tym cudzie, w porównaniu z niskobudżetowcami jakich wszędzie pełno? czy to mit, lub różnica jest znikoma? no i gdzie można nabyć takie cudo? mam namiar tylko na foto7, ktoś jeszcze tym u nas handluje?

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Właśnie postanowiłem zbudować sobie stół bezcieniowy. Kupiłem mleczne pleksi w markecie budowlanym o wymiarach 1m na 2 m. Mam też 15 mb. rurek pcv na konstrukcję.

Mleczną płytę muszę przyciąć, bo jest zdecydowanie za wielka.

Pytanie: jaki jest optymalny rozmiar takiego stołu?

Pomysł na świecenie tego stołu mam taki: od spodu żarówka błyskowa (taka z allegro z fotocelą za ok. 50 zł.) odbita od białego kartonu położonego na podłodze. Z boku lampa Canona Speedlite 380EX uruchamiana fotocelą (z jakimś softboxem domowej roboty - jeszcze go nie wyklepałem, ale mam już pomysł), z drugiej strony srebrna blenda. Na aparacie FL36 z założonym rozpraszaczem zrobionym z butelki po szamponie (niektórzy pewnie kojarzą mój patent pt. "Kaszmirowy dotyk").

Powinno być ślicznie i bezcieniowo.

Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Dodam, że nie kupiłem jeszcze żarówki błyskowej i fotoceli do lampy Canona.

Może ktoś ma lepsze pomysły? Może halogeny...

ps. Jak już wyklepię swój stół to napiszę tutka, może komuś się przyda.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    optymalny - a co będziesz fotografować... bo pomiędzy lakierem do paznokci, a gitarą trochę różnicy jest w rozmiarach
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    optymalny - a co będziesz fotografować... bo pomiędzy lakierem do paznokci, a gitarą trochę różnicy jest w rozmiarach
    Sam nie wiem. Nie mam problemu z miejscem w chałupie - więc stół może być duży. Ale 2m na 1m to chyba przesada. Nie wiem, bo nie mam doświadczenia w tym temacie.

Może kiedyś trafi się jakaś fucha pakszotowa za kasę. Więc nie chciałbym zbyt mocno obrzezać tej pleksi, by nie pluć sobie potem w brodę.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    To zrób stół taki, zeby można było do niego przymocowac plexi różnej wilkości ;p
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów