Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: packshot

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

packshot

[center:ca05c2fc88]
    [/center:ca05c2fc88]

Jesli ktos przymierza sie do fotografowania packshotow to polecam te linki:

Stół bezcieniowy - zrób to sam {CF}
    Stół bezcieniowy {webfoto.pl}
    Płaszczyzna rozpraszająca {fotosite.pl}
    Namiot bezcieniowy {fotosite.pl}
    [url=http://www.cyberfoto.pl/studio-fotograficzne/63330-namiot-bezcieniowy.htm]Namiot bezcieniowy {CF}[/url
    Namiot bezcieniowy by asot {CF} - mam nadzieje ze znowu pojawi sie w sklepach cos podobnego..
    Building your own Light Table {webphotoschool.com}

no i zachecam do dyskusji tych ktorzy maja cos do powiedzenia w tym temacie a moze ktos zna jeszcze jakies ciekawe rozwiazania (linki)...

BTW.
    polecam tez - temat west73 - Fotografuj i zarabiaj, czy to możliwe

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

funsports.pl - zarowki blyskowe

czy ktos uzywa zarowek blyskowych z funsportu (JH3200, JH6800, SDW40A, SDW45M)

do oswietlania stolu bezcieniowego a dokladniej plexi? (chodzi o podswietlanie od spodu)
    Normalnie patrzac na cene kupilbym JH6800 ktora ma 68Ws (pewnie do podswietlania wlosow przy portecie tez by pasowala). Tylko zastanawia mnie czy do malego plexi nie bedzie ona za silna (chociaz moge sie mylic stad te zmoje pytanie).
    Mam jeszcze do wyboru slabsze 45Ws, 40Ws, 32Ws. Co polecanie pod plexi?
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar west73
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Uważam że lepiej zrobisz jak kupisz ta 68Ws, szczególnie ze nie tylko chceszją wykorzystać do podświetlania
    Tu masz przykład jak to działa jako podświetlenie, przydałoby się aby podświetlała szerzej

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    jutro chyba pozycze od kumpla i sam sprawdze to najsilniejsza zarowe
    Tez myslalem o tych slabszych bo teraz do kazdej dodawane sa filtry kolorowe. Ciekawe jak sie te kolory "rozkladaja" pod takim plexi - czy wyglada nawet fajnie czy moze punktowo i nieciekawie.
    Mial ktos z nimi stycznosc ?
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    niestety ja nie mam takich filtrów i nie jestem w stanie powiedzieć co dają.

Dodam tylko ze do fotografowania małych przedmiotów na innym niż białe tło mozna wykorzystać kolorowe arkusze papieru jakie można kupić prawie w każdym sklepie papierniczym lub plastycznym
    tu przykład zastosowaia takiego arkusza papieru:

dinx6
    Gość
    west73- mam wrażenie, że tło które pokazałeś ma trochę taką niejednorodną fakturę. co kupić, by uzyskać bardziej gładkie tło?

mam jeszcze pytanie odnośnie namiotu bezcieniowego, na co oprócz wymiarów powinienem zwrócić uwagę podczas zakupu? moglibyście wskazać (na allegro chociażby) coś, co Waszym zdaniem wygląda sensownie?

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    west73- mam wrażenie, że tło które pokazałeś ma trochę taką niejednorodną fakturę. co kupić, by uzyskać bardziej gładkie tło?
    plexe, mozna kupić w rożnych kolorach w sklapach budowlanych

dinx6
    Gość
    ok, wielkie dzięki. można kupić ją w dowolnym rozmiarze?

widziałem też na allegro coś, co pozwalało uzyskać ładny efekt lustrzanego odbicia, też w różnych kolorach. można ten efekt uzyskać w PS, ale...

bawiliście się czymś podobnym?

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    dinx6 proponuje zebys przeszedl sie na zakupy do np. Castoramy i sam zobaczyl. Jest tego troche, rozmiary sa rozne (nazwy bardzo ciekawe). No i niestety cena wcale nie taka mala! Ja mam chyba 50cm na 100cm - wyglada to podobnie jak na fotce west73. Pamietam tez ze w Leroy Merlin byly wielkosci drzwi! tylko cena masakryczna (tj. duza chyba ~400zl).

Niedlugo kupie zarowke blyskowa i wkoncu moze wrzuce jakies zdjecia mojego stolu bezcieniowego.

dinx6
    Gość
    zdecydowałem się w końcu na zakup namiotu bezcieniowego. mam do wyboru następujące opcje:

Namiot 1

Namiot 2

Namiot 3

Chcę oscylować w granicach 60/ 75 cm. Nie wiem tylko jak z materiałami, innymi parametrami? Czy te rzepy w środku służą do podczepiania teł? Jeśli mieliście kontakt/ pracujecie na którymś z nich, proszę o radę.

Chciałbym kupić coś w miarę porządnego, nie sprawiającego problemów podczas pracy, więc jeśli ktoś ma jakiś inny pomysł/ linka, będę zobowiązany.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów