Sprzedać? Takie super szkiełko uniwersalne??? Musiało by wyjść 14-54 f2, żeby mnie do tego zmusić ;pZamieszczone przez celebrity plus
Sprzedać? Takie super szkiełko uniwersalne??? Musiało by wyjść 14-54 f2, żeby mnie do tego zmusić ;pZamieszczone przez celebrity plus
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Nie to już lepiej 10-50 F2Zamieszczone przez grizz
aaa jak najbardziej ;p
Tylko hmmm - zmieniać mieszkanie na mniejsze? ;p
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
moim zdaniem jeżeli 80% fotek z turystyki to 11-22. Też bardzo dużo robię takich zdjęć a przy 14-54 nie ma się jak cofnąć aby objąć obiekt. Chociaż to tylko 3 mm rożnicy w ogniskowych to do fotek plenerowych 11-22 jest akuratny. Pozdrawiam.![]()
pozdrawiam Wiejo
Nie przesadzajcie...
Zapominacie, ze jednak 14-54 jest znacznie bardziej uniwersalny, od 11-22... 54 na końcu robi jednak swoje i przydaje się nie raz.
Nie przesadzaj 11-22 + 40-150 to dobry duet.Zamieszczone przez grizz
BTW jadnak lepiej poczekać te 2 miesiące do PMA - wszystkie szkła F2, ze stabilizacją, USM i dwa razy tańsze![]()
![]()
blacha ja ponad 20 lat mieszkałem na Warszowie więc radze Ci jak swój ziomek poczekaj - plany zmienisz - kase zbieraj.
jak robi też coś z ludzików to lepszy byłby dłuższy a 14mm do krajobrazu i turystyki naprawdę styka. 11-22 to już specjalne przeznaczenie i związane z nim ograniczenia. Do takich zastosowań jak pisze autor lepszy byłby 14-54.
A w sprawie PMA to jestem ciekaw co się wydarzy. Sam się wstrzymuję ze zmianą 14-45 na 14-54 ale mocno się tez tego boję. Potrzebuję tego szkła w czerwcu bo wyjeżdżam i chciałbym tam je mieć ze sobą. Ale boję się tez tego że na PMA to może być równie wielkie D jak Photokina w 4/3. I będzie płacz... Jaka jest dokładna data tych targów?
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
8-11 marzecZamieszczone przez lessie
Jak będzie "wielkie D" to możesz liczyć na wyprzedaż szkieł i pewnie na allegro 14-54 za 800 zł wyrwiesz![]()
tu wydzieliłem posty nie zwiazane z tematem -> "gdybanie.... profi czy nie profi"
Dziekuje .
Watpie aby na pokazach PMA ukazalo sie szklo zamiennik ZUIKO 14-54 ,raczej pokaza nowe szkla w innych ogniskowych.
14-54 pewnie stanieje ,ale osobiscie nie oczekuje jakiejs rewolucji cenowej i spadek bedzie symboliczny.W koncu 14-54 bedzie pasowac do nowych korpusow ( I hope so! ).
Zdecydowalem sie na zakup tego obiektywu.Pieniedzy nie zmarnuje,ale istnieje ryzyko,ze przeplace. Po pokazach i premierach dokupie dodatkowy korpus zamiast 11-22.Nie wykluczam E1 i E330,na nastepce E1 nie bedzie pewnie mnie stac w tym roku.