Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: ZD 11-22mm czy ZD 14-54mm ?

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Pewnie już wszyscy czytali ale zawsze warto wrzucić:
    http://www.biofos.com/esystem/widecomp.html

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Wg. porownania z linka jaki podał Karol , to roznica miedzy pokryciem kadru 11mm a 14 mm jest znikoma,przynajmniej w moich kategoriach ,kiedy rozniaca w cenie obu obiektywów jest rzedu 1000zł.

Obserwujac ceny obiektywow o jasnosc F1.8 lub F2 , cena nowego obiektywu chocby nawet 14-54 oscylowalaby w granicach 4000-7000zl , jak na kieszen pelnego amatora jest to duzy wydatek bez mozliwosci samosplacania sie sprzetu.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blacha
    Wg. porownania z linka jaki podał Karol , to roznica miedzy pokryciem kadru 11mm a 14 mm jest znikoma,przynajmniej w moich kategoriach ,kiedy rozniaca w cenie obu obiektywów jest rzedu 1000zł.
    Ja nie widzę porównania kadru z 11 i 14mm.

Ty widzisz go, blacha?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tak, jest porownanie obu obiektywow w krancowych ognskowych przy czym 14-54 na 22mm
    . Na stronie jest opis innych zuikow vs sigma w roznych konfiguracjach.
    Zainteresowal mnie jeszcze opis ZD 50-200 vs ZD 45-150 vs sigma 50-200mm.

PRZEPRASZAM KAROL!!! Rypnalem sie! jest porownanie na 14mm
    Pisalem z pamieci..

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Tak, jest porownanie obu obiektywow w krancowych ognskowych przy czym 14-54 na 22mm
    Są cztery foty: 11-22@14 i 11-22@22 oraz 14-54@14 i 14-54@22. Nie widzę nic więcej.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Karolu!
    Pomylilem sie, jest na 14mm.
    Pisalem post z pamieci i mnie ona zawiodla!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    After a wait of some 9 days my 11-22 arrived. There's nothing like opening a brand new box and taking out a pristine bit of photographic equipment is there? Well, perhaps a new car! It's nice to think the last hand to touch your lens was the product packer in the Suwa factory in Japan when it rolled off the line (not literally of course).
    Facet bardzo emocjonalnie podchodzi do zakupow nowego sprzetu

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Karolu!
    Pomylilem sie, jest na 14mm.
    Pisalem post z pamieci i mnie ona zawiodla!
    Nie szkodzi Z testu wynika,że 11-22 jest szersze od 14-54 przy 14mm... Ciekawe

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dokladnie tak, ten autor stwierdza nawet ,ze jest to swoisty "bonus" od producenta...

Dzisiaj mialem fascynujaca rozmowe z pewnym sprzedawca- mianowicie stwierdzil on,ze zakup w chwili obecnej obiektywu 14-54 jest lekko "nierostropny" z uwagi na oferte jaka szykuje OLY po pokazach i targach PMA.
    Na pytanie czy pojawi sie obiektyw ktory bedzie odpowiednikiem 14-54mm ale jasniejszy i w podobnej cenie ,odpowiedzial mniej wiecej tak:
    ...nasza oferta cenowa bedzie po targach PMA podobnie atrakcyjna jak w chwili obecnej mimo powiekszenia asortymentu o nowe szkla. Informacje jakie do nas docieraja wskazuja na powiekszenie sie oferty obiektywow obejmujacych wiekszy zakres ogniskowych .

Na pytanie czy lepiej wstrzymac sie z zakupem szkola odkladajac na korpus,uslyszalem otrzymalem taka odpowiedz:
    ...wg .naszych informacji,Oly szykuje swoim wiernym klientom duuza niespodzianke,jest ona zwiazana z ogromnym oczekiwaniem rynku 4/3-ch oraz odpowiedzia na oferte konkurentow. Wg.naszych informacji ,oferta korpusow jak i szkiel bedzie niemal "REWOLucyjna" jako Olkowa odpowiedz na zapotrzebowanie w rynku dslr.
    Z korpusow pojawic sie maja modele ktore okresle jako E-2, E-511 i E-411.

Na pytanie czy ceny beda rowniez "rewolucyjne" ,odpowiedzial:
    ...jest to najpilniej strzezona tajemnica firmy Oly...

Na pytanie , czy zatem mam u pana kupic ten obiektyw teraz czy nie odpowiedzial REWOLUCYJNIE!!

--->>Niech pan sie wstrzyma te 1,5 miesiaca a na pewno spotkamy sie pod koniec marca na zakupach ,teraz odradzam.

...wstrzymalem sie...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Dokladnie tak, ten autor stwierdza nawet ,ze jest to swoisty "bonus" od producenta...

Dzisiaj mialem fascynujaca rozmowe z pewnym sprzedawca- mianowicie stwierdzil on,ze zakup w chwili obecnej obiektywu 14-54 jest lekko "nierostropny" z uwagi na oferte jaka szykuje OLY po pokazach i targach PMA.
    Na pytanie czy pojawi sie obiektyw ktory bedzie odpowiednikiem 14-54mm ale jasniejszy i w podobnej cenie ,odpowiedzial mniej wiecej tak:
    ...nasza oferta cenowa bedzie po targach PMA podobnie atrakcyjna jak w chwili obecnej mimo powiekszenia asortymentu o nowe szkla. Informacje jakie do nas docieraja wskazuja na powiekszenie sie oferty obiektywow obejmujacych wiekszy zakres ogniskowych .

Na pytanie czy lepiej wstrzymac sie z zakupem szkola odkladajac na korpus,uslyszalem otrzymalem taka odpowiedz:
    ...wg .naszych informacji,Oly szykuje swoim wiernym klientom duuza niespodzianke,jest ona zwiazana z ogromnym oczekiwaniem rynku 4/3-ch oraz odpowiedzia na oferte konkurentow. Wg.naszych informacji ,oferta korpusow jak i szkiel bedzie niemal "REWOLucyjna" jako Olkowa odpowiedz na zapotrzebowanie w rynku dslr.
    Z korpusow pojawic sie maja modele ktore okresle jako E-2, E-511 i E-411.

Na pytanie czy ceny beda rowniez "rewolucyjne" ,odpowiedzial:
    ...jest to najpilniej strzezona tajemnica firmy Oly...

Na pytanie , czy zatem mam u pana kupic ten obiektyw teraz czy nie odpowiedzial REWOLUCYJNIE!!

--->>Niech pan sie wstrzyma te 1,5 miesiaca a na pewno spotkamy sie pod koniec marca na zakupach ,teraz odradzam.

...wstrzymalem sie...
    Nie rozumiem - my nie mogliśmy, a jakiś sprzedawca zrobił to w kilku zdaniach