Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Antwerpia

excel
    Gość

Antwerpia

Witam,

3 fotki wykonane E-10.

Antwerpia - w XVI wieku najważniejsze i najbogatsze handlowe miasto Europy, czego potwierdzeniem sa wspaniale utrzymane koscioly, kamieniczki, pomniki, itd, chluba miasta szeroko propagowana w Europie i na swiecie. Przedstawiam Wam gotycka katedre NMP z poczatklu XIVw. pompatycznie wznoszaca sie nad miastem na Grand Place, otoczona XVI wiecznymi kamieniczkami.
    Bardzo mi bylo szkoda, ze nie mam wiecej ujec z wnetrza katedry, ale jak zwykle mi sie udaje trafic na msze, tak i tym razem wszedlem przed podniesieniem, a wiec nie wypadalo lazic turystycznie.
    Odwiedzilem rowniez Dom Rubensa. Te fotki pokaze innym razem.

pozdrawiam,
    excel

1.

2.

3.

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Muszę potwierdzić, że Antwerpia jest śliczna, podobnie jak Gandawa czy Brugia.
    Excel, ale zdjęcia jakieś bez życia, powiedziałbym, że to foty przeciętnego japońskiego turysty.
    Full speed ahead!

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Co to jest na środku kolumn na trzecim zdjęciu?

I chyba właśnie trzecie mi się najbardziej podoba, jeśli miałbym wybierać. Aparat sobie nieźle ze światłem poradził, z ich sporą rozpiętością.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    szyba
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lgrabun

.
    ide o zaklad ze to glosniki

excel
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez WUJEK MARO
    Muszę potwierdzić, że Antwerpia jest śliczna, podobnie jak Gandawa czy Brugia.
    Excel, ale zdjęcia jakieś bez życia, powiedziałbym, że to foty przeciętnego japońskiego turysty.
    WUJEK MARO, a wiesz, zgadzam sie z Toba co do jednego - turysta bylem na pewno, Japonczykiem zas nie, tylko ich podgladalem, jak oni to robia. Oto rezultat.

Cytat Zamieszczone przez lgrabun

Grizz
    - zgadles, to zdjecie wykonalem przez szklane drzwi. podczas mszy zamykaja drzwi, aby nie "przeszkadzac turystom". Te fotke udalo mi sie zrobic bezszelestnie. Na wiecej nie mialem odwagi, a szkoda, poniewaz tam wlasnie wisza slynne obrazy Rubensa, m.i. tryptyk "Podniesienie krzyża","Zdjęcie z krzyża". Juz je kiedys widzialem. To piekna sprawa zobaczyc takie dziela na wlasne oczy.

No, teraz macie rozwiazana zagadke.
    WUJEK MARO, jak tam kiedys jeszcze wroce, a wroce na pewno, i nie bedzie tak zimno, jak bylo, to przestane udawac Japonca - obiecuje.

pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ładne fotki. Nawet nie czuc ducha czasu E10'tki. Ładnie sobie matryca poradzila z rozpietoscia tonalna. To jest swietny przyklad dla wszystkich ktorzy gonia za nowosciami i nowinkami technicznymi.
    Ale 3 mi sie najbardziej podoba. Swietnie oddaje klimat (szkoda tych odblyskow z szyby)
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez excel
    jak tam kiedys jeszcze wroce, a wroce na pewno, i nie bedzie tak zimno, jak bylo, to przestane udawac Japonca - obiecuje
    Tego Ci życzę Excel, tam pewnie można spędzić długie dni na fotografowaniu. Mnie urzekł sam klimat tego miasta - mało aut w centrum, a do tego poruszających się z ograniczoną prędkością, ruch rowerowy, klimat targowisk z owocami i wiele więcej...

Pozdrawiam
    Full speed ahead!

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    excel,
    Jedyneczka najbardziej mi sie podoba - pokazuje bryłę katedry (bardzo szkoda, że nie całą, ale przypuszczam, że inaczej się nie dało) i nade wszystko wyniosłość, koronkowość wieży. Nieznana u nas w kraju odmiana gotyku - strzelista, bogata w zdobienia. Zauważam piękne światło, które dodaje wibracji tej budowli. Jak napisałeś, fotka pochodzi z 4 Mpx aparatu E-10. Jak widać na przykładzie powyżej, bardzo dobrze daje radę czteromegapikselówka takim widokom. Ekstrapolując ten przykład na 8 i 10 Mpx, mozna zaryzykować tezę, że pozostaje jeszcze duze pole do popisu dla konstruktorów w tym segmencie lustrzanek amatorskich. Widać, że można jeszcze więcej z nich wyciągnąć, skoro z 4 MPx mozna tyle.
    Na trzeciej fotce przedstawiającej wnętrze bardzo ciekawy jest odbity w szybie witraż surrealistycznie zawieszony między kolumnami.
    Odwiedziłbym to miasto, nawet dla kilku takich fotek.
    Pzdr, TJ

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów