Dwa różne szkła z dwóch różnych klas. Kwestia proporcji ceny do mozliwości. Sądzę, że celebrity plus i fotomic cos wykombinują, żeby zrobić obiektywna relację![]()
Jack
Dwa różne szkła z dwóch różnych klas. Kwestia proporcji ceny do mozliwości. Sądzę, że celebrity plus i fotomic cos wykombinują, żeby zrobić obiektywna relację![]()
Jack
Ale nie każdy chce wydać ponad 3,5k żeby mieć okazjonalnie >150mmZamieszczone przez grizz
![]()
tak się właśnie zastanawiałem czy ktoś zabierze głos w tej sprawie, bo w głowie mi się nie mieści że można tak jechac po szkle z którym nie miało się nic wspólnego i o którym nawet tutaj za wiele się nie pisało (o ile wogóle się pisało) mój znajomy kupił to szkło w zestawie z E-330 będę się z nim widział w piątek, jeżeli uda mi się wydębić od niego szkiełko na weekend popstrykam nim trochę żeby pokazać ze to kawał porządnego szkła
pozdrawiam
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Owego megazoooooooooma nie znam, troszkę ciemny i za wąska jak dla mnie na krótkim końcu w dodatku nie najtańszy... Polityką cenową rządzą raczej marketingowcy i chyba nie należy się tu doszukiwać rozsądku z punktu widzenia kosztów produkcji czy fotografującego. Po prostu producent/dystrybutor w ten sposób stara się "pomóc" dokonać wyboru kupującemu.
Do niedawna w USA dual kity można było kupić tylko z E-500, natomiast E-330 sprzedawano z uporem maniaka właśnie z owym megazoomem... Gdyby był 330+dual kit równolegle z takimi samymi szkłami z E-500 pewnie proporcje sprzedaży tych puszek byłyby inne. Od niedawna Oly łaskawie oferuje E-330 + dual kit...
ktotek: patrzac na to, ze E330 ma LV, czyli jest to tak jakby kompakt, ale robiacy zdjecia i oferujacy mozliwosci jak lustrzanka, to sprzedawanie go z megazoomem (36-360mm to zakres jak w kompaktach superzoom) i nie oferowanie go w dual kicie ma jakis sens. Sprzedaje sie go wtedy wlasciwie jako kompakta o jakosci zdjec lustrzanki. Kiedy wszyscy, ktorzy maja na to kase, ktorzy chca miec jakosc zdjec z lustrzanki ale funkcjonalnosc jak z kompakta (LV i jeden obiektyw) kupia ten zestaw, to wtedy Olympus wprowadza E330 w dual kicie dla reszty. Wprowadzenie najpierw zestawu E330+18-180 ma zapewne ulatwic wybor osobom, o ktorych pisalem wyzej. Ci, ktorzy chca dual kita i tak domyslaja sie, ze w koncu wjedzie, wiec moga poczekac, bo zapewne na E330 zdecydowali sie glownie ze wzgledu na LV, a tylko E330 go w tej cenie ma. Troche podobna sytuacja jak to, ze E330 najpierw byl w sklepach tylko z 14-45, a potem dopiero w dual kicie. Tak mysle, nie wiem, czy trafielm.
Pzdr