GF1 video test
GF1 video test
było sobie życie
Witam
Się podepnę pod temat ale trochę "z boku"
Muszę zamówić dla znajomego/laik-doświadczenie małpki/coś z m4/3
Wybór:
Panasonic GF1 czy Olympus E-PL1
Co jest ważne:
-dość dobre zdjęcia do ISO800
-dobre ostre video (720p około 25fps)chodzi o to żeby nakręcone nie było mdłe(czytaj nieostre) wiem że zaraz się posypią posty typu kup kamere ale to ma być mini kombajn a video można już bardzo ładne skręcić tego typu aparatami na MF
-małe lekkie
Do ISO 800 nie zobaczysz różnicy na fotkach.
Co do filmowania to AF w GF1 sobie radzi lepiej a i tak lepiej filmować na MF. Za GF1 przemawia też AVCHD.
Kryteria dobrałeś dość orginalne![]()
pozdrawiam Krzysiek
faktycznie każdy szuka czegoś innego w sprzęcie
Chętnie kupiłbym GF1, gdyby 20/1.7 miało stabilizację.... a tak biegam z E-P1 i jest mi z tym dobrze![]()
Na 99% filmowane będzie z manuala.Kryteria takie bo jakoś tak wyjszło.Ale czy będzie duża różnica między tymi dwoma przy fotach i filmach.Czy warto dać 500zł więcej a panasa?Ogólnie kasa to nie problem.
do najbliższego sklepu foto mam 200km,dlatego pytam tutajkoledzy polecają GF1 jednak nie wiem czemu...budowa?szybkość?filmy?
Głównie dlatego że GF1 ma szybszy AF i wbudowaną lampę błyskową. W dodatku można go kupić w zestawie z 20/1.7 (boskie szkło).
E-P1 robi ładniejsze jpg-i i jest mniej problemów ze szkłami 4/3. Jest też nieco tańszy od panasa (ale jeśli planujesz dokupić P20/1.7 to cena ostateczna zestawu będzie zapewne podobna). Dodatkowo (dla mnie jedyny powód dla którego wybrałem olego) posiada stabilizację ze wszystkimi szkłami.
ale ja zaznaczę że pisze o E-PL1
ok do wydania mam około 2800zł i chciałbym kupić za to "coś dobrego" ale i małego![]()
Ostatnio edytowane przez gajos007 ; 22.03.10 o 12:10