Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: GF-1 vs. EP-1

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    To chyba lepsze od stabilizacji bedzie cos takiego, lzejsze od malej meskiej parasolki:
    https://forum.olympusclub.pl/showpos...&postcount=377
    https://forum.olympusclub.pl/showpos...&postcount=378
    gdybym wiedział wcześniej

Jednak tak się przyzwyczaiłem do E-P1, że teraz trudno było by się przesiąść na GF1. Jedyne co może mnie zachęcić do zmiany, to, być może, jakiś bezpośredni olympusowy konkurent dla GH1/GH2.

Awatar gajos007
    Mieszka w
    Węgorzewo
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jungli Zobacz posta
    Gajos,

A dla mnie plusik? To meczysz mnie na gg, potem forumowiczow i co?

pozdroofka

PS
    Gratuluje wyboru Panasa.
    no masz,masz ... w sumie tak mogę się oddźwięczyć poza tym hmmm na razie w domu GF1,zaraz mam nadzieje przywędruje GH1 .... będzie zabawa na weekend

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Powiem wam, że dla kompletnego laika epl-1 może być lepszym rozwiązaniem, ze względu na lepszy (wiele testów) silnik jpg od panasonica.

W tej chwili wieś niesie (TESTOWA) ze silnik jpg z Penów Olka jest jednym z najlepszych na rynku.

Co do AF wszyscy w EPL-1 mówią ze jest lepiej - ale nie tak dobrze jak w GF-1
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andytown Zobacz posta
    Powiem wam, że dla kompletnego laika epl-1 może być lepszym rozwiązaniem, ze względu na lepszy (wiele testów) silnik jpg od panasonica.
    Powiem szczerze, że sam jestem ciekaw "o ile lepiej w praktyce". Czyli przykładowo czy "wakacyjne pstryczki" warto po urlopie mielić w Lightroomie, czy można będąc w terenie zrobić sobie prostą obróbkę JPGów na netbooku (crop, podstawowe parametry obrazu) i po powrocie od razu oddać fotki do zrobienia odbitek i ewentualnie kilka wybranych sobie z RAWa powyciągać?

Dziś oddaję do labu porcję zrobioną podczas wyjazdu jako JPG, ale po weekendzie oddam też fotki wyciągnięte z RAWów (te same). I zobaczymy, czy do zastosowań "rodzinnych" jest sens rzeźbić RAWy... bo do archiwizacji i tak zostawiam RAWy, zawsze jakby co można "coś więcej" z nich zrobić.

Taki mały eksperyment - podzielę się wynikami
    Ostatnio edytowane przez PiterM ; 25.03.10 o 11:51

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    jestem ciekawy,

ale ja mając tony nie wywołanych Rawów rodzinnych - myślę już o JPG na wczasach, w końcu nie jestem w pracy
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów