kolego nyny ja jestem ze Świecia. I wydaje mi się że się znamy z innych for (VKP, i innych związanych z CA) jednak mogę się mylić.
kolego nyny ja jestem ze Świecia. I wydaje mi się że się znamy z innych for (VKP, i innych związanych z CA) jednak mogę się mylić.
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Generalnie to chyba zaryzykuję i kupię FL-36R. Jak nadal będę niezadowolony z działania AF to całość poleci na sprzedaż i przesiądę się na nikona.
Ja tylko w kwestii lampki doświetlającej do Nikona. To strasznie daje po oczach. Zawsze to wyłączam, bo płoszy modeli. Może i to jest trochę lepsze rozwiązanie od spawarki, ale moim zdaniem oba są do bani.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Mam FL35r i w gorszych warunkach auto fokus działa dużo lepiej no i nie ma wtedy efektu spawarki. Jak kupisz fl-kę to w pomieszczeniach spokojnie dasz radę.
Pozdrawiam
EPL-3 z kitami, 6D, 60D i sporo gratów do tego,
Zabrzmiało z tą przesiadką jak grozba. Ja fotografuje koncerty znajomym kapelom (hc ,grind) bardzo szybka akcja się dzieje na takim gigu. Dzięki lampie(metz) aparat o wiele szybciej łapie ostrość niż bez samej lampy. Bardzo często na tych koncertach jest tak ciemno ze kiedyś zapomniałem włączyć lampy to af łapał ostrość ok 5s i tak nie wcelował. Lampa naprawdę wiele zmieni
![]()
E-510 14-42 , helios 58/2
Pentax k10d , torba szkieł , błyski i inne graty
.................................................. ..
Nie ważne jaki masz pędzel, ważne jak nim malujesz.
Mówiąc szczerze, odkąd mam Metza 48 AF-1, nie wyobrażam sobie wykonywania zdjęć w pomieszczeniach bez użycia lampy zewnętrznej.
Moim zdaniem to obowiązkowy zakup w każdym systemie, nawet przy używalnych kosmicznych czułościach.
rav00000
i jak lampa poprawiła szybkość łapania ostrości?