Można jeszcze wspomnieć, że warto skorzystać z opcji wstępnego podnoszenia lustra przy pracy na statywie, o ile Sonolta to oferuje.
Można jeszcze wspomnieć, że warto skorzystać z opcji wstępnego podnoszenia lustra przy pracy na statywie, o ile Sonolta to oferuje.
Ja używam Live view, przy nocnych zdjęciach ze statywu.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ale przy LV lustro i tak opada i się podnosi co może spowodować drgnięcie statywu.
Szumy uciszyc bo glosne,ekspozycje poprawic i dalej sie cieszyc foceniem.
A do prostowania porosic prostowniczego,ja nie umiem![]()
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 20.01.10 o 00:26
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Uroki Krakowa po części pokazane w ładny sposób, tylko jak koledzy wcześniej pisali iso dużo mniejsze bo pewnie na auto miałeś i taką wartość sobie przyjął.
Niestety albo stety w lustrzance trzeba przed zdjęciem wszystko poustawiać. Swoją drogą bardzo lubie ludzi co szpanują lustrem a ciągle na AUTO śmigają, pozdrawiam
Robiłem na manualu tylko tak jak wszyscy tu piszą dałem zbyt wysokie iso,z mojego punku widzenia myślałem ze tym sposobem daje lepsze światło ale sam później zauwazyłemże mocno szumi dlatego zgłośiłem sie tu o porade do ludzi którzy mają dużo większe doświadczenie i mogą udzielic mi porad.Jeśli chodzi o kadr ( nie jest to wymówką że było -14 stopni) zauważam błędy czego nie powinno byc a czego jest za duzo.Zdjęcia staram się później delikatnie poprawiac Gimpem typu wyostrzenie,wzmocnienie,rozjaśnienie i kontrast i pewnie w niektóeych przypadkach oko mnie zawodzi lub tak jak z tym oszronionym drzewkiem nachodzą mnie takie pomysły.Lubie portret i architektóre ale nie jest to takie łatwe utrwalic w tak ciekawy i czysty sposób jak siedzi mi ti w głowie dlatego dzięki za Wasze wszelkie uwagi i krytyki a nawet niektórych przypadkach słowa otuchy z których wyciągam wnioski i bawie się dalej starając ulepszac swoje utrwalanie wizji.Dzięki
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A drugiej strony było by to dla mnie zbyt kosztowne " szpanowanie lustrem" i wisi mi to czy ktoś zwróci uwage na mój aparat który i tak jest z dolnej półki bo dorobiłem się jedynie Alfy 200 a niedawno dopiero dokupiłem do niego Sigme 70mmF.8 jak dla mnie kosztowny obiektyw lecz chciałbym kiedyś popatrzec z dumą i zadowoleniem na swoje zdjęcia i może przy okazji ktoś z boku kiedyś powie " całkiem nie najgorsze"
Ostatnio edytowane przez mariusz7661 ; 22.01.10 o 08:22 Powód: Automatyczne scalenie postów
Mariusz
Zdjęcie numer 3 fajne, niższe iso i będzie ok.