Witam !
Pozdrawiam
Witam !
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
To z tego filmu, na ktory juz od trzech tygodni nie ma miejsc w IMAXie ?
Rolleicord, Canon
flickr
Trzeba polować codziennie, bo właśnie co jakiś czas wrzucają repertuar na kolejne dni lutego, udało mi się na 9 na 19:30 w ostatnim rzędzie na środku w końcu zarezerwować właśnie przed chwilą.![]()
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
A ja sobie poszedłem przed nowym rokiem, zamawiając bilety 4h przed seansem i miałem miejsca praktycznie w środkowym punkcie sali.
Aż dziwi mnie, że takie kolejki są...
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
byłem wczoraj, i zupełnie mi się nie podobał
Do Imaxa poza Łodzią nie warto na niego iść, bo Imaxy mają analogowy system (Łódź ma jedynie cyfrowy projektor) i ten film tam nie najlepiej wygląda. Lepsze jest kino w jakimś multiplexie, ale warto siadać w pierwszych rzędach, odwrotnie jak na normalnym filmie. Sam byłem w CinemaCity. Efekty fajne, jednak fabuła słaba.
Co do tego filmiku, widać na początku jakiś inny program, którym powiększa oczy. Wie ktos co to za programik?
Swoją drogą Polak potrafi![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
luc4s,
Kamera IMAX nie jest przeciez cyfrowa kamera, wiec to, ze istnieje wersja na cyfrowy projektor jest wynikiem tylko tego, ze ktos prawdopodobnie te klatki filmu zdygitalizowal.
"IMAX Digital
A digital version of IMAX started rolling out in 2008. The new system is a projection standard only; there are no digital IMAX cameras."
i...
"Despite those advantages, one big disadvantage is the resolution of the picture is much lower than normal IMAX. The screens used by digital IMAX installations are also much smaller (28×58 feet) than those found in traditional IMAX cinemas. The digital installations have drawn some confusion based on poor consumer differentiation to the traditional 15/70 IMAX"
Czyli cyfrowy IMAX to taki IMAX dla ubogich. Sorry.
Rolleicord, Canon
flickr
Tyle, to nie jest film kręcony w technologii Imax, większość scen powstało w komputerze, więc nikt nie musiał nic digitalizować z klatek filmowych. Nie byłem w Imaxie na nim, ale przed projekcją przewertowałem kilka wątków na forach fanatyków kina i powtarzam co oni tam pisali. Nie jestem ekspertem od kina.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Luc4s - Tego samego się doczytałem, choć podobno w Imaxie wrażenie z efektów lepsze (jak by nie było większy ekran + lepsze nagłośnienie robią swoje), ale sama jakość filmu lepsza w 3d Digital.
Sam film nie jest zły - efekty naprawdę fajne, a fabuła - Pocahontas XXI w. jak to określiła moja luba po zakończonym seansie.
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK