Jak to z czym? Także z topowymi eLkami i Nikorami. Miło będzie przeczytać zdanie: "nowy Zuiko bije na głowę konkurencję z najwyższej półki".Zamieszczone przez andytown
![]()
.
Jak to z czym? Także z topowymi eLkami i Nikorami. Miło będzie przeczytać zdanie: "nowy Zuiko bije na głowę konkurencję z najwyższej półki".Zamieszczone przez andytown
![]()
.
Zostałem w systemie 4/3 po analizie cen i możliwości obiektywów innych systemów i producentów trzecich. Wszędzie jakość kosztuje tyle samo i nie ma na to rady. Zmiana puszki nie zaowocuje nagłym potopem tanich i dobrych szkieł, inaczej tez już bym pewnie miał coś ze stajni N albo C.
Niemniej test przeczytam i obejrzę z wielkim zainteresowaniem.
dobrzyk: Przetestuj Sigmę 135-400 (obojętne C czy N) i porównaj ją do zuiko 40-450. Wreszcie dowiem się czy warto będzie kupić to szkło jak sie pojawi z bagnetem 4/3...![]()
Chyba nie zrozumiałem. 135-400 do 40-150?Zamieszczone przez Karol K.
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Jak się ma ogniskowa 135-400 do 40-150? To raczej inna bajka.Zamieszczone przez Karol K.
Przecież kolega WYRAŹNIE napisał że zuiko 40-450! Więc porównanie z Sigmą jak najbardziej na miejscu. A wszyscy się czepiają jak rzep...Zamieszczone przez dobrzyk
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Moim zdaniem zuiko 40-150 to bardzo przyzwoity optycznie obiektyw. Jeśli wyżej wymieniona sigma dawałaby taką samą lub lepszą ostrość (i jakość) zdjęć byłbym skłonny ją kupić... Nie chodziło mi o porównanie ogniskowych bo to, że są inne to jest całkowicie jasneZamieszczone przez Yx
. Sigma mogłaby być uzupełnieniem mojej szklarni o dłuuugie ogniskowe
.
Chodzi ci o jakość jak rozumiem. Bo ogniskowe mają różne i tylko się mogą uzupełniać...Zamieszczone przez Karol K.
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
DokładnieZamieszczone przez Yx
![]()