Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: E-420 czy E-450

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ketstian Zobacz posta
    Tylko, że e-520 nie do końca mi pasuje, a raczej mojej drugiej połowie. Chodzi o to aby rozmiarami był jak najbardziej zbliżony do kompaktu.
    Skoro gabaryty grają rolę o E-420/450 lub E-620

Kolejna sprawa. Czy ta stabilizacja w systemie Olympus jest niezbędna?? Ja D80 nie używam VR, no chyba, że wieczorem, gdy nie mam ze sobą lampy. Z ręki bez większych problemów na ogniskowej 35mm jestem w stanie utrzymać 1/25 s bez poruszenia zdjęcia.
    Stabilizacja nie jest niezbędna W E-SYSTEMIE tylko przy fotografowaniu Oczywiście można się bez niej obyć przy niskich ogniskowych i pewnej ręce, tym bardziej że masz już w tym wprawę. Kwestia upodobań.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar Ketstian
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    O E-620 też myślę. Tylko, że za różnicę w cenie mogę kupić Metza, a stabilizacja raczej mi tego nie odda.
    Do tego ta 12 mpx matryca wydaje mi się ciut gorsza od 10 mpx.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    O E-620 też myślę. Tylko, że za różnicę w cenie mogę kupić Metza, a stabilizacja raczej mi tego nie odda.
    Do tego ta 12 mpx matryca wydaje mi się ciut gorsza od 10 mpx.
    matrycę ma e-620 lepszą.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    matrycę ma e-620 lepszą.
    A czy ta matryca znacząco się różni od tej w E-450. Jeśli chodzi o oddanie kolorów, DR, poziom szumów do ISO 800(większego i tak nie używam)?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    A czy ta matryca znacząco się różni od tej w E-450. Jeśli chodzi o oddanie kolorów, DR, poziom szumów do ISO 800(większego i tak nie używam)?
    Popatrz sobie na zdjęcia na dpreview.com czy gdzie tam lubisz i sam oceń.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Raven_Design
    Mieszka w
    Zawiercie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jeżeli rzeczywiście chciałbyś, aby korpus miał małe gabaryty i przez to odrzucasz E-520 - weź E-420.
    Chociaż będę się opierał, że stabilizacja daje sporo. Przemyśl to więc jeszcze.
    A tak na marginesie... E-520 to przecież nie aż taki duży aparat - a komfort daje nieporównywalnie większy.
    .

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Raven_Design Zobacz posta
    A tak na marginesie... E-520 to przecież nie aż taki duży aparat - a komfort daje nieporównywalnie większy.
    Różnice wymiarów nie przekraczają 10 mm w dwóch osiach.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Muszę się jeszcze przejść do Miejskiej Macalnii (fajna nazwa swoją drogą). Wszyscy odradzają mi e-4xx. A czy jest jakiś forumowicz który foci jednym z tych aparatów wraz z naleśnikiem. Chętnie pooglądałbym zdjęcia. To co znalazłem na flickr.com ciężko ocenić.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Nie traktował bym tego jako odradzania. Po prostu przedstawiają zalety innych modeli Ja sam kupiłem jako drugie body E-620 z dwoma plaskitami głównie ze względu na stabilizację. Jakoś tak nieswojo się bez niej czuję... Do ruchomego LCD przywykłem w E-3, bardzo mi się spodobało podświetlanie przycisków. Się tak złozyło że praktycznie nie miałem jeszcze okazji porządnie go potestować więc o walorach matrycowych Ci nic nie powiem, ale sporo jest na Forum miłośników nowej (12 mpx) matrycy.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Muszę się jeszcze przejść do Miejskiej Macalnii (fajna nazwa swoją drogą). Wszyscy odradzają mi e-4xx. A czy jest jakiś forumowicz który foci jednym z tych aparatów wraz z naleśnikiem. Chętnie pooglądałbym zdjęcia. To co znalazłem na flickr.com ciężko ocenić.
    Przy niewielkich różnicach cen to e-520 jest po prostu lepszym wyborem. Ma to, co wycięto z serii 4xx. Różnice rozmiarów są naprawdę niewielkie.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów