Witam jestem nowym uzytkownikiem.
Jestem w posiadaniu E 510 niestety wbudowan lampa nie radzi sobie w pomieszczeniach.
Potrzebuje lampy ktora "da rade " w kosciele i na sali weselnej.
I jesetm laikiem do czego potrzebny jest dyfuzor???
Witam jestem nowym uzytkownikiem.
Jestem w posiadaniu E 510 niestety wbudowan lampa nie radzi sobie w pomieszczeniach.
Potrzebuje lampy ktora "da rade " w kosciele i na sali weselnej.
I jesetm laikiem do czego potrzebny jest dyfuzor???
W kościele i na sali weselnej poradzi sobie każda szybka lampa o dużej mocy (FL-50, Metz 48 lub 58 ) w duecie ze średnio zaawansowanym operatorem, który m.in. wie do czego służy dyfuzorZ E-510 i nawet kitowym obiektywem też da radę, choć ten sprzęt z pewnością nie ułatwi zadania.
Pozdrawiam![]()
Lampy jak wyżej: FL50, metz 58 lub 48.
Jeżeli chodzi o dyfuzor - ma on za zadanie rozproszenie światła aby padało na większą powierzchnię i tworzyło "miększe" światło.
Ładnie i łopatologicznie przedstawia to obrazek na tej aukcji
http://allegro.pl/item868351320_stof...900_sb900.html
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
I też znacznie zmiękcza światło z flesza
D70s/N50 1.8/N18-55G/Sigma 70-300/Carl Zeiss Biometar 120 F2.8/SB-600 http://damnian.blog.com
Tylko akurat taki dyfuzor jak na powyższej aukcji, daje bardzo delikatne efekty. Nie ma co oczekiwać cudów na miarę softena.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Jestem w szoku za tak szybka reakcje
Dzieki wszystkim
JUz wiem do czego jest dyfuzor![]()
To zapytam jeszcze czy 510 bedzie obslugiwac fl36R chodzi o bezprzewodowe obslugiwanie.
Nie...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
a jakas lampa bedzie tak wspolpracowac?????
Z tym body nie, bo nie ma ono bezprzewodowego sterowania lampami.
Możesz dokupić kabel synchronizacyjny, wyzwalacz radiowy lub fotocele.
W przypadku dwóch pierwszych jest możliwość aby lampa była sterowana przez body o ile będą miały taką opcję inaczej pozostaje manual albo automatyka lampy.
Moje próby i Moja strona
PAJACYK