Chyba jest limit 5 zdjęć w jedym poście...
Chyba jest limit 5 zdjęć w jedym poście...
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 18.05.08 o 13:47
Przy okazji pokazuję ten statyw wiszący z silniczkiem![]()
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 18.05.08 o 13:47
Ostatnie zdjęcie pokazuje umiejscowienia telewizorka do podglądu z kompaktu.
moglby mi ktos wyjasnic o co chodzi z lampami firmy Boling ze sa tak tanie. Jest to ciekawa alternatywa dla chinczykow. Czy ktos ma jakies doswiadczenia z ta firma?
BOLING BL-250SM - 550zl - - - vs. - - - ("chinczyk") CY-200K - 699zl
Nie rozumiem jednej zasadniczej rzeczy (podaje przyklady najslabszych lamp bo w przypadku chinczykow o wiekszej mocy nie jest podawana liczba przewodnia)
BL-120SMA
# energia błysku - 120 Ws
# liczba przewodnia - 28
CY-100M
# energia błysku: 100 [Ws]
# liczba przewodnia: GN36
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Co do boilinga to się nie wypowiem, bo nie widziałem. Wydaje się jednak, że to fajans (wskazuje na to cena).Zamieszczone przez Jeronimo
CY200K to lampka z płynną regulacją mocy i porządną obudową. Zdjęcie pokazałeś od CY100.
Podaje się energię błysku (Ws) nie LP, bo ta zależy od użytego narzędzia do kształtowania światła (strumienica, parasol. czasza, softbox).
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Witam.
Czy ktos uzywal lub wie cos na temat tego ZESTAWU ?
Mam dokladnie taka samą zarówke blyskową..... no coz moge powiedziec dziala..... tyle ze ja kupowalem w elfo razem z normalnymi lampami i kosztowala niewiele mniej niz ten caly zestaw ale dokladnie nie pamietam, dosprawdzenia na stronie elfoZamieszczone przez kuba_psk
ps. lepsiejsze sa softboxy od parasolek, z softboxow mozna kierowac swiatlem z parasolek tak sobie.... a napewno trudniej
pytanie do irka50. Jakim aparatem operujesz, bo znawcą aż takim nie jestem, a na zdjęciach zaciekawił mnie jego wygląd.
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
Jest jeszcze inna opcja: "zwykłe" lampy błyskowe (takie wpinane na gniazdo aparatu) wyzwalane za pomocą dodatkowej fotoceli, lub innego ustrojstwa wedle uznania;
Przy odrobinie szczęścia można znaleźć za grosze starszą lampkę z dzieloną mocą błysku, czasem już z wbudowaną fotocelą, dorobić sobie softboxy, albo inne rozpraszacze i ognia...
Plus jest jeszcze taki, że takowe oświetlenie (wyzwalane np. radiowo) można zabrać ze sobą w plener i doświetlać modelkę w "profi" sposób![]()
Ktoś próbował czegoś podobnego![]()
Bo ja właśnie zbieram tego typu "graty" do taniego, domowego studyjka...
pozdrawiam
To praise Him with all my heart ... // www.f8s.pl
WitamZamieszczone przez kuba_psk
Ja mam podobny zestaw: https://ssl.allegro.pl/item170369808...przybywaj.html
Co o nim mogę powiedzieć.
Na pewno szybko zaczęło mi w nim brakować regulacji siły błysku i światła modelującego.
W tym pierwszym przypadku radzę sobie przesuwając lampy, w drugim, po prostu częściej zgrywam karty i jest więcej zdjęć próbnych.
Ale do domowych sesji i amatorskiej zabawy w studio taki zestaw w 100 % wystarcza.