Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jaka drukarka da jakość zdjęć jak minilab cyfrowy ?

Awatar kmarekk
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Jaka drukarka da jakość zdjęć jak minilab cyfrowy ?

Czy jest jakaś profesjonalna drukarka fotograficzna na której można drukować zdjęcia 15x21 o takiej jakości jak z minilaba cyfrowego ?

| OlyJedi Awatar adamowski1
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Czasami gdy potrzebuję na szybko jakąś fotkę,daje do pobliskiego fotografa,robią taki format na termosublimacyjnej, chyba Sony.Ale taka drukareczka kosztuje 4-5 tysiaków,jakość jest naprawdę dobra,odbitka kosztuje 2 zł.tylko że do użytku domowego to deczko za droga impreza,bynajmniej jak dla mnie.

| OlyJedi Awatar bogdan1
    Mieszka w
    miasto, czasem wiocha
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Canon

Ja drukuję zdjęcia w postaci albumów na starym, ale tanim i b.dobrym Canonie IP. Kupuję tylko pojedyncze tusze i papier HP lub Emtec, a picia pluje.
    Ostatnio albumy robię w Scrapbook-u. Super polecam.
    A faktycznie male pojedyncze fotki doskonale drukuje SONY. Canon też ma małe drukarki termosublimacyjne, ale wszystko to jest drogie.
    Generalnie Canon ma chyba najlepsze plujki, choć wprowadzenie chipów nie wyszło im na zdrowie. Tusze są teraz mniejsze i droższe.
    Ostatnio edytowane przez bogdan1 ; 1.01.10 o 18:27

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    np. epson. Jak wygooglasz to zobaczysz, ze jest kilka modeli. Jakość naprawdę super, ale czy trzeba od razu kupować mleczarnię ?
    Bo.

"
    Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
    Aldous Huxley

| OlyJedi Awatar szamotl
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ja też polecam Canon Pixma np 4200 tylko oryginalne tusze są dość drogie ale zamienników jest sporo i dają radę całkiem całkiem
    Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    canon nic nie ma dobrego

najlepsze sa epsony r2880
    albo cos z ta technilogia, R1900 czy cos takiego
    I'm so happy with my new black body.
    Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ja mam ip4200 i nie narzekam. Są lepsze drukarki i nie zaprzeczam (ostatnio drukowałem na jakimś starszym modelu canona przeznaczonym do wydruku foto i byłem po prostu zdziwiony, że tak leciwa drukarka może tak drukować - ale nie pamiętam jaki był to model - będę znów drukował to zerknę).
    Ale wracając do ip4200 - wydruki są zadowalające, koszt tuszy w miarę znośny - koszt zamienników już od 3zł szt. ale tych nie polecam bo są... warte swej ceny - ale można dostać za ok 10-12 zł naprawdę dobre tusze. Może odstają trochę od foto z labu ale przy fotkach 10x15 jakość naprawdę jest przyzwoita (choć dużo zależy też od papieru i ustawień drukowania).
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Każda foto drukarka A4 ( np. Epson R285 ), na dedykowanym firmowym papierze wydrukuje Ci zdjęcia na poziomie labu, lub nawet lepszym.
    Jeśli ma to być sprzęt do małych wydruków max A4 , to najlepszy na rynku jest Epson R800 ( ze swoimi długowiecznymi tuszami ). Świetnie drukuje zarówno kolor jak i fotografie czarno-białe.

Pozdrawiam