Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: E-520 i lcd..problem

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E-520 i lcd..problem

Witam,

pierwszy post i już problem ale do rzeczy...
    od kilku dni niepokoi mnie pewna sprawa związana z aparatem. Otóż co chwila wyłącza się lcd. Wszystko zaczęło się gdy długo naświetlałem jedno ze zdjęć. No ale to chyba nie ma żadnego znaczenia. (w aparacie wszystko jest ustawione jak było..a użytkuje go już mniej więcej pół roku.) myślałem ze lcd sie skopał, ale po podłączeniu aparatu do kompa lcd sie zapalił. Po odłączeniu aparatu od kompa lcd działał tak jak powinien. Aparat wyłączyłem...następnego dnia włączyłem go..działał, po czym po kilku minutach znowu się wyłączył. I teraz tak w kolko raz sie wyłącza raz sie włącza po dłuższym użytkowaniu (kilka min). Dodam, ze podczas wyłączonego lcd mogę normalnie cykać foty...

Mam nadzieje, że nie zamotałem za bardzo

Czy ktoś miał podobny problem i umie mu zaradzić?
    Ostatnio edytowane przez Hrrabia ; 29.12.09 o 17:46

| OlyJedi Awatar kubi
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Z tego co wiem to lcd się wyłącza po chwili bezczynności. A takie wył/wł samoczynne - może reset?
    Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dawid
    Mieszka w
    Pomorze :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Może właśnie reset albo zmiana softu. No nie wiem

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Forever_k3w Zobacz posta
    To jest chyba najmadrzejszy Twoj post jaki czytalem.A w nawiazaniu do tego tematu i wczesniejszych wypowiedzi nabiera doskonalosci,ze tak to ujme.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    To jest chyba najmadrzejszy Twoj post jaki czytalem.A w nawiazaniu do tego tematu i wczesniejszych wypowiedzi nabiera doskonalosci,ze tak to ujme.

Mirek, nie denerwuj się. Niektórzy tak mają - muszą po prostu pisać. Nieważne co i czy z sensem, ważna ilość nastukanych znaków.
    Pozdrawiam, Jola

kowalikster
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Forever_k3w Zobacz posta
    Ja też nie wiem, jak kolega Forever_k3w :P

PS. Ja bym zadzwonił na supprot Olympusa, albo napisał maila. http://www2.olympus.pl/consumer/208_1636.htm
    Ostatnio edytowane przez kowalikster ; 29.12.09 o 19:55

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Hrrabia Zobacz posta
    Witam,

pierwszy post i już problem ale do rzeczy...
    od kilku dni niepokoi mnie pewna sprawa związana z aparatem. Otóż co chwila wyłącza się lcd. Wszystko zaczęło się gdy długo naświetlałem jedno ze zdjęć. No ale to chyba nie ma żadnego znaczenia. (w aparacie wszystko jest ustawione jak było..a użytkuje go już mniej więcej pół roku.) myślałem ze lcd sie skopał, ale po podłączeniu aparatu do kompa lcd sie zapalił. Po odłączeniu aparatu od kompa lcd działał tak jak powinien. Aparat wyłączyłem...następnego dnia włączyłem go..działał, po czym po kilku minutach znowu się wyłączył. I teraz tak w kolko raz sie wyłącza raz sie włącza po dłuższym użytkowaniu (kilka min). Dodam, ze podczas wyłączonego lcd mogę normalnie cykać foty...

Mam nadzieje, że nie zamotałem za bardzo

Czy ktoś miał podobny problem i umie mu zaradzić?
    Mam wrażenie, że to oszczedzanie energii wyłącza ekran gdy aparat leży sobie nie wzbudzany żadnym guzikiem. Zalecam odnalezienie w instrukcji obsługi informacji na temat miejsca w menu gdzie ustawia się wyłączanie LCD.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Z poczatku tez myslalem, ze to oszczedzanie energii, bo nawet w opcjach dogrzebalem sie do ustawienia "uspienie" wylaczylem ja...ale nic to nie dalo...pocykalem kilka fotek i lcd znowu sie wylaczyl, po ponowym wlaczeniu aparatu lcd sie nie pali...dziwne...jak lcd sie pali i apart wylacze to po ponownym wlaczeniu bedzie sie palil..jezeli lcd sam zgasnie (nawet podczas cykania zdjec ) to po wylaczeniu i wlaczeniu aparatu nie bedzie sie palil....

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ja bym standardowo, wyjęła baterię na dłuższy czas [noc, doba etc], jak nie pomoże to ślij do serwisu.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Po przegrzebaniu wszystkich opcji (do niektorych szczerze mowiac nie zagladalem) wylaczylem podswietlenie lcd (ustawione na hold) i 4h timer.... i juz lcd sie nie wylacza... dziwi mnie troche ta sprawa bo od pol roku bylo wszystko ustawione jak zawsze i bylo ok, nagle raptem zachcialo mu sie wylaczac i te opcje wlasciwie tycza sie sytuacji kiedy np aparat byl wlaczony ale bez aktywnosci, u mnie byla styuacja, ze podczas zdjec sie wylaczal i po chwilowym wylaczaniu i wlaczeniu lcd nie palil sie....no ale jak narazie wszystko wrocilo do normy, mam nadzieje, ze tak juz zostanie.

Dzieki rowniez wszystkim za odpowiedz !