Strona 16 z 66 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 657

Wątek: Moje ścieżki i zaułki

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    ...
    Po niemiecku gora sw.Anny to Sankt Annanberg...
    Kompletna bzdura, tradycyjna niemiecka nazwa nie miała żadnego "sankta". Chyba dopiero hitlerowcy wprowadzili sankta no i nas się spodobało. Napis na banerze jest w 100% po niemiecku i odwołuje się do tradycyjnej nazwy.

---------- Post dodany o 23:57 ---------- Poprzedni post był o 23:55 ----------

A z rozbujaniem, to chyba Mirek ostatnio przesadza...
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Panowie, Slazacy zawsze mowili jedziemy na Annaberg. Irytuje mnie nadal jak nie Slazacy wypowiadaja sie o Slazakach i mysla, ze ma racje
    Ps. Panowie lubie Was, ale dajcie sobie na luz
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Mam jeszcze kilka zdjęć z marszu to wrzucę.
    To ostatnia będzie wrzutka taka. Przemarsz dalszy przez miasto. Z transparentami i banerami.
    Kilka regionów ze Śląska się zameldowało na marszu.
    A zapomniałem niestety numerować fotki. Wyszło mi to z głowy zupełnie. Więc teraz będzie dalsza numeracja.

205

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P7162375.jpg
Wyświetleń:	167
Rozmiar:	404,3 KB
ID:	178533

206

Nazwa:	P7162377.jpg
Wyświetleń:	159
Rozmiar:	339,8 KB
ID:	178534
    207

Nazwa:	P7162380.jpg
Wyświetleń:	151
Rozmiar:	400,2 KB
ID:	178535

208

Nazwa:	P7162384.jpg
Wyświetleń:	154
Rozmiar:	372,8 KB
ID:	178536

209

Nazwa:	P7162391.jpg
Wyświetleń:	147
Rozmiar:	396,7 KB
ID:	178538

210

Nazwa:	P7162394.jpg
Wyświetleń:	148
Rozmiar:	264,7 KB
ID:	178539

211

Nazwa:	P7162395.jpg
Wyświetleń:	153
Rozmiar:	346,6 KB
ID:	178540

212

Nazwa:	P7162386.jpg
Wyświetleń:	148
Rozmiar:	377,4 KB
ID:	178537

213

Nazwa:	P7162397.jpg
Wyświetleń:	164
Rozmiar:	347,3 KB
ID:	178541

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    .Przed chwila pokazalem to zdjecie rodowitemu Pytal co tam napisane jest.
    Tak, tak, pewnie się wstydził przyznać że rozumie... bo słówko "Oderstrand" to najłatwiej znaleźć można w tekstach piosenek Waffen-SS.

Dlatego uważam, że noszenie takich banerów po ulicach polskich miast jest co najmniej głupotą. Podobną do tej, jak próba postawienia w którymś z miasteczek pomnika przedwojennemu burmistrzowi, który i owszem, społecznikiem był zasłużonym, ale zarazem był gorliwym nazistą w myślach, mowie i czynie.

Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Panowie, Slazacy zawsze mowili jedziemy na Annaberg. Irytuje mnie nadal jak nie Slazacy wypowiadaja sie o Slazakach i mysla, ze ma racje
    Ps. Panowie lubie Was, ale dajcie sobie na luz
    Trudno jest dać sobie na luz, gdy się widzi ludzi żądających zmiany ustroju Państwa, rozbicia jego spójności, a w komentarzach się czyta teksty że "nic się nie stało". Zwłaszcza, gdy o polskich sprawach chcą się wypowiadać osoby zza zachodniej granicy.
    Szanuję Ślązaków, szanuję to że dbają o swoją odrębność kulturową, ale byłoby dobrze gdyby oni szanowali fakt że ich ojczyzną jest Polska. Cóż, czasy mamy niespokojne, ruchy takie jak RAŚ za bardzo przypominają przygrywkę do wydarzeń takich jak w Donbasie. A i cyniczne teksty Mirka bardzo dobrze wpisują się w tę narrację.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Jan_S wrzuć na luz. Ugrzązłeś chłopie w XIX wieku czy jak? Ta "Ojczyzna" to dość skomplikowana sprawa, zwłaszcza na Śląsku, jeżeli oczywiście bierzemy pod uwagę jego historię. [półżartem półserio] Ja tam uważam że RAS jest super, mam tylko 1 warunek autonomiczny Śląsk sam pokrywa koszty górnictwa węgla kamiennego w tym przywilejów górniczych, tu dla chętnych lektura http://www.cire.pl/item,93237,2,0,0,...za-wegiel.html
    Raport "Ukryty rachunek za węgiel". Warto przeczytać, nawet w celach polemicznych.
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Trudno jest dać sobie na luz, gdy się widzi ludzi żądających zmiany ustroju Państwa, rozbicia jego spójności, a w komentarzach się czyta teksty że "nic się nie stało". Zwłaszcza, gdy o polskich sprawach chcą się wypowiadać osoby zza zachodniej granicy.
    ... Cóż, czasy mamy niespokojne, ruchy takie jak RAŚ za bardzo przypominają przygrywkę do wydarzeń takich jak w Donbasie. A i cyniczne teksty Mirka bardzo dobrze wpisują się w tę narrację.
    A jednak warto dać sobie luz! Chyba nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo błądzisz...

Emigrant, wychowany w Polsce, z rodziną za granicą to taki trudny dla Ciebie przypadek do zrozumienia i podmiot do lepienia epitetów, przyklejania łatek? Podobnych są z tego kraju setki tysięcy, ba nawet kilka milionów nowych wyjechało w ostatnich latach. jesteś pewien, że Twoi przodkowie w 12-13-14 wieku lub póżniej nie byli podobnymi emigrantami z tamtych czasów?
    Piszesz jakbyś nie rozumiał lub nie znał historii kraju swego pochodzenia...

Moje, Twoje dzieci. Ty możesz wyjechać i uważasz, że za rok, dwa, pięć, dziesięć lat nie będą mieć prawa wypowiadać się na temat tego co tutaj się wtedy będzie działo... Bo ktoś taki jak Ty zabroni?

Niemoc Moderacji puszczającej i tolerującej tego typu wypowiedzi w wątkach zdjęciowych na fotograficznym forum, czepienie się po klapach i zahaczanie po twarzach jest dla mnie zdumiewająca.
    I z tego zdumienia od wczoraj nie mogę ochłonąć.
    Odnoszę wrażenie że tutaj nikt nie moderuje lub moderuje się gdy się zechce....
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    apz nie mogę dać Ci plusa, ale uważam że bardzo trafnie podsumowałeś wątek. Zgadzam się z tym co napisałeś. Fakt moderacja wskazana - i to bardzo.
    ----
    moje zdjęcia

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cóż, drzewiej bywało, że za takie teksty... nie, takich w ogóle nie bywało. I tak powinno zostać, to była dobra tradycja.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Szczerze przyznam że nie spodziewałem się takich tekstów pod zdjęciami o RAŚ-u. RAŚ nie chce się odłączać od kraju. Chce tylko autonomiczności. Tak jak są ludzie w Polsce którzy chcą wprowadzić monarchię. Ale nie sądzę aby ktokolwiek na to zezwolił.
    A tak z ciekawości. Dwa zdjęcia motocykli z Marszu RAŚ. No . Byli i motocykliści

214

Nazwa:	P7162293.jpg
Wyświetleń:	146
Rozmiar:	650,1 KB
ID:	178542

215

Nazwa:	P7162284.jpg
Wyświetleń:	142
Rozmiar:	722,7 KB
ID:	178543

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    O rany ten pierwszy jest na prawdę dobrze oświetlony Ile on ma tych lamp No to jest zdjęcie, które zdecydowanie wywołało u mnie reakcję!
    ----
    moje zdjęcia