Jan_S - Tak. Zdjęcia robiłem w ostrym słońcu. Niestety . To była wycieczka objazdowa. Na takich wyjazdach tak to bywa. Rano wyjeżdżaliśmy autokarem i resztę dnia chodziliśmy zwiedzać. Raz albo dwa z tego co pamiętam udało nam się wyjść wieczorem z hotelu. Ale nad ranem i wieczorem myślę lepiej by się fotografowało. Inaczej by wszystko wyglądało gdyby chodziło się samemu, bez pośpiechu, spokojnie. Można by wtedy zwrócić uwagę na inne rzeczy, na które gdy się tak chodzi szybko pomija się.
Krakman. Jak byliśmy na granicy egipsko-izraelskiej i czekaliśmy w kolejce na wizy, to w pewnym momencie jakiś chłopak przebiegł koło nas z z zawieszonym karabinem na ramieniu. Zwykły chłopak, ubrany w dżinsy i białą koszulę. Nie wiadomo czy był żołnierzem bo ubrany po cywilnemu. A później jakiś żołnierz zaczął krzyczeć do nas abyśmy zostawili bagaże i uciekali . Niektórzy na czworakach inni schyleni zaczęliśmy wiać z granicy . Nie wiadomo czy mieli jakiś alarm czy coś ktoś znalazł podejrzanego. Jednak jak na pierwszy dzień wizyty w Izraelu to było dość mocne przeżycie. Taka tam panuje sytuacja wojenno-polityczna.
---------- Post dodany o 15:42 ---------- Poprzedni post był o 15:41 ----------
Tak . Mam e520. Ten sprzęt miałem w Izraelu.![]()