Strona 6 z 66 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 657

Wątek: Moje ścieżki i zaułki

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Odp: Spojrzenie koronax

Jan_S - Tak. Zdjęcia robiłem w ostrym słońcu. Niestety . To była wycieczka objazdowa. Na takich wyjazdach tak to bywa. Rano wyjeżdżaliśmy autokarem i resztę dnia chodziliśmy zwiedzać. Raz albo dwa z tego co pamiętam udało nam się wyjść wieczorem z hotelu. Ale nad ranem i wieczorem myślę lepiej by się fotografowało. Inaczej by wszystko wyglądało gdyby chodziło się samemu, bez pośpiechu, spokojnie. Można by wtedy zwrócić uwagę na inne rzeczy, na które gdy się tak chodzi szybko pomija się.

Krakman. Jak byliśmy na granicy egipsko-izraelskiej i czekaliśmy w kolejce na wizy, to w pewnym momencie jakiś chłopak przebiegł koło nas z z zawieszonym karabinem na ramieniu. Zwykły chłopak, ubrany w dżinsy i białą koszulę. Nie wiadomo czy był żołnierzem bo ubrany po cywilnemu. A później jakiś żołnierz zaczął krzyczeć do nas abyśmy zostawili bagaże i uciekali . Niektórzy na czworakach inni schyleni zaczęliśmy wiać z granicy . Nie wiadomo czy mieli jakiś alarm czy coś ktoś znalazł podejrzanego. Jednak jak na pierwszy dzień wizyty w Izraelu to było dość mocne przeżycie. Taka tam panuje sytuacja wojenno-polityczna.

---------- Post dodany o 15:42 ---------- Poprzedni post był o 15:41 ----------

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    z tym DR to chyba trafiłem jak kulą w płot, zaglądnąłem w EXIFy i zameldowała się 520stka która najwyższym DR nie grzeszyła. Widać ważniejsze umiejętności...
    Tak . Mam e520. Ten sprzęt miałem w Izraelu.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Przestało mi się podobać.....
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

wycieczka z adrenaliną, mi się zaczęło podobać...

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    wycieczka z adrenaliną, mi się zaczęło podobać...
    Napiszę coś jeszcze.
    Przejeżdżaliśmy przez Jerozolimę. Jedziemy sobie i w pewnym momencie przewodniczka mówi do nas żebyśmy spojrzeli na lewą stronę. Po naszej lewej stronie w oddali było wzgórze i na tym wzgórzu postawiono osiedle domków . I przewodniczka mówi żebyśmy nie patrzyli na domy ale na betonowe ogrodzenie którym to osiedle domków było ogrodzone. Ogrodzenie może miało nieco ponad metr wysokości. Nasza przewodniczka wyjaśniła że jest powód aby była taka wysokość ogrodzenia. W razie jakiś zamieszek , czy starć, żołnierze mogą ustawić się właśnie za tym murem betonowym i ewentualnie odpierać atak.
    Tak się tam żyje. Taki region. Dla nas europejczyków, ciężko to chyba zrozumieć.
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

w temacie dyskusji zapytam. Słyszałem, że w Izraelu w autobusach (takich miejskich, tamtejszych) są bramki wykrywające metal, cos jak na lotniskach. czy to prawda?
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria

Przekraczając granicę egipsko - izraelską wszyscy są poddawani wnikliwej kontroli. Trochę się bałem, kilka dni wcześniej byłem w Syrii.
    Pani kontrolerka zapytała czy wszystko co posiadam przy sobie jest moje, czy nie mam broni i tyle.
    Ostatnio edytowane przez lisiajamka1 ; 12.02.13 o 22:19

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta
    w temacie dyskusji zapytam. Słyszałem, że w Izraelu w autobusach (takich miejskich, tamtejszych) są bramki wykrywające metal, cos jak na lotniskach. czy to prawda?
    Wiesz. Nie wiem. Nie jeździłem autobusami miejskimi. Szczerze mówiąc nie słyszałem o tym, dopiero ty piszesz o tym. Ciekawe.
    A o broń pytali nas na granicy ale dopiero jak wracaliśmy . Jeden żołnierz wyszedł przed nas, stanął przed nami i głośno nas zapytał czy mamy broń.
    Ostatnio edytowane przez koronax ; 12.02.13 o 22:15

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Kilka zdjęć z miasta Cezarea Nadmorska.
    Cezarea Nadmorska została założona przez Heroda Wielkiego.
    To ruiny pałacu. A dokładniej pisząc, fundamenty pałacu które wyłaniają się z morza.
    37

I pozostała część portowa
    38

39

A to kilka ujęć z Kościoła Pater Noster .
    Wybudowano go w miejscu w którym Jezus uczyć miał swoich uczniów Modlitwy Pańskiej czyli Ojcze Nasz. Na ścianach Kościoła są tabliczki z modlitwą w różnych językach.

40

41

42

43

44

A to Modlitwa Ojcze Nasz w języku kaszubskim. jeśli ktoś zna dobrze gwarę kaszubską to może sobie poczytać.
    Zdjęcie może nie wysokiej jakości, ale daje jako ciekawostkę

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Ciekawe miejsce.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w