Bardzo ładne zdjęcia a pierwsze z wodą wymiata. Oby tak dalej![]()
Bardzo ładne zdjęcia a pierwsze z wodą wymiata. Oby tak dalej![]()
Druga wrzutka też mi się podoba. Musisz bardziej przyłożyć się do obróbki. Zdjęcia we mgle, nie muszą MZ, być mało kontrastowe. Porównaj 6 i 7. Mgła na 7, nie jest aż tak gęsta a latarnia tak daleko, żeby na zdjęciu było "mydło". Pobawiłem się trochę i wyszło mi tak:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
helmuth - znakomita jest twoja wersja. Wspaniała.
Nie mam jeszcze takiego wyczucia w obróbce . I troszkę chyba właśnie się bałem jakiegoś dużego kontrastu na zdjęciu . No ale twoja wersja pokazała że jednak że warto czasem ten kontrast podkreślić.
Dzięki
Myślę, że warto czasem zrobić dwie albo nawet trzy wersje i porównać. Najlepiej MZ, można się wtedy zorientować, jak daleko można "się posunąć" w obróbceCo zwiększyć, co zmniejszyć a co zrobić jeszcze inaczej.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Po długiej przerwie pomyślałem że odświeżę mój wątek.
Ostatnio parę osób pokazało swoje zdjęcia z wyjazdów z wycieczek. Ja też mam parę zdjęć z Izraela. Byłem na wycieczce jakiś czas temu. Pomyślałem że podzielę się zdjęciami jakie zrobiłem.
To była wycieczka objazdowa.
Zacznę od miejsca gdzie się zatrzymaliśmy w hotelu.
Betlejem
8
9
10
11
12
Super, że podzielisz się zdjęciami z Izraela (jeszcze tam nie byłem). Może napisz jeszcze coś więcej co jest na zdjęciach, żeby stworzyć jakąś narrację. Z powyższych zdjęć 9 ma przyjemne kolory, reszta wyszła jakaś taka przygaszona. Pozdrawiam.
E-M10|20 1.7|45 1.8
E-510|14-42 3.5-5.6|40-150 4-5.6|Metz 48 AF-1
OM-2|24 2.8|35-70 4|50 1.8|135 3.5
Mój wątek | Moja Galeria | Flickr
pokazałeś na tych zdjęciach to co najgorsze w krajach arabskich, no i w izraelu też - brud i okropna wszechobecna architektura. Nazywam ją bunkrową.
No ale tak tam jest. Mam nadzieję, że innymi zdjęciami zachęcisz nas do wyjazdu w te strony. Trochę żartobliwie mogę współczuć widoku z hotelu![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
No faktycznie , w części arabskiej jest brudno. Tzn takie miałem wrażenie. Nie wszystkie zdjęcia są tak przygnębiające jak te powyżej.
Te zdjęcia to też Betlejem. Jak mieszkaliśmy w hotelu, to jak mieliśmy czas to sobie poszliśmy na miasto. I to są zdjęcia które zrobiłem podczas tego spaceru.
13
14. Na tym zdjęciu jest chyba szkoła. Tak mi się wydaje.
15
16
dużo lepsze wrażenie. Czekam na c.d. (miejsca warte zobaczenia)
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
To może wrzucę od razu jeszcze trzy zdjęcia . To też zrobione podczas tego spaceru po Betlejem. Chodziliśmy w kilka osób po mieście. Muszę przyznać że bezpiecznie się tam czuliśmy, chodząc po mieście. Nie wiem czy turyści mogą czuć sie tam bezpiecznie , no ale my nie mieliśmy żadnych problemów z poruszaniem się .
17
18
19