niby racja, ale są uliczki na których to turyści tworzą szczególny kolorytna tych zdjęciach wszakże fajnie i naturalnie to wyszło
niby racja, ale są uliczki na których to turyści tworzą szczególny kolorytna tych zdjęciach wszakże fajnie i naturalnie to wyszło
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
rozumiemdodałbym jeszcze przypadek gdy 25% zdjęcia wypełniają plecy cioci Zosi i wujka Kazia, oraz tego pana z pokoju obok bo zdjęcie robione z drugiego szeregu ciasno zbitej wycieczki... no ale fote trza szczelić....
na szczęście Koromax ma sporo smaku i ładne zdjęcia nam tu prezentuje.
A do tych ludzi - to tak konkretnie chodziło mi o porównanie podobnych uliczek i zaułków które wcześniej już były tu prezentowane. One wtedy były bezludne i właśnie czegoś mi w nich brakowało...
Wydawało mi się że takie bezludne uliczki czy zaułki tez mają swój klimat. Czasem czekałem chwilkę aż nie będzie nikogo w kadrze.
Dużo turystów chodziło sobie po tych uliczkach.
No ale teraz widzę że faktycznie ludzie dodali jakiegoś takiego dodatkowego uroku .
![]()
Zaprowadziłeś mnie w bardzo interesujace miejsca. Świetna dokumetacja udanymi fotografiami.
Nie chce sie wymadrzac,bo.....
Jesli np:fotografujesz zamki,baszty,kapliczki przydrozne.To ludzie,turysci naprawde przeszkadzaja w takich tematycznych seriach.Jednak jesli pokazujesz miejsca gdzie byles,kogo widziales to takie kadry bez ludzi sa martwe.Przeciez tam gdzie byles kwitnie zycie,sa ludzie,zwierzeta...Dlaczego ich nie pokazac?Jesli natomiast z tej seri(bardzo dobrejMZ)wytniesz kilka miejsc takich poswieconych czemus tam, to pokaz je bez ludzi,wtedy oni tam przeszkadzaja.Nawet jak fotografujesz oltarz w katedrze to ktos kto sie kreci na nim jest wtedy naprawde zbedny w kadrze,chyba,ze fotografujesz trwajacy obrzadek.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
No faktycznie. Niektóre miejsca bez ludzi mogą wydawać się jakoś martwe. Tak teraz dopiero pomyślałem. Akurat zdjęcia z tej właśnie serii , to tam życie kwitnie. Sprzedawcy , kupujący, tubylcy i turyści. No cieszę się że udało mi sie to uchwycić .
ostatnia wrzuta bardzo fajna, chyba nawet jedna z najlepszych jakie tu pokazałeś.
Tak, ludzie dodali uroku tym uliczkom. Fajnie sie to oglada![]()