Strona 90 z 174 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1734

Wątek: k@cze portfolio

| OlyJedi Awatar kubi
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ja to przez pierwsze kilka sekund się zastanawiałem kiedy nasz k@czy był w kosmosie. I po chwili zakumałem, że to fota obrócona
    Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie.

| OlyJedi Awatar MeWash
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lolita Zobacz posta
    Sama nie wiem... Ale wydaję mi się, że tak, choć chyba każdy wie co to ten Houston
    Zapewne chodzi o Whitney Houston, prawda?

Co do zdjęcia - kiedy zorientowałeś się, że chmury wyglądają/mogą wyglądać jakby widziane z kosmosu? Przed wykonaniem zdjęcia czy kiedy oglądałeś je w domu?
    Pytam, bo jestem małym maniakiem jeśli chodzi o fotografowanie chmur
    Ostatnio edytowane przez MeWash ; 7.01.10 o 22:37

| OlyJedi Awatar ehosonda
    Mieszka w
    WRO
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ...rzecz w tym, ze kazda fota musi miec tytul. tzreba sie czasem niezle nakombinowac, zeby jedno z drugim pasowalo.

btw bardzo fajny pomysl. naprawde, mowie serio

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    dzieki bardzo za kazdy komentarz.
    a co do chmur, to w ostatnim najpierw wypatrzona byla antena, a pozniej tylko czekalem na chmurki. chcialem takie jak na pierwszym z serii, ale te zdazaja sie za rzadko:
    "... halo Houston...widzimy Ziemię..."

musza byc odpowiednie wysokie chmurki i do tego popoludniowa lub poranna pora, zeby slonce oswietlalo je od dolu. calosc srednio trwa ok pol godziny- godzine. w sumie duzo czasu, ale jak jestes na miejscu takie zdazaja sie podczas zmiany frontow- czasami przybieraja ksztalt wirujacych dyskow/talerzy na pol nieba i powoli sie kreca- widok niesamowity. czasami pokaza sie znienacka po deszczu, kiedy niskie chmury sobie zrobia przerwe w deszczu i nagle posrodku ulewy masz taki widok kansasowo to dobre miejsce do obserwacji chmur- pogoda zmienia sie bardzo czesto i bardzo szybko- miasto jest polozone w takim miejscu, ze moze byc albo zimno jak na alasce (wlasnie teraz), albo goraco jak w kaliforni - powyzej 40 stopni. pogoda caly czas mnie tutaj zadziwia.
    z pierwszym zdjeciem mialem farta-bylem blisko i jak zobaczylem te chmurki to z buta pod obiekt
    z tym ostatnim juz nie bylo tak latwo. chcialbym miec takie jak na pierwszym, ale zadowolilem sie tym co jest- i tak lepsze niz cale biale, albo w baranki
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dawid
    Mieszka w
    Pomorze :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Na miniaturce wcale nie przypomina to budynku bardziej jakąś kulę. Fajnie uchwycone

| OlyJedi Awatar kubi
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Kolejna saletita wydaje mi się jeszcze lepsza od poprzedniej
    Pozdrawiam
    Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie.

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kubi Zobacz posta
    Kolejna saletita wydaje mi się jeszcze lepsza od poprzedniej
    No jaka tam satelita??? To kawałek planety jest

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Wyobraznia dziala... statek kosmiczny jak sie patrzy
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    dziekujac za wizyty i komentarze wstawiam zalegly reportaz z naglego ataku zimy w mojej wiosce. jak sie okazalo pozniej fala mrozuow dotarla nawet do meksyku, gdzie w 10 stanach zamknieto szkoy i wiekszosc urzedow. generalnie caly kraj mial farta, bo najwieksze opady sniegu przypadaly kolejno na swieta i nowy rok. pozwolilo to w minimalnym stopniu opanowac zywiol i uruchomic chociaz czesc drog.
    w ciagu tych kilku dni spadlo wiecej sniegu, niz srednio pada przez dwa lata

w niektorych miejscach niezle nawialo
    w dzien jezdzily samochody i odsniezaly co sie dalo, a w nocy wyjezdzal ciezki sprzet i usuwal jak wysoko sie dalo
    ale najgorsze bylo to, ze nie dzialala juz sol- przy rekordowych spadkach do -25 stopni juz nic nie dzialalo
    w niektorych miejscach bylo naprawde duzo sniegu- zasluga to tradycyjnych wiatrow, ktore potrafily jedna ulice kompletnie wyczyscic ze sniegu, zeby druga zakryc metrowa warstwa- bylo troche odsniezania
    przez chwile mozna bylo pomyslec, ze to alaska, a nie kansas
    wreszcie pierwsze objawy odwilzy- temperatura "tylko" -15 sol zaczyna dzialac i po raz pierwszy od dwoch tygodni widac czarny asfalt
    ale oprocz zwyklych narzekaczy na snieg i mroz i wiatr, znalezli sie tez zwolennicy prawie odmrozilem sobie palce i ryja w trakcie robienia zdjec. dopiero jak palec przestal naciskac spust migawki stwierdzilem, ze wystarczy- zamarzl- palec, nie aparat
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    bym zapomnial...
    211.
    hu hu ha!

pzdr
    Ostatnio edytowane przez k@czy ; 13.01.10 o 07:21 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dawid
    Mieszka w
    Pomorze :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    O to wam zima dowaliła.Te zaspy naprawdę robią wrażenie No ale widzę że ktoś ze śniegu skorzystał i się cieszy
    Znaczek merca fajny może jak by był jeszcze trochę pod śniegiem biał bym wrażenie że niżej jest auto