O ile nie przepadam za zdjęciami architektury, to Twoim miejskim abstrakcjom geometrycznym trudno się oprzeć. Miszcz w nich jesteś i tyle![]()
O ile nie przepadam za zdjęciami architektury, to Twoim miejskim abstrakcjom geometrycznym trudno się oprzeć. Miszcz w nich jesteś i tyle![]()
no to lecimy dalej.
107. znowu tonacja moglaby byc ciekawsza, a tak faktycznie wyszlo za szaro-koszula tego przykladem![]()
podworko+kapela...
108. nieszczesny tygrysek-tylko blagam juz na mnie nie krzyczcie-za to musze przyznac, ze osobiscie podszedl mi ten duoton, tzn ta kombinacja czarnego z czyms tam jeszcze
...
109. no i wafel. gofer znaczy ...
gofry
trzy zdjecia moze i nie najlepsze, ale za to czegos sie nauczylem. wiem, ze musze jeszcze przylozyc sie do B&W i do wszelakich jego odmian, no ale na czym to robic jak nie na zywym organizmie?
dziekujac za poprzednie opinie i komentarze juz nie przeszkadzam i znikam....
PS
mysikrolik- no co..tylko lekko podciagnalem...![]()
krzyszcz- domykanie-celna uwaga-zapamietam, co do reszty to pokornie przyznaje racje...![]()
agapiet to mile, ale nie mow mi takich rzeczy, bo sie zarumienilem...![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Ten zafarb na fotce z tygryskiem mi nie przeszkadza ale jest trochę...dziwny.
Kadr ciekawy, "kotek" spi, wygląda tak niewinnie ale wystarczy zerknąć w górę, na konar, żeby zobaczyc ślady jego pazurów.
Podoba mi się ostatni kadr, lubię architekturę w ogóle a wyławianie z niej form i symetrii szczególnie.
Kadr z kapelką fajny, tygrys też ale ostatni zupełnie mi nie podchodzi.
To taka ala sztuka. To nie potrzebne spinanie się aby zrobić niby artystyczną fotę. ...że niby gemetria i te sprawy...?
Jest to moja subiektywna opinia. NIe jestem i nie uważam się za artystę więc może nie dostrzegam prawdziwego piękna)
Posdumowując - kapela - 5 budynek - 1
Pozdro
Kaczy,
104 - rynienka, surowe ściany, chłodny błękit, wygląda, jak fragment jakiegoś kosmicznego ołtarza.
105 - ostrze - bastion obrony elektronicznej.
106 - ciekawe zestawienie - tradycyjny minaret oraz belkowana szafa-gigant. Kolor i struktura ścian minaretu skontrowane i przytłoczone są przez obojętną szarość i regularną do bólu krateczkę okien drapacza chmur. Stodolne belkowanie szarego budynku wygląda jak wyzwanie, jak herezja na tle ozdóbek wieżyczki. Troszeczkę perspektywa skrzywiona przez to, że scena ma wymiar w głąb i brakuje światełka na wieżyczce, ale to są drobniejsze rzeczy.
109 - Podoba mi się symetria, głośny rytm okien, odmienność koloru w nich oraz odrobina przestrzeni u góry.
Wielkie uznanie, bardzo bliski jest mi taki sposób fotograficznego patrzenia na świat - odkrywanie nowych wymiarów, co nie znaczy, że umiałbym takie fotki wykoncypować, jak Ty. Ładne trzy abstrakcje (104, 105, 109).
Pzdr, TJ.
Kapelę na tle blokowiska już widziałam, nie pokazywałeś wcześniej w Galerii? Fajne, podoba mi się ten gościu żywcem z lat 50-60. na tle nowoczesnego bloku.
Tygrysek mnie nie rusza.
To ostatnie (jak kolega Ksb sugerował - pseudoartystyczne) podoba mi sie, bo to najbardziej chcarakterystyyczne dla Ciebie i jak już wielokrotnie pisałam - świetnie Ci wychodzi. Jednocześnie zaznaczam, że ja również nie do końca czuję się "artystkom"
Podobają się i już, no co robić
Czyste, dopracowane, żyletowate, surowe, chłodne...
Fotka 102. na stodwa, gdyby....chłopiec biegł na tym tle, istna reklama filmu sensacyjnego, super tło choć poza na tym tle mało wyrazista;-0
103. ciekawe ujęcie
107. dla mnie rewelacja ten duoton, choć może przeszkadzać owo oprzyrządowanie sceny
102- fenomenalne kolory na tle których stoi chłopiec z zainteresowaniem wskazujący coś na ziemi co bardziej go absorbuje od niemal krzyczącego za nim tła sympatyczne zestawienie zawarte w kadrze, 103- interesujące w zdjęciu jest pełne ufności spojrzenie chłopca, 104 i 105 świetne perełki architektury nowoczesnej, 106- odbieram bardziej na zasadzie kontrastu stylów budowy, 107- kapela sympatyczny swojski klimat wnoszący trochę uśmiechu w blokowisko, 108- tygrysek w tej tonacji jest niebywale spokojny, 109- ciekawy budynek a nazwa zdjęcia sugeruje, że okna to słodka śmietanka co jest sympatycznym skojarzeniem. Pozdrawiam.
wow, w szoku jestem, tyle komentarzy to jeszcze nie mialem ... dziekuje oczywiscie bardzo i zachecam do ponownych odwiedzin![]()
tak po prawdzie, to "artystem" to raczej nie jestem i raczej nie bede (nie chcem i nie muszem) ale milo, ze ktos mogl sobie tak pomyslec
![]()
oczywiscie wszystkie prace z tego watku byly juz w galerii lub sa publikowane jednoczesnie i tu i tam, wiec na pewno byly juz przez was widziane na ktoryms pasku na glownej. w watek wrzucam je, zeby jakos zachowac chronologie no i zeby posluchac czegos wiecej, niz tylko krotkich komentarzy typu ocena. ale to chyba zrozumiale, ze kazdy lubi byc chociaz przez 5 min w kregu zainteresowania innych osobmam tylko prosbe-jak zaczne przesadzac i zanudzac, to niech ktos mi da znac, znaczy kopnie mnie w kostke... moze byc mocno
![]()
no to lecimy dalej-2 stare i jedno nowe
110. dlugo myslalem, o ktora krawedz chodzilo rafalowi i dinxowi, i dopiero po dwoch godzinach zalapalem...
...
111. no i krzywa szafa gra...
łan kokakola....
112. cieplej troche, to zaczalem sie krecic po miescie... (ksb znowu mi nawtyka...)
FB i... ?
goraco zapraszam do wytykania, prztykow i pochwal![]()
Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 8.04.08 o 03:59
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Nic nie kombinowałeś przy tym ostatnim? Jeśli nie, to niezły czad![]()