Fajna zima u Ciebie Kaczyi reportaz tez super.
Ostatnio slyszalam od mamy, ze w Bydgoszczy tez tyle sniegu nawalilo, ze na chodnikach tunele wykopali dla przechodniow...chcialabym to zobaczyc na wlasne oczy
![]()
Fajna zima u Ciebie Kaczyi reportaz tez super.
Ostatnio slyszalam od mamy, ze w Bydgoszczy tez tyle sniegu nawalilo, ze na chodnikach tunele wykopali dla przechodniow...chcialabym to zobaczyc na wlasne oczy
![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
no zima jak zima, ale jak czlowiek jest na nia przygotowany, to jest troche latwiejnajbardziej w tylek dostaly wszelakiego rodzaju sklepy- pojedyncze szyby, nieocieplone dachy, lekkie konstrukcje itp. ogrzewaie u mnie w chalupie (pompa cieplna+elektryczne) nie wylaczalo sie przez 5 dni! w sklepach ludzie pracowali w kurtkach i rekawiczkach. sople na dachach maja po metr, poltora dlugosci- niekiedy siegaja do ziemi- poznie zlape jakies kadry, bo zapomnialem), na haslo "opona zimowa" wszyscy robia "yyyyyyyy, what? you mean white?". po prostu srednia temperatura w zimie to jest 0-2 stopnie. w tamtym roku w pierwszy dzien swiat zrobilem to zdjecie:
jak widac mlody ma tylko lekkiego polarka na sobie-bylo 19 stopni. w tym roku w pierwszy dzien swiat nie wyszedlem z domu, bo mialem polmetrowa zaspe na drzwiach wyjsciowych i -20 za oknem. snieg nawet spadl na florydzie i w kaliforni, co od razu przelozylo sie na ceny cytrusow w sklepach
a wracajac do merca- no niestety znaczek nie wyladawal w mojej kieszeni jako dobry poczatekale caly mercedes byl kompletnie zastany nie ustawiany na parkingu przed sklepem
pzdr i dzieki za wizyty
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Mały świetnySzkoda że u nas nie ma takiej zimy
![]()
U mnie mniej wiecej to samo co u Ciebie. W zimie temp. nigdy nie spadaja ponizej zera, ale jak tylko zaczynaja sie do niego zblizac (tak jak w tym roku) i przy prawie 70 procentowej wilgotnosci powietrza chlod daje po kosciach jak diabli. Na dodatek tutejsze mieszkania nie sa specjalnie przygotowane na niskie temperatury....bardziej na upaly.
A jak chcesz miec cale mieszkanko cieplutkie to mozesz dostac zawalu po otrzymaniu rachunku za pradale nie ma innego wyjscia....U mnie w domu ratujemy sie gazowym kominkiem, od ktorego teraz nawet pies nie chce sie oddalic.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
To w tym roku młody miał okazję na sankach pojeździć.![]()
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
Igloo przy -20 to niebałdzo, chyba że jakąś specjalną technikę się opanuje![]()