Strona 8 z 174 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1734

Wątek: k@cze portfolio

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    na 41 facet rzeczywiscie sprawial wrazenie "zakochanego" w maszynie-wiem, ze obowiazkiem kazdego pilota jest (albo tak mi sie wydaje) jakis tam przeglad, aleten nie rzucil sie od razu dzwonic przez komorke, tylko obszedl caly samolot dokladnie, popatrzyl tu, podotykal tam, pronciepanie nie kopal w opony prawie go glaskal-ot zboczenie takie pewnie
    ponizej wedle wskazowek lessiego wstawilem "scentralizowana" wersje foty 38.jednak nie dalo sie zmiescic calej maszyny-kadr jest wtedy za dlugi w poziomie, a przy zachowaniu jako takich proporcji-czlowiek przed samolotem po prostu ginie. ale wyglada teraz znacznie lepiej-tak jak lessie mowiles i tak jak suchar sugerowales

38a

przy okazji juz przycialem troszke inaczej-ze wskazaniem na czlowieczka przed smiglem-moze tak?

38b

no i wozek raz jeszcze
    44a

lepiej czy gorzej?
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Awatar Basti
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Bardzo ładne zdjęcia. Zdjęcie nr 44 daje do myślenia i refleksji
    OLYMPUS SP-560 UZ

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    38a wyglada jak trzeba Prawde mowiac, to wole ten wozek w B&W, jes bardziej klimatyczny, nostalgiczny... Fotki w B&W sa zazwyczaj bardziej delikatne, zazwyczaj bardziej sklaniaja do przemyslen.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar dooomin
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Mi z tej serii podoba się 38a. Przy takim układzie kadru wygląda duużo bardziej korzystnie niż w oryginale. Jest ciekawe przez centralnie umieszczony dziób samolota i swoją symetrię.
    "hans und helmut trinken vermut"

Mieszka w
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    no sto lat aparatu w lapie nie mialem. mam nadzieje, ze sie steskniliscie
    dziekuje bardzo za wszystkie komentarze i oceny poprzednich fotek.
    dzisiaj pare kadrow z przerwanego spacerku, a dlaczego, to sie zaraz dowiecie

no to zaczelo sie niewinnie-od obserwacji tutejszych zwyczajow-niektore sa dosyc dziwaczne...
    45
    hmmmm....

ale mozna za to spotkac tez klasyczne widoczki radujace oko
    46
    klasyka

dosyc zadowolony bylem z doslownej interpretacji "rowerow wodnych" ...
    47
    rowery wodne

widac tez, ze wiosna idzie na calego, bo ptaszydla odlatuja do zimnych krajow
    48
    bernikle kanadyjskie 2

kolejna ciekawostka dotyczyla tego to oto obiektu-zastanawialem sie, jakie to prawdy goverment serwuje spacerowiczom i okolicznym mieszkancom...
    49
    propaganda

prawda byla jednak bardziej brutalna i przyziemna niz mi sie wydawalo...
    50
    mile zlego poczatki

z tej chmurki, po wczesniejszym ostrzezeniu, z wyzej pokazanych megafonow (wycie co sil w drutach), zeszlo za parenascie minut przesliczne tornado.i szlo tak sobie przez nastepne dwa stany zabijajac 18 osob. teraz mam pewnosc, ze wiosna juz przyszla, bo sezon sie zaczal i potrwa przez najblizsze dwa-trzy miesiace. zalety zycia w alei tornad. pozniej poszukam w sieci fotek z ostatniego gradobica-nie uwierzycie co potrafi spasc na ziemie z nieba
    pzdr
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    super fotki , chmury, ptaszki i rowery bym wyróżnił...
    szkoda że motocyklisty nie spaningowałeś choć trochę...

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Swietne fotki! Podoba mi sie, ze calosc zamknales w historie, opowiesc, niby tylko ze spaceru, ale jednak jakis taki niby reportaz powstal Najbardziej spodobaly mi sie "Rowery wodne"
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Fajne wszystkie, wyrozniam "ss-mana", chmurki i ptaszki.

PS.
    Z tymi tornadami to serio jest az tak przekichane? Wszyscy maja schrony ? Moze te domki takie liche jakby z kart.... ??
    ...był Olek jest A6000

Mieszka w
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    Z tymi tornadami to serio jest az tak przekichane? Wszyscy maja schrony ? Moze te domki takie liche jakby z kart.... ??
    hmmm, jakby to powiedziec, no czasami maly pieter jest domki oczywiscie, ze z tektury (prawie) drewno, gipsowe scianki i jakas izolacja w srodku. domek kosztuje mniej, stawia sie go miesiac i tak jest jakies 90% nowego budownictwa-te murowane sa cholernie drogie i najczesciej gdzies w starszych czesciach miasta. jedynie piwnice, czyli fundamenty sa betonowe-i tam nalezy sie chowac w razie traby -nie daje to gwarnacji bezpieczenstwa, ale jakies wieksze szanse na przezycie w razie czego. chociaz jak akurat zassie dom, to nie ma szans-wciaga wszystko-zostana tylko fundamenty-po prostu jest takie podcisnienie wewnatrz leja, ze dom eksploduje-normalne cisnienie jest cos kolo 1000hPa-a w centrum traby moze byc tylko 100-150-po prostu cisnienie rozsadza chalupe. rzadko sie zdarza, ze akurat lej trafi na gesto zaludnione tereny, ale sie zdarza. rocznie ginie ok 600 osob (chyba dwa lata temu byl rekord-cos kolo 1k) jakbym byl bardziej odwazny i nie mial rodziny, to bym pewnie odwazniej zapolowal ponad rok temu bylem w miare blisko-kilkaset metrow od nowopowstalego leja-ale z rodzinka schowalismy sie w lazience-pietra mialem, bo halas jest taki, ze nie slychac krzyczacego obok czlowieka, cos jak kilka ekspresow po starych torach tak ze 150km/h a ty miedzy nimi grzmoty piorunow jak jeden ciagly huk-w ogole jazda nie z tej ziemi a najsmieszniejsze, ze lej potrafi zejsc do ziemi w prawie bezchmurna pogode. postaram sie kiedys wybrac na polowanie, jak bedzie w miare stabilne i przewidywalne-bo nie zawsze tak jest-rekordowe mialo chyba predkosc przesuwu cos ponad 400km/h-nie da sie uciec niczym z reguly poruszaja sie wolniej, ale nie zawsze.
    no dobra, bo was zanudze dziekuje za komenty, ciesze sie, ze sie troszke podoba. pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Chmura z opisem (w Galerii jest sama) nabiera grozy. Brrrr...