Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Jaka kabura do E-3?

| OlyJedi Awatar kapir
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez micky Zobacz posta
    kabura ma wiele zalet ... TLZ1/puszka wielkości e300 +14-54
    Właśnie ku TLZ1 się skłaniam. Na poważniejsze plenery mam lowerpro slingshota 200AW. Poręczna - kabura, jak najlepiej dopasowana do E3 i 14-54 jest tym czego obecnie potrzebuję na dłuższe spacery i na codzień. Nie zawsze chcę tachać wagon sprzętu - tym bardziej, że kończy się to tak, że używam z niego praktycznie tylko podstawowego zooma. Na wypady turystyczne zdarzało mi się też brać OZ 135/3,5 z przejściówką - bo mały i poręczny (noszę w kieszeni) i aparat z 14-54 na szyję. Na dłuższą metę "odsłonięty" aparat jednak mi przeszkadza i dlatego szukam kabury.
    "Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
    OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    W czym Ci aparat odsłoniety przeszkadza?

Bo jeżeli chodzi o wygodę, to z kabura będzie tylko gorzej.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar kapir
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    W czym Ci aparat odsłoniety przeszkadza?

Bo jeżeli chodzi o wygodę, to z kabura będzie tylko gorzej.
    Nie zawsze chcę "epatować" odsłoniętym szkłem. Pozatym przy noszeniu - szczególnie w zimnych porach roku, pojawia się problem kondensacji pary wodnej. Gdy idę rano do pracy i jest powiedzmy -5celciuszy, po wejściu do ciepłego biura +20 może się to źle skończyć. Mogę oczywiście owinąć przy wchodzeniu aparat w kurtkę - ale to nie najwygodniejsze. W torbie aparat sobie spokojnie po leżakuje i wyrówna temperaturę do temp. otoczenia.
    "Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
    OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.

| OlyJedi Awatar Kordek
    Mieszka w
    Prawie Zakopane
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Do E-3 z ZD 50-200mm + konwerter używam takiego czegoś http://fotozakupy.pl/torba/lowepro-t...er-75-aw,3517s
    Jak zapnę do E-3 14-45mm to na spód mieści mi się jeszcze 50mm.
    Wygodne jest jak mam obie ręce zajęte, np. jazda na rowerze albo na nartach biegówkach. Jak miałem plecak to co chwile musiałem go ściągać i wyjmować sprzęt potem znowu chować i zakładać plecak.
    E-3, E-510

| OlyJedi Awatar kapir
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Poszukiwania zakończone

Poszukiwania zakończone Kupiłem od grupowicza (dzięki) Lowepro tlz1. Idealnie pasuje do moich potrzeb. Mieszczę w niej (komora główna): e-3 z 14-54, polar b+w w pudełeczku, w przedniej kieszonce zmieścił się !! 135/3,5 z przejściówką, ściereczka i zapasowa bateria. Całość jest bardzo poręczna. Idealny zestaw na spacery i na rower.
    Torba ma możliwość mocowania na klatce piersiowej - można do niej dokupić dedykowane szelki, albo założyć "na krzyż" dwa paski nośne - jest to bardzo wygodne rozwiązanie do aktywnego poruszania się - rower, narty, bieganie, ...