Chciałbym nosić aparat na co dzień zastanawiam się więc nad zakupem poręcznej kabury - torby, która mieściłaby e-3 z 14-54. Czy polecacie / używacie jakiś model? Przeglądam sklepy internetowe i nie wiem co kupić i co będzie pasować do tego korpusu?
Chciałbym nosić aparat na co dzień zastanawiam się więc nad zakupem poręcznej kabury - torby, która mieściłaby e-3 z 14-54. Czy polecacie / używacie jakiś model? Przeglądam sklepy internetowe i nie wiem co kupić i co będzie pasować do tego korpusu?
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
Ja uzywam do tego celu systemowej DZK 400 czyli takiej: http://www.skapiec.pl/img/337262-67-...e_400-dzk.html. E-1 + 14-54 mieści się na styk ze złożoną osłoną przeciwsłoneczną no i mam jeszcze miejsce w bocznej kieszonce na jakiegoś manuala.
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Olympusowa dla mnie trochę za drogo - myślałem o czymś tańszym ~60-80 zł. Co sądzicie o tych:
Tani chiński fancier
http://www.allegro.pl/item828784272_...n_olympus.html ?
i o tej:
Lowepro TLZ 1 (TopLoad Zoom)
http://fotozakupy.pl/oferta/produkt,3567s,689d
Może któryś z was takiej używa?
Ostatnio edytowane przez kapir ; 15.12.09 o 23:42
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
Torbę olympusa widziałem ostatnio w Saturnie za 99,99 (w Katowicach).
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Dokładnie pod taki zestaw mam i polecam Lowepro Rezo 140 AW
Przy odpowiednim ułożeniu można jeszcze upchnąć ZD 50 lub nawet coś większego, bez problemu mieści dodatkową baterię, karty pamięci, lubię tą torbę po prostu wygodnie się używa.
W kaburę bym się nie pchał, aparat wchodzi do niej na wcisk, nie ma mowy o gripie. Torby Olympusa są wysokiej jakości i do tego tanie, sam używam takiej - nieco większej od DZK-400. Mieści E-3 + grip + 50-200 i troche dupereli. Jest lekka i poręczna.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Grip faktycznie chyba by nie wszedł ale w polecanej przeze mnie kaburze jest sporo miejsca, nie trzeba tego upychać na ścisk, błyskawicznie się aparat wkłada i wyjmuje, m.in. dzięki zamkowi który jest od strony ciała a nie na zewnątrz, jak się to przewiesi przez ramie jest bardzo wygodnie, typowa torba fotograficzna, nawet mała to już znacznie większy klocek. Kabura jest na tyle poręczna i bezpieczna dla sprzętu, że czasem jej też używam do przechowywania aparatu w większym plecaku typowo turystycznym, który ma znacznie lepszy system nośny niż plecaki foto...
kabura ma wiele zalet można ją właśnie nosić jako podręczne w innym innym bagażu torbie, plecaku miejskim nie zwracając uwagi lub w systemie LowePro zapinając w okół klatki piersiowej wygodnie a przede wszystkim bezpiecznie uprawiać sport czy np turystkę, przerobiłem torby a w górach plecak fotograficzny co było totalnym nieporozumieniem! kabury lowe mają przemyślaną konstrukcję np mając ją na biodrze czy na "klacie" klapka otwiera się na zewnątrz widzisz co masz w kieszonce na klapie np karty pierwszą miałem no name która była "prawie" taka sama jak oryginał ale właśnie klapa otwierała się do środka i to przeszkadzało bardzo w wyciąganiu aparatu w dodatku nie miała uchwytów do paska poprzecznego i strasznie namakał materiał na próbę kupiłem TLZ1/puszka wielkości e300 +14-54 z przodu miesce w kieszonce na stałkę baterie kable/ ten system mi sprawdził się świetnie w terenie wymieniam na większą z pokrowcem Toploader by dodatkowe szkło i resztę gratów nosić w ten sposób
Ostatnio edytowane przez micky ; 16.12.09 o 11:00
Nikt tu nie kwestionuje niewątpliwych zalet kabur. Omawiamy jednak przypadek szczególny - E3, ciężkie i duże body używane często z ciężkimi i dużymi obiektywami. Moje E-3 spędza 66% czasu z 12-60, 33% z 50-200, 1% z innymi. E-3 + grip jest jeszcze większy. E-620 z kitowymi szkiełkami z chęcią zapakuje do malutkiej kaburki (kiedy ją w końcu kupie) ale nie E-3.
The question is: What is a Mahna Mahna?