poczekajmy do PMA, napewno dużo się wyjaśni i pod tym względem.Zamieszczone przez Magus
poczekajmy do PMA, napewno dużo się wyjaśni i pod tym względem.Zamieszczone przez Magus
było sobie życie
Pewnie podczas prezentacji nowych szkieł pod 4/3 te co już zostały zapowiedziane wejdą do sprzedaży.Zamieszczone przez fotomic
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Na swojej stronie fotorimex ma zwyczaj podawania cen sprzętu z giełdy fotograficznej w Stodole. Tam też stoi czarno na białym, że obiektyw z mocowaniem 4/3 jest dostępny na giełdzie w cenie 1390-1400 zł. Fotorimex regularnie handluje na giełdzie więc raczej podają informacje pewne na 100 %. Sam już nie wiem jak to jest z tą 24 mm. Trzeba będzie chyba przejechać się w niedzielę do Wawy i osobiście srawdzić.Zamieszczone przez motoko
Pzdr
H.
No to w poniedziałek czekam na odpowiedź od tych co się wybrali!Zamieszczone przez historikus
Wygląda że 18-50mm F2.8 EX DC Macro jest już w ofercie - pojawił się w cennikach warehouse express. Czekam na resztę!
Witam
Podniosłem wątek, bo mam ofertę na tę Sigmę (tytułową)za ok. 1300zl, w Polsce, z trzyletnią gwarancją.
Miałby być tańszym odpowiednikiem Leiki 25mm czyli jasna stałką.
Zastanawiam się, czy warto?
Macie już może jakieś doświadczenia?
Znalazłem taki wątek: Test of Leica 25mm vs. Sigma 24mm i ta Sigma wypada calkiem nieźle ale od F/4 a przy pełnej dziurze nie zachwyca. a tu właśnie jasność się liczy.
Co myślicie?
Jeśli obiektyw nie jest ostry od pełnej dziury, to won. To nie czasy Zanitów i ruskich wynalazków m42, które ostrzyły dopiero po przymknięciu.
Właśnie o to mi chodzi.
Wywalic kupę forsy na coś, co i tak nie da więcej niż 14-54 jest bez sensu chyba.
Chciałem mieć "standardową" stalkę a na Leicę mnie nie stać![]()
Woytec, a Sigma 30mm? Za wąsko? IMHO jest ostra, ale ja tam się nie znam![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
To ja się nie znam
Do 30-ki zraził mnie jej test na optyczne.pl.
Gdy porównalem wyniki rozdzielczości z Zuiko 35mm i Zuiko 50mm to mi się odechciało Sigmy.
Tyle, że autofokus ma szybki.
Ee, już sam nie wiem...