mz dobas porostu zalezy od ulewy.
ja swojego aparatu na descze mocny bym nie wyciagnal, chyba ze na 2-3 zdjecia. ale w mrzawce, zniegu its robilem. i olkiem i zoltym. dawalo rade bez problemów.
Ruff gdzie kupiles? bo widze zes z krakowa?
mz dobas porostu zalezy od ulewy.
ja swojego aparatu na descze mocny bym nie wyciagnal, chyba ze na 2-3 zdjecia. ale w mrzawce, zniegu its robilem. i olkiem i zoltym. dawalo rade bez problemów.
Ruff gdzie kupiles? bo widze zes z krakowa?
Ostatnio edytowane przez Alleg_pl ; 18.12.09 o 04:34
Z E-3 fociłem i w deszczu i mrozie i nic mu nie dolega, daj Boże, do dzisiaj. Trzeba do sprawy podchodzić ze spokojem. Aparat pod kurtką, okazja zdjęciowa, wyciągam, migawka i pod kurtkę. Bez potrzeby na deszczu nie warto nosić, bo się zamoczy![]()
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
A ja mam takie zapytanie odnośnie uszczelnionych obiektywów. Czy zmiana ogniskowej im nie szkodzi? W sensie mokry wysunięty tubus wjeżdża sobie do wnętrza obiektywu i...? Nie szkodzi?
Z wilgocia jest ryzyko takie ze dziala podstepnie, w wiekszej ilosci przypadkow sprzet zniszczy korozja niz zwarcie. Mozna przytoczyc setki przypadkow jak najtanszy sprzet wytrzymuje duzo, sam kupuje aparaty kompaktowe na allegro za 10-20PLN by nie bylo szkoda w razie zgubienia lub uszkodzenia, nie chca sie psuc.
Mozna robic zdjecia przez godzine zdjecia plenerowe w zime, wejdziemy do domu, wyciagniemy karte by zrzucic fotki i pozamiatane.
Witam
Jak przestalo padac... Poszedlem z Pentaxem K10D
focic stare kamienice i przy jednej z kamienic jak ogladalem
na LCD jak wyszlo zdjecie... Z dachu czy z pobliskiej rynny
lunela na aparat duza struga wody.
Praktycznie od razu... caly sprzet byl mokry ale nie
wplynelo to negatywnie na prace aparatu.
Innym razem poszedlem w gory z K10D i plecakiem
i szedlem iles godzin w ulewie.
Szklo mi zaparowalo a caly korpus byl mokry jak z wody wyciagniety.
Po mimo wszystko gdy odczekalem az mi... zaparowanie
szkla przejdzie mozna bylo robic dalej foty... z calym mokrym
korpusem.
Olka E-620 jednak nie odwazylbym sie tak doswiadczyc.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Ja z swoim E410 robiłem zdjęcia na biegu w lesie, cały czas z nieba leciał drobniutki deszczyk, aparat był dosyć mocno mokry ale nic się mu nie stało, na szczęście![]()
Mycie![]()
no i na sniegu:
E-520 i inne foto szpeje
No fajnie ale ja nie wykąpie i tak swojego E-520 i ciekawe czy E-1 dalej robi zdjęcia bo może to jakiś da kasacji był? Ale i tak interesujące filmiki.
Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon