poza tym jak zmieniam ogniskową w miarę szybko to ekran delikatnie miga
poza tym jak zmieniam ogniskową w miarę szybko to ekran delikatnie miga
Czy ktoś ma jeszcze ten problem z LCD zmieniającym kolor na zielony w kiepskim oświetleniu? Ciekaw jestem czy jest więcej takich przypadków.
Ja :P Czasem mi się tak dzieje, ale szczerze mowiac, olewam to - LV uzywam przy pracy ze statywem i w makro/reporterka, wiec naprawde mi to nie przeszkadza :]
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
No właśnie...Zamieszczone przez aptur
Czy to "wada wrodzona"? Bo wczoraj odebrałam aparacik ze sklepu i bawiłam sie nim nieco i też na lV mi tak zaczłą głupieć... Sie wystraszyłam torchęAle mam 2 lata gwarancji hehe Wgrałam dziś nowy firmware i zobaczymy, czy sie coś będzie dalej kiepścić, czy nie.
Na razie nie panikuję...
Witam wszystkich! Posiadam od kilku dni E-330 i mam podobnie. W kiepskich warunkach oswietlenia na LCD pojawiaja sie zielone i czerwone odcienie.
Po napisaniu meila do Olympusa uzyskałem nastepujacą odpowiedz:
"Mruganie obrazu na wyświetlaczu LCD nie jest normalne. Proponuję odesłać aparat do serwisu do sprawdzenia"
No właśnie, przy okazji pytanie od nowicjusza od 330tki: Skąd nowy firmware i jaką wersje wrzuciłeś?Zamieszczone przez Plumek
Ja mam jakieś jedynki o ile dobrze pamiętam
Wektor
u mnie tez miga na zielono. narazie nie mam czasu sie tym martwić![]()
Ktoś już wysłał e-330 na okoliczność zmiany wyświetlanego obrazu na LV na zielony? Pytam się bardziej z ciekawości, bo zastanawia mnie stanowisko serwisu i ciekawy jestem czy uznają to za rzecz do naprawienia, czy jest to może wada fabryczna LV.
Też mam objaw zmiany obrazu wyświetlanego na LV na zielony, ale zauważyłem, że dzieje się to głównie przy słabych warunkach, podczas przechylania aparatu i zielony pojawia się pod specyficznym kątem, a po zmianie położenia aparatu znika. Ja nie będę wysyłał e-330 do naprawy, no chyba, że producent albo jakiś rzeczoznawca uzna to za wadę fabryczną.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
macie kurde problemy. robić zdjęcia i nie wnikać!
Jest w tym sporo racji... Mi tez sie czasem obraz zmienia na lekko zielony (bardzo czasem), ale olalem sprawe, bo wole miec aparat i robic fotki, a to nie przeszkadza.Zamieszczone przez KaarooL