a zdążyliście chociaż zrobić test wysokiego iso w e-330![]()
a zdążyliście chociaż zrobić test wysokiego iso w e-330![]()
Nie chciałem robić żadnych testów na uszkodzonym aparacie. Raz że wyniki niepewne i niemiarodajne, dwa że staraliśmy się maksymalnie ograniczyć ślady używalności z uwagi na perspektywę odesłania aparatu do sklepu.Zamieszczone przez andytown
Nieśmiało zapytam, jakby taki test miał wyglądać...? Jeżeli ma być to porównanie E-Olków, to odpadam, ale jeżeli mniej lub bardziej określone foty tylko z E330 to mogłabym się podjąć...Zamieszczone przez andytown
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
ludziska pls help!
w moim e-330 lcd wyświetla w złych warunkach również zielony kolor. W pokoju mam niezbyt mocne światło i lcd co chwilę miga na zielono. Jak skieruję aparat na podłogę (mam panele, trochę odbijają światło) to ekran właściwie cały czas jest zielony - gdy skieruję go w stronę światła efekt mija i wydaje się być wszystko ok.
Natomiast w łaziencegdzie światełko mam dość mocne nic takiego się nie dzieje. Owszem trochę mruga, ale żaden zielony kolor się nie pojawia.
Co radzicie? Czy u Was też to występuje?
pozdrawiam
tomm
Ja tak nie mam. A masz wlaczony Live View Boost?Zamieszczone przez tomm
wszystko przy wyłączonym live boost. Przy włączonym występuje silny szum, więc dałem sobie spokój.
Ja tez zawsze mam wylaczony. Hmm wyglada na to, ze chyba cos jest nie tak z tym LV w twoim E330. Ja tak nie mam, u mnie w zlym oswietleniu jest dobrze. Problem wyglada podobnie do tego, jaki mial autor watku.Zamieszczone przez tomm
On chyba po prostu tak ma, mój też czasem tak robi. Suchar ma pewnie jakiś bonusowy egzemplarz![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Chcialbym...Zamieszczone przez dog_master
Prawde mowiac, jakos po glowie mi sie kolatalo, ze cos takiego (chodzi mi o zielony kolor), na moim LCD w trybie A widzialem, ale dla pewnosci sprawdzilem to kadrujac w ciemnym miejscu i nic takiego nie bylo. tomm, ty masz tak zawsze w ciemnym miejscu?
co ciekawe, tylko w pokoju, żarówka zwykła matowa 75 watt, ale w takim papierowym (sic!) kloszu ikea, więc w sumie w pokoju za jasno nie jest. Jak zgasiłem jedno światło w łazience (gdzie zielonego nie ma) no to też nie było. Najbardziej jest zielony, gdy naceluję w panele.
Natomiast celując bezpośrednio na światło wszystko jest ok.