Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: E-330 nowy i już uszkodzony?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    tu się zgodzę...mam podobnie z samolotami i ptaszkami, choć porównania do 14-45 nie mam bo do tego typu fotek nigdy nie używałem...
    A jest jakiś tele lub super-tele znany z szybkości i niezawodności AF? Albo jakieś połaczenie, no może poza MK2N z jakimś wysokobudżetowym szkłem. Takie szkiełko powiedzmy do 4 tysiaczków za nówkę.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    U mnie nie ma takie problemu z LV, trafił ci się trefny egzemplarz
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Nie słyszałem żeby ktoś narzekał na AF w Zuiko 50-200mm. Niestety sigmy dłuższe od 200mm ponoć nie grzeszą szybkim AF, a w zuiko nie ma nic powyżej 200mm za rozsądne pieniądze.

Jak masz ochotę na więcej niż 400mm w ekwiwalencie i w zoomie, to wszędzie jest pod tym względem słabo.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    no mam, na tą Sigmę 135-400, mi w zasadzie stykłoby 500-600mm po cropie, więc pewnie 50-200 + EC załatwiłby sprawę, ciekawy jestem jak AF zachowuje się z dodatkowym konwerterem bo że ciemniej to wiem.
    To niestety bolączka - szkło długie i szybkie za rozsądne pieniądze. Na taki ideał jak Zuiko 90-250 to się nie doczekam w życiu...

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Nie był zachwycony bo LV nie działało, czy nie był w ogóle z działania zadowolony pomijając usterkę? Bo jak mu nie odpowiada LV jako takie, to nie ma sensu pakować się w E-330 (ciemniejszy wizjer tradycyjny) i lepiej kupić e-500 - lżejszy, wygodniejszy i za niewiele więcej b. dobry obiektyw 40-150mm w zestawie. Uprzedź tylko kolegę, że 40-150 ślimaczy się z AF... żeby drugi raz nie był rozczarowany.
    Nie był zachwycony w ogóle z działania Live View. Szczerze mówiąc ja też. Ale kładę to na karb zbyt krótkiego obcowania z nim. Nie żebym po dłuższym czasie go polubił, ale na pewno przyzwyczaił. Jak dostałem E-300 to po pierwszym dniu chciałem oddać i wrócić do C-5050. A Live View po paru godzinach obcowania z nim nie wydaje się przewyższać tego co mamy w kompaktach. Nawet gorzej się sprawuje w słabym świetle. Jeśli jedyną jego przewagą ma być fakt jego występowania w lustrzance i jeśli tą drogą będą podążać kolejne konstrukcje Olympusa to ja się zaczynam martwić.

Cytat Zamieszczone przez blady
    A co kolega foci? Bo może powinien zrezygnować z fot prawie jak z analoga (olek ma chyba najbardziej naturalne foty), z koloru, ergonomii, w miarę dobrych zoomów (chciałoby się powiedzieć, że z solidność rezygnuje, ale chyba nie uwierzy ) i powinien zaatakować coś co będzie bardziej odpowiadało potrzebom?
    Nie wiem dlaczego, ale jest nas tu czterech kolesi z lustrzankami cyfrowymi, Minolta 5D, 400D x2 i ja z E-300 i jakoś tak zawsze moje fotki (zwłaszcza na papierze) wyglądają na najwierniejsze rzeczywistości. Dlatego Minolta kolegi poszła w świat i zachciało mu się Olka. No i ja nie miałem problemów z lampami studyjnymi a KM nie chciala ich odpalać ani z fotoceli ani przez kabelek.
    I cyfra i analog...

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoko
    Kolega który go zakupił nie był zachwycony sposobem i jakością działania LiveView i jest za zwrotem kasy, jeśli firma się zgodzi. Ma ochotę zamienić go na E-500 lub (o zgrozo) Canona 400D.
    Jeżeli kolega tak szybko się zniechęcił do marki to może niech zmieni faktycznie na Canona i po kłopocie (głównie dla Ciebie).
    5Dm3

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mariusz M
    Jeżeli kolega tak szybko się zniechęcił do marki to może niech zmieni faktycznie na Canona i po kłopocie (głównie dla Ciebie).
    Do marki się nie zniechęcił, nie odpowiada mu działanie Live View: nie za jasny obraz na LCD a po włączeniu boost-a za duży szum i tracenie kolorów. Nie tego się spodziewał po tak zachwalanym na naszym forum wynalazku. Ja zresztą też.

Po kłopocie nigdy nie było i nie będzie - skończyłem z udzielaniem porad, odsyłam do forów i sklepów.
    I cyfra i analog...

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Do marki się nie zniechęcił, nie odpowiada mu działanie Live View: nie za jasny obraz na LCD a po włączeniu boost-a za duży szum i tracenie kolorów. Nie tego się spodziewał po tak zachwalanym na naszym forum wynalazku. Ja zresztą też.

Po kłopocie nigdy nie było i nie będzie - skończyłem z udzielaniem porad, odsyłam do forów i sklepów.
    spokojnie trafił Ci się trefny egzemplarz najprawdopodobniej, poczekajcie na nowy.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic

spokojnie trafił Ci się trefny egzemplarz najprawdopodobniej, poczekajcie na nowy.
    Poczekaj na nówkę, a co do ciemności LV to jest trochę utraty światła itd. Jednak już coś lepiej niż micro wizjer
    pozdrawiam
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    No i wygląda na to, że niestety nie będę miał pod kolegi w rozmiarze cztery-trzecie. Firma odesłała kasę za aparat bez dodatkowych wyjaśnień i jutro mój przyjaciel wybiera się po Kamunia 400D. I nie przekonam się też o wszystkich zaletach opisywanych na forum... szkoda.

Ja tam w systemie zostaję, bo drugiego takiego forum, z takimi ludźmi i adminem już nie znajdę.
    I cyfra i analog...