Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: E-330 nowy i już uszkodzony?

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoko
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    a może... idźcie do tego sklepu, weźcie do rąk drugiego E-330 i obadajcie w jakiejś ciemnicy oba dla porównania? chyba najprostszy test: wszystko będzie jasne.
    Sie nie da - zakup był wysyłkowy.
    hmmm, specjalistą to nie jestem co do napraw ale chyba warto spróbować wysłać do naprawy...
    A sytuacja dość nieciekawa, w E-X pewnie właśnie poprawiają tą usterkę
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    hmmm, specjalistą to nie jestem co do napraw ale chyba warto spróbować wysłać do naprawy...
    Do naprawy? Nie znam się na prawie handlowym (szczególnie brytyjskim), ale produkt uszkodzony w momencie zakupu powinien być wymieniony na nowy, wolny od wad, w tempie expresowym i z przeprosinami. Zresztą, kolega się zniechęcił przez te problemy i chyba zamieni go na E-500 - może wystarczy kasy na dual-kit. Oby nie poszedł przez to do konkurencji!
    I cyfra i analog...

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Do naprawy? Nie znam się na prawie handlowym (szczególnie brytyjskim), ale produkt uszkodzony w momencie zakupu powinien być wymieniony na nowy, wolny od wad, w tempie expresowym i z przeprosinami. Zresztą, kolega się zniechęcił przez te problemy i chyba zamieni go na E-500 - może wystarczy kasy na dual-kit. Oby nie poszedł przez to do konkurencji!
    No z Brytyjskim to może być gorzej...
    Trzeba próbować bo inaczej się nie dowiecie i przy okazji my
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    No to jesteśmy po rozmowie (aczkolwiek był to raczej monolog w moim wykonaniu) z serwisem i aparat w drodze. Za kilka dni powinno być wiadomo jak się sprawa potoczy. Kolega który go zakupił nie był zachwycony sposobem i jakością działania LiveView i jest za zwrotem kasy, jeśli firma się zgodzi. Ma ochotę zamienić go na E-500 lub (o zgrozo) Canona 400D.
    I cyfra i analog...

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Mówi się trudno, a życie toczy się dalej. Nic na to nie poradzisz
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No to jesteśmy po rozmowie (aczkolwiek był to raczej monolog w moim wykonaniu) z serwisem i aparat w drodze. Za kilka dni powinno być wiadomo jak się sprawa potoczy. Kolega który go zakupił nie był zachwycony sposobem i jakością działania LiveView i jest za zwrotem kasy, jeśli firma się zgodzi. Ma ochotę zamienić go na E-500 lub (o zgrozo) Canona 400D.
    Wiesz trochę dziwne, że tak od razu go zniechęciło... Już jego sprawa, a i 400D może się okazać lepszym dla niego produktem bo odkurzacz jest, a więcej MPIX
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Wiesz trochę dziwne, że tak od razu go zniechęciło... Już jego sprawa, a i 400D może się okazać lepszym dla niego produktem bo odkurzacz jest, a więcej MPIX
    Dziwne? A jak byś kupił Peugeota i popsułby by się w drodze z salonu do domu, to byś zaraz wrócił po następnego? Sam się zdenerwowałem, mimo iż specjalnie nie namawiałem go na Olympusa. Mój E-300 to na razie wzór niezawodności, ale poprzedni aparat - C-5050 - popsuł się i to w dosyć niefortunnym momencie, na tydzień przed urlopowym wyjazdem. Sytuację uratował błyskawiczny serwis u jednego z brytyjskich dystrybutorów. Kosztowało mnie to trochę nerwów i parę funtów na ekspresowe przesyłki, ale jak widać do marki nie zniechęciło. Kolega pozbył się Minolty 5D dla Olka i już żałuje...
    I cyfra i analog...

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Kolega który go zakupił nie był zachwycony sposobem i jakością działania LiveView i jest za zwrotem kasy, jeśli firma się zgodzi. Ma ochotę zamienić go na E-500 (...)
    Nie był zachwycony bo LV nie działało, czy nie był w ogóle z działania zadowolony pomijając usterkę? Bo jak mu nie odpowiada LV jako takie, to nie ma sensu pakować się w E-330 (ciemniejszy wizjer tradycyjny) i lepiej kupić e-500 - lżejszy, wygodniejszy i za niewiele więcej b. dobry obiektyw 40-150mm w zestawie. Uprzedź tylko kolegę, że 40-150 ślimaczy się z AF... żeby drugi raz nie był rozczarowany.

A co kolega foci? Bo może powinien zrezygnować z fot prawie jak z analoga (olek ma chyba najbardziej naturalne foty), z koloru, ergonomii, w miarę dobrych zoomów (chciałoby się powiedzieć, że z solidność rezygnuje, ale chyba nie uwierzy ) i powinien zaatakować coś co będzie bardziej odpowiadało potrzebom?
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    aż tak nie śimaczy ten 40-150, porównywałem do 70-200 Minolty na Dużej Lady D i nie wyrokowałbym że była szybsza. Nie czułem różnicy, no ale było jasno więc może w gorszych warunkach by się pogubił szybciej.

Coś się w Olkowym lustrze musi w końcu spsuć bo generalnie nawet w innych systemach ma opinie o niezawodności... ale mnie tez by zniechęciło chyba coś takiego. Nówka i od razu z wadą...Gdybym wczesniej wybierał z dwóch modeli, to pewnie wziąłbym ten drugi.
    Sam wziąłem Olka bo mi Minoltę mieli przysłać ale robili dziwną zasłonę dymną z dostępnością. A miałem oba modele na równi. Gdyby Minolta mogła być szybciej od Ejedynki to byłbym teraz w Sonolcie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Nie twierdzę, że 40-150 jest wolniejszy od Minolty. Twierdzę, że się ślimaczy, a że inni mają tak samo albo gorzej... to mogę tylko współczuć. U mnie jest tak, że w 14-54mm do AF nie mogę się przyczepić, ale do 40-150 już tak. Po prostu 40-150mm używam do zbliżeń, a zwykle w kadrze mam szybkie akcje (konie, samochody, hala z ludzikami, uliczne focenie sytuacyjne) i w takich sytuacjach wychodzi słabizna AF w 40-150.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3