Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: E-30 body + 14-42 lub 14-54 = który wybrać?

Awatar Daniyal9
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzisiaj w Media dowiedziałem się o "cichej" promocji na E-30 z gadżetami(plecak z E systemu+lampa lub ...)i dodatkowo obniżka będzie...no 11.12.09r. ma to się odbyć...
    Warto zobaczyć.
    ps. szkoda, że mnie nie stać, ale jak mi powiedziano w kwietniu może E-5 z iso ponad 12000 będzie...

Pozdrowionka
    E-510/ ZD 14-45/ ZD 14-54/ ZD 40-150/ ZD 50-200/ Metz 58 AF/ Marumi DGH Circular+UV-wpc/ Hitech...Cokin P/ Benro A-297m8+488RC2/...pstryk!!!

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kilimandzaro Zobacz posta
    Grizz - przeszukałam wszystko w sieci. Nawet na pixmanii drożej. Te ceny sa najlepsze!

Epicure - lampy nie oddam za nic!!! normalnie kosztuje 4.999 to jest ostatni, jaki mają i płacę gotówką - dodatkowy upust, dlatego wychodzi 4.200

mówisz brać... Hmm... Teraz myślę.... Zwoje mi się palą....
    1. to dlaczego pytasz czy to dobre ceny, jak wiesz, ze najlepsze?

2. To nie jest jakaś powystawówka?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Epicure - lampy nie oddam za nic!!! normalnie kosztuje 4.999 to jest ostatni, jaki mają i płacę gotówką - dodatkowy upust, dlatego wychodzi 4.200

mówisz brać... Hmm... Teraz myślę.... Zwoje mi się palą....
    Jeśli nie jest to wymacany egzemplarz wystawowy, to brałbym bez zastanowienia. W innym razie wziąłbym jednak nówkę z nietkniętego pudełka. Jeśli jesteś w stanie wypłacić 4200 zł gotówką, to resztę sobie rozłóż na raty. Nawet ich nie odczujesz.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Awatar kilimandzaro
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Grizz - co masz na mysli powystawówka?
    Epicure - problem w tym, że nie znam się na tyle by w sklepie stwierdzić jakieś wady aparatu.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Wad to za bardzo w sklepie nie sprawdzisz. Możesz jedynie włożyć baterię i kartę i sprawdzić, czy pstryka fotki. W tych warunkach jednak żadnych dokładniejszych testów i tak nie wykonasz. Jeśli coś będzie nie tak, to wyjdzie dopiero w praniu.

Po prostu dowiedz się, czy to jest egzemplarz z ekspozycji. Oceń na oko, czy wygląda jak nowy, czy też jest rozklekotany. Ja już jeden aparat z ekspozycji kupiłem, bo cena była bardzo niska, a jego stan oceniłem na bardzo dobry (wprawdzie była to tylko małpka) i aparat ten sprawuje się świetnie już od wielu miesięcy. Jeśli puszka była zamknięta w gablocie, to jest szansa, że nie była jakoś intensywnie macana. W końcu dają na nią pełną gwarancję, prawda? Czy może nie?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Grizz - co masz na mysli powystawówka?
    Aparat, który stał sobie w gablotce był macany przez dziesiątki/setki klientów
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Awatar kilimandzaro
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Oba i w media i w fotojoker stoją w gablocie, jako ostatnie. Dziewicze napewno nie są. Licznika nie sprawdzę. O gwarancję nie pytałam. Skupiałam się na cenie i obiektywie, który warto wybrać na początek przygody.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Aparat, który stał sobie w gablotce był macany przez dziesiątki/setki klientów

Teraz w ultrafiolecie widzę te odciski palców. Grizz dzięki. Oprócz problemu jaki obiektyw doszło, żeby był z pudełka (a nie są) Chyba zdecyduję się na 14-42 to i tak będzie dla mnie szok po przejściu z kompakta. No i cena. Co myślicie dobra decyzja? I na torbę zostanie. Ale kusi 14-54 i znowu noc nie przespana...
    Ostatnio edytowane przez kilimandzaro ; 5.12.09 o 21:40 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar Czaroz
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dobra bo widze ze od tematu odbiegacie, ja mam 14-42 i mi w zupelnosci wystarcza a za te 7 stowek kup se 40-150 (nowe/stare) a jak nowe (tansze) to spraw sobie jeszcze przejsciowke do M42 (jakies 30-40pln) i heliosa (50pln+) jakiegos w dobrym stanie i masz sprzecik z ogniskowa od 14-150 w sumie a na dodatek masz jasny obiektyw do zabawy

Pozdrawiam, Czarek

P.S: Zostanie ci na jakas tania torbe z wyprzedazy
    Cezary Pawlików
    Ale nie przejmuj się, ja mam tylko 15 lat...
    e400 + OlympusTrip35 + 14-42 + 40-150

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Obiektyw ma to do siebie, że można kupić lepszy i w każdej chwili wymienić ten starszy. Ja bym w tej sytuacji wolał E-620 z ZD 14-54, niż E-30 z ZD 14-42. Ale skoro ten pierwszy zestaw Ci nie pasuje, a na E-30 z ZD 14-54 Cię nie stać, to chyba wybór jest prosty. No chyba, że Cię stać, tylko się zastanawiasz, czy warto. No to podpowiem Ci, że warto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dolny śląsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    hmm a moze e3 używkę z forum dostaniesz już za 2500 zł z małym przebiegiem do tego używany 14-54 i masz fajny wodoszczelny ! zestaw który myjesz pod kranem

no ale na e30 jest jeszcze promocja albo lampa fl36r albo grip
    Ostatnio edytowane przez Rennsport ; 5.12.09 o 22:03
    Jestem taką marionetką nieasertywną
    "Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."