Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: kraj mlekiem i miodem płynący

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

kraj mlekiem i miodem płynący

nie dla wszystkich ...

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Noooo , nie dla wszystkich ta rzeczpospolita....
    Fotka urocza, świetny kontrast. No i temat , Trafiło ci się, czy specjalnie szukałeś ?
    bardzo wymowne foto. Nieźle...
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Tak. Proza życia.
    Full speed ahead!

The z00m
    Gość
    Co jest powodem "zapiaszczenia" zdjęcia? Całe jest jakby pokryte pyłkami... czym je robiłeś? Rozmycie tła również jest nie teges.

Homeless to problem nie tylko rzeczpospolitej spapranej... kraj wielkich możliwości jak się mawia o St.Zj. jest znany nie tylko z drapaczy chmur, ale również problemu bezdomności.

W Irlandii również widuję bezdomnych... również piją na potęgę. Interesujące jednak jest, że ludzie nie tylko dają pieniądze, ale często dyskutują z bezdomnymi. Wielokrotnie to zaobserwowałem. Po jednej i drugie stronie przyjazna rozmowa, wymiana uprzejmości, uśmiechów... ludzie są bardziej pogodni i jak widać nawet bezdomność nie musi odbierać człowiekowi radości życia. Pamiętajmy, że wielu z pośród bezdomnych staje się nimi z własnej woli.

Zdjęcie ok. Ja również mam kilka takich. Trzeba jednak uważać bo często fotografowanie bezdomnych może się skończyć sporą awanturą.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    To "zapiaszczenie" dodało zdjęciu dodatkowego smaku. Mam wrażenie że koleś na ławce siedzi tam tak długo, ze zdjęcie zdążyło pokryć się kurzem...

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    powodem "zapiaszczenia" jest chyba (?) zła woda użyta do wołania negatywu

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Zdjecie bardzo sugestywne i dajace do myslenia. Zapiaszczenie, celowe czy nie, dodaje klimatu temu zdjeciu. Ten czlowiek na lawce spi, a moze jest krancowo wyczerpany i nie ma juz sil, siedzi, bez ruchu i czeka. Nie wiadomo na co, nie wiadomo jak dlugo. Dzieki temu zapiaszczeniu od razu pojawia sie sugestia, ze ow czlowiek siedzi tam juz od dawna, albo siedzial kiedys, dawno temu. Poza tym "zapiaszczenie" stwarza pewien dystans miedzy osobom sfotografowana a ogladajacym. Tak jakby mowi ustami czlowieka z lawki "Jak ty malo o mnie wiesz, jak malo wiesz o moich problemach, jak bardzo nie zdajesz sobie sprawy, co to znaczy byc w moim polozeniu". Z tego "zapiaszczenia" wyszedl bardzo ciekawy zabieg.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Fajne ujęcie.
    Gość się nie boi, że ktoś mu "majątek" podprowadzi?
    Chyba, że jest na czacie
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dobry temat ostatnio miałem podobny ale nie miałem przy sobie aparatu akurat a szedł taki gościu z wózkiem wypełnionym po brzegi makulaturą. Twoja fotka bardzo mi się podoba lubię takie motywy
    Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Bardzo dobre zdjęcie. To "zapiaszczenie" może być spowodowane tym, że płukałeś film zbyt zimną wodą. Emulska gwałtownie oziębiona może zbijać się w maleńkie grudki.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów