Noooo , nie dla wszystkich ta rzeczpospolita....
Fotka urocza, świetny kontrast. No i temat, Trafiło ci się, czy specjalnie szukałeś ?
bardzo wymowne foto. Nieźle...
/*...................*/
/* ...........................*/
Tak. Proza życia.
Full speed ahead!
Co jest powodem "zapiaszczenia" zdjęcia? Całe jest jakby pokryte pyłkami... czym je robiłeś? Rozmycie tła również jest nie teges.
Homeless to problem nie tylko rzeczpospolitej spapranej... kraj wielkich możliwości jak się mawia o St.Zj. jest znany nie tylko z drapaczy chmur, ale również problemu bezdomności.
W Irlandii również widuję bezdomnych... również piją na potęgę. Interesujące jednak jest, że ludzie nie tylko dają pieniądze, ale często dyskutują z bezdomnymi. Wielokrotnie to zaobserwowałem. Po jednej i drugie stronie przyjazna rozmowa, wymiana uprzejmości, uśmiechów... ludzie są bardziej pogodni i jak widać nawet bezdomność nie musi odbierać człowiekowi radości życia. Pamiętajmy, że wielu z pośród bezdomnych staje się nimi z własnej woli.
Zdjęcie ok. Ja również mam kilka takich. Trzeba jednak uważać bo często fotografowanie bezdomnych może się skończyć sporą awanturą.
To "zapiaszczenie" dodało zdjęciu dodatkowego smaku. Mam wrażenie że koleś na ławce siedzi tam tak długo, ze zdjęcie zdążyło pokryć się kurzem...![]()
powodem "zapiaszczenia" jest chyba (?) zła woda użyta do wołania negatywu![]()
Zdjecie bardzo sugestywne i dajace do myslenia. Zapiaszczenie, celowe czy nie, dodaje klimatu temu zdjeciu. Ten czlowiek na lawce spi, a moze jest krancowo wyczerpany i nie ma juz sil, siedzi, bez ruchu i czeka. Nie wiadomo na co, nie wiadomo jak dlugo. Dzieki temu zapiaszczeniu od razu pojawia sie sugestia, ze ow czlowiek siedzi tam juz od dawna, albo siedzial kiedys, dawno temu. Poza tym "zapiaszczenie" stwarza pewien dystans miedzy osobom sfotografowana a ogladajacym. Tak jakby mowi ustami czlowieka z lawki "Jak ty malo o mnie wiesz, jak malo wiesz o moich problemach, jak bardzo nie zdajesz sobie sprawy, co to znaczy byc w moim polozeniu". Z tego "zapiaszczenia" wyszedl bardzo ciekawy zabieg.
Pzdr
Fajne ujęcie.
Gość się nie boi, że ktoś mu "majątek" podprowadzi?![]()
Chyba, że jest na czacie![]()
E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII
Dobry temat ostatnio miałem podobny ale nie miałem przy sobie aparatu akurat a szedł taki gościu z wózkiem wypełnionym po brzegi makulaturą. Twoja fotka bardzo mi się podoba lubię takie motywy![]()
Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl
Bardzo dobre zdjęcie. To "zapiaszczenie" może być spowodowane tym, że płukałeś film zbyt zimną wodą. Emulska gwałtownie oziębiona może zbijać się w maleńkie grudki.