Ostatnio pojawił się nowy koncept korpusu lustrzanki - NOVA DLSR od CANON-a.
Co myślicie o takim wynalazku? Czy przyjmie się takie coś? Czy raczej trafi do magazynu "Nietrafionych Pomysłów"?
Ostatnio pojawił się nowy koncept korpusu lustrzanki - NOVA DLSR od CANON-a.
Co myślicie o takim wynalazku? Czy przyjmie się takie coś? Czy raczej trafi do magazynu "Nietrafionych Pomysłów"?
Design ciekawy![]()
jakoś nie widzę trzymania tego![]()
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
A gdzie ręka w kieszeni?
chetnie bym to zobaczyl (pani mine tez) z jakims normalnym obiektywem. np z jakas L'ka....
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Trochę paździerz...
Nijak to wygląda - oczywiście wg mojej małej obkichanej opinii.
Pozdrawiam
Pat
Eeeee, fajny koncept! Może się nie sprawdzi, ale jest świetny, nowy, niebanalny. I nie warto patrzeć na toto z perspektywy 600mm. E-Px tez z 300 by wyglądał zabawnie (i nikt sobie tego obiektywu z powodu E-Px nie kupi).
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
obiektyw z pierścieniem przysłony ????
fake. Nie ma juz czegoś takiego![]()
Ludzie nawet nie wierzą że przysłone kiedyś zmienialo się na obiektywie a nie pokrętłem pod kciukiem
jakoś mam sceptyczne podejscie. po co tyle pokręteł na szkiełku ? tak jak by to było wręcz z pierscieniem takiego płynnego przymykania [przyslony.
Pierścień preselekcji ? nie pamiętam jak to się nazwyało - w mirach na przykład takie coś bylo....
To cos od czego cała fotografia odeszła. Na prawdę mamy nowe pokolenie ludzi, którzy nigdy nie ustawiali przysłony kręcąc kółkiem na obiektywie.
Takie zmiany przyzwyczajają. ZU gdyby nagle dostał szkło z trzema pierścieniami... No nie wiem czy by się pokusił
gdyby nie obiektyw to bym uwierzył w nową propozycję Canona, ale tak... tyle pierścieni ?
Kto to ogarnie?
wygląda podobnie do VIVITAR 135 ?
coś tu ewidentnie nie gra...
TADAM !!!!
NOVA LUSTRZANKA
prawie jak od Krasnogorsky zavod ale tym razem od Nikona
Canon jak by coś proponował to by własną Lke wkleił
Ja tam w takie kształty nie wierzę.
E300 juz nie chciał schodzic bo wyglądał inaczej niz lustrzanka.
Super aparat jak na tamte czasy tylko kształt taki że przywiazani do wygladu użytkownicy nie chcieli....
buzia for everybody
Ostatnio edytowane przez dobas ; 4.12.09 o 02:34 Powód: Automatyczne scalenie postów
Samgjang czy jak tam się nazywa ta koreańska firma kopiująca rosyjskie konstrukcje wprowadziła/ma wprowadzić szkło z pierścieniem przysłony bez skoku. Dla celów filmowych. Czytałem o tym albo u nas, albo na jakimś innym forum fotograficznym.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 4.12.09 o 05:01 Powód: Automatyczne scalenie postów
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto